Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Γευστικό και νηστίσιμο κέικ με καραμελωμένα μήλα!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική


Υλικά:

Για τα καραμελωμένα μήλα
6 μήλα κομμένα σε φέτες
3 κ.σ μαργαρίνη
8 κ.σ ζάχαρη
Κανέλα & γαρύφαλλο σκόνη
Για το κέικ
1 1/2 ποτήρι νερού σπορέλαιο
1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι νερού χυμό πορτοκαλιού
1 φακελάκι μπέικιν
650γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 κ.γ κανέλα
1 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
1 φλ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα ή σταφίδες (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε την ζάχαρη, τα μήλα, κανέλα, γαρύφαλλο και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να καραμελώσουν
Εν τω μεταξύ σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι, την ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού
Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μπέικιν και το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα
Τέλος ρίχνουμε τα καρύδια ή τις σταφίδες και ανακατεύουμε ελαφρά
Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή κουμπωτή φόρμα ή ταψάκι 28εκ, στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, αδειάζουμε τα καραμελωμένα μήλα και από πάνω το μείγμα του κέικ
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου
Βγάζουμε από τον φούρνο και μόλις κρυώσει το κέικ το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και αφαιρούμε την λαδόκολλα



Συνταγή και φώτο : olgascuisine.blogspot.gr




Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
07/03/14 00:03
Αρέσει: 1 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...