Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Γυναίκα καριέρας και τα στερεότυπα της

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Καριέρα
Θα μπορούσαμε να γεμίσουμε ένα ολόκληρο βιβλίο –και πάλι δεν θα μας έφτανε- με λόγους που μας αρέσει το ότι είμαστε γυναίκες και ειδικά επιτυχημένες. Ωστόσο η γνωστή σελίδα forbes.com μάζεψε τα 10 πιο ενοχλητικά στερεότυπα τα οποία κάποιος έχει στο μυαλό του όταν γνωρίζει μια επιτυχημένη γυναίκα.

No. 1: Η βασίλισσα του πάγου
Στο μυαλό πολλών ανδρών όταν συστηθείτε ως διευθύντρια ή στέλεχος μιας εταιρίας αμέσως σας τοποθετούν στη κλίματα της γυναίκας πάγου. Της γυναίκας που στην ουσία έχει υποτάξει τα ένστικτά της και πλέον λειτουργεί μόνο με τη λογική, άρα στην ουσία δεν είναι η ιδανική μητέρα για τα παιδιά του.
 
No. 2: Ελεύθερη και μοναχική
Ένα στερεότυπο που θυμώνει πολλές από τις γυναίκες που βρίσκονται σε σημαντικές θέσεις είναι το γεγονός που πολλοί αμέσως την θεωρούν και ελεύθερη και μοναχική καθώς πιστεύουν πως όλα αυτά τα κόμπλεξ και τις ελλείψεις τις καλύπτετε μόνο μέσω της δουλείας. Το χειρότερο είναι που θεωρούν τέτοιες γυναίκες εύκολα one night stands αφού η μοναξιά τους θα τους οδηγήσει κατευθείαν στα χέρια τους.
 
No. 3: Σκληρή
Είναι λες και γνωρίζουν μια γυναίκα, την βλέπουν σαν μια όμορφη ευάλωτη ύπαρξη και μόλις μάθουν πως κατέχει μια διευθυντική θέση σε μια εταιρία αμέσως το όμορφο θηλυκό μετατρέπεται σε σκληρή  και υπερβολικά δυναμική – για τα γούστα τους – γυναίκα.  
 
No. 4: Αδύναμη
Και από το κόμπλεξ δύναμης πάμε στο κόμπλεξ αδυναμίας, αφού πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως μια γυναίκα με ψηλή θέση είναι αδύναμος χαρακτήρας και ακριβώς λόγω αυτού οδηγήθηκε σε αυτή τη θέση.
 
No. 5: Ανδροπρεπής
Μην απορείτε αν κάποιοι, μόλις μάθουν το που εργάζεστε αμέσως σαν συμπεριφέρονται σαν ένας τύπος από την παρέα. Δυστυχώς δεν είναι λίγοι οι άνδρες που βλέποντας μια γυναίκα να κατέχει μια στρατηγικά σημαντική θέση σε μια εταιρία αμέσως την θεωρούν υπερβολικά ανδροπρεπής για να ασχοληθούν μαζί της.  
 
No. 6: Με μέσο
Σίγουρα ένα από τα πιο ενοχλητικά σχόλια που ακούμε πίσω από την πλάτη μιας επιτυχημένης γυναίκας είναι το «είχε μέσο για να φτάσει εκεί» ή ακόμη χειρότερα «να δούμε σε πόσα κρεβάτια έχει κοιμηθεί». Ωστόσο δυστυχώς είναι ευρέως διαδεδομένο ότι μια γυναίκα σε μια στρατηγική θέση μάλλον έχει κοιμηθεί με κάποιον για να φτάσει ως εκεί στατιστικά όμως αυτό ισχύει σε ένα πολύ μικρό ποσοστό καθώς λίγοι θα διακινδύνευαν την ίδια τους την εταιρία για ένα «κρεβάτι».
 
No. 7: Ευαίσθητη
Ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα στερεότυπα για την καριέρα μιας γυναίκας. Το συναίσθημα ανέκαθεν συνδεόταν με το θηλυκό γένος και λόγο αυτού πολλές γυναίκες έχασαν ευκαιρίες αφού οι άνδρες πάνω από αυτές θεώρησαν πως δεν θα μπορούσαν συναισθηματικά να χειριστούν κάποιες καταστάσεις.
 
No. 8: Θυμός
Μια εκνευρισμένη γυναίκα είναι πάντα πιο επικίνδυνη από ένα θυμωμένο άνδρα και αυτή η άποψη θα μας ακολουθεί για πάντα, ενώ το κακό στην όλη υπόθεση είναι πως όταν μια γυναίκα θυμώνει στο μυαλό του άνδρα ο θυμός αυτός συνδέεται με ανασφάλεια και φόβο!
 
No. 9: Μπαλαντέρ
Πολλοί άνδρες θεωρούν πως μια γυναίκα σε σημαντικά στρατηγική θέση μιας εταιρίας είναι για να απορροφά απλώς τους κραδασμούς και να χρησιμοποιείται ως μπαλαντέρ όπου είναι αναγκαία μια κίνηση πυρόσβεσης από κάποιον. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως μια σημαντική γυναίκα έχει αποχτήσει τη θέση της απλά και μόνο για να τελεί χρέη πυροσβέστη αφού είναι πιο ήρεμες από πολλούς άνδρες.
 
No. 10: Η Cheerleader
Μάλλον από τα χειρότερα στερεότυπα που έχουν στο μυαλό τους οι άνδρες για τις δυναμικές γυναίκες, καθώς πολλές θεωρούνται απλά ως σέξι παρουσίες στο χώρο και χαρούμενες νότες, ειδικά όταν πρόκειται και για μια όμορφη γυναίκα. 

Πηγή: dolce.com.cy
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Καριέρα
Συντακτική Ομάδα
14/12/12 08:39
Αρέσει: 2 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Αφεντικό για... σκότωμα. Οδηγός επιβίωσης.

Πόσες φορές δεν σου πέρασε από το μυαλό, πόσο πιο ευχάριστη...

Διαβάστε περισσότερα...
Θέλω να δημιουργήσω μία επιτυχημένη επιχείρηση

Τελείωσες τις σπουδές σου και θέλεις να προσπαθήσεις...

Διαβάστε περισσότερα...
Καινούργια δουλειά! Τι να προσέξεις

Ξεκινώντας μια νέα δουλειά να είναι μια αγχωτική εμπειρία...

Διαβάστε περισσότερα...
Πως να φτιάξεις το βιογραφικό σου

Η αναζήτηση εργασίας είναι μια διαδικασία που ενέχει έντονο...

Διαβάστε περισσότερα...