Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Οι γυναίκες άνω των 50 ετών, κινδυνεύουν 6 φορές περισσότερο να εμφανίσουν καρκίνο χωρίς το τεστ Παπ

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Υγεία
Μια πρόσφατη μελέτη του Cancer Research στο Λονδίνο, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στις γυναίκες που είναι άνω των 50 ετών και παραλείπουν να κάνουν το τεστ Παπανικολάου. Οι πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο, σημειώνουν οι ερευνητές, είναι έξι φορές περισσότερες.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian, η μελέτη του Cancer Research UK έδειξε ότι οι γυναίκες που δεν έχουν υποβληθεί σε τεστ Παπανικολάου, πάνω από 50, έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν τη νόσο, σε σύγκριση με άλλες γυναίκες της ίδιας ηλικίας που έχουν ακολουθούν κανονικά το ρυθμό των εξετάσεων.

Οι ερευνητές επίσης διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που έχουν κάνει τεστ Παπανικολάου και είχαν φυσιολογικά αποτελέσματα ελέγχου, μεταξύ των ηλικιών 50-64, έχουν χαμηλότερο κίνδυνο για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, τουλάχιστον στα 80 τους . Οι ερευνητές εξέτασαν τα δεδομένα από 1.341 γυναίκες ηλικίας 65 έως 83, που είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, μεταξύ 2007- 2012 και τα συνέκριναν με 2.646 γυναίκες χωρίς τη νόσο.

Ανάμεσα σε αυτές τις γυναίκες που παρέλειψαν το τεστ Παπανικολάου (μεταξύ των ηλικιών 50 και 64) , 49 περιπτώσεις καρκίνου του τραχήλου της μήτρας διαγιγνώσκονται ανά 10.000 γυναίκες στην ηλικία των 65-83 .

Αυτό, σε σύγκριση με μόλις οκτώ περιπτώσεις ανά 10.000 γυναίκες, μεταξύ εκείνων με επαρκές ιστορικό ελέγχου και είχαν φυσιολογικά αποτελέσματα . Οι γυναίκες που είχαν υποβληθεί σε έλεγχο ασφαλείας τακτικά, αλλά είχαν ένα μη φυσιολογικό αποτέλεσμα (μεταξύ των ηλικιών 50 και 64) είχαν τον υψηλότερο κίνδυνο από όλες. Συγκεκριμένα εμφανίστηκαν 86 κρούσματα καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, ανά 10.000 γυναίκες στην ηλικία των 65 - 83 .

Οπως τονίζει η καθηγήτρια, Τζουλιέτα Πατνικ, «οι ανωμαλίες που θα μπορούσαν να βρεθούν μπορούν στη συνέχεια να αντιμετωπιστεί ώστε να μην εξελιχθούν σε καρκίνο . Σε περίπτωση που ένας καρκίνος του τραχήλου της μήτρας βρεθεί μέσω του προσυμπτωματικού ελέγχου , είναι συνήθως σε πολύ πρώιμο στάδιο, οπότε η θεραπεία έχει μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Είναι σημαντικό ότι οι γυναίκες γνωρίζουν αυτό όταν αποφασίζουν εάν ή όχι να προβληθούν».

Οι συγγραφείς της έρευνας τονίζουν ότι ενώ ο έλεγχος βοηθάει στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, οι γυναίκες που έλαβαν θεραπεία για CIN3 αντιμετώπισαν μια απότομη αύξηση του κινδύνου θανάτου, σε μεγαλύτερη ηλικία, μετά από προηγούμενη διάγνωση CIN3 ". Ο κίνδυνος υπερδιπλασιάστηκε 30 χρόνια μετά τη θεραπεία. 
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Υγεία
Συντακτική Ομάδα
17/01/14 00:12
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Τα SOS της παιδικής διατροφής

Η διατροφή του παιδιού, κατέχει μία από τις top θέσεις στη «λίστα» των προτεραιοτήτων...

Διαβάστε περισσότερα...
Γυναίκα και Υγεία...

Διαβάστε περισσότερα...
Πώς θα αυξήσετε το μεταβολισμό σας

Θέλετε να χάσετε βάρος ή να διατηρηθείτε στα κιλά σας...

Διαβάστε περισσότερα...