Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Η έξυπνη καταναλώτρια στο Super Market... φαίνεται!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Save Money
Με λίγη προσοχή μπορούμε να πληρώνουμε λιγότερα χρήματα στο ταμείο του Super Market και να εξοικονομούμε χρήματα από τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό. Πώς; Απλώς παρατηρώντας!

Έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν ότι τα συσκευασμένα προϊόντα είναι ακριβότερα και επιβαρύνουν επιπλέον το περιβάλλον με την συσκευασία τους. Προς επιβεβαίωση, σας παραθέτω τρία προϊόντα που συνήθως ψωνίζουμε κάθε εβδομάδα στην τιμή του συσκευασμένου και στην τιμή του χύμα για να συγκρίνετε πρώτα και μετά να αποφασίσετε για την αγορά του.
Γαλοπούλα καπνιστήχ.8,72€ το 1κ.σ.12,50€ το 1κ.
Τυρί Ένταμχ.8,65€ το 1κ.σ.10,00€ το 1κ.
Τυρί Φέταχ.7,85€ το 1κ.σ.10,60€ το 1κ.

όπου χ.= χύμα και όπου σ.= συσκευασμένο

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι τιμές ισχύουν στο ίδιο Super Market. Επίσης πάντα και σε όλα τα προϊόντα προσέχουμε την τιμή του κιλού που αναγράφετε στην ένδειξη της αξίας του προϊόντος, που βρίσκεται στο ράφι. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει ζητήστε την. Είναι υποχρεωμένοι να την αναφέρουν. Στην τιμή του κιλού μπορούμε να συγκρίνουμε καλύτερα τις τιμές.

Όσο αναφορά τα όσπρια κάντε μία σύγκριση μεταξύ του επώνυμου και εκείνου της ιδιωτικής ετικέτας, για να συγκρίνετε πριν αγοράσετε. Όπως:
Φακέςιδ.0,81€ ½κ.επ.1,26 € ½κ.
Φασόλιαιδ.1,30€ ½κ.επ.2,18€ ½κ.
Γίγαντεςιδ.1,37 ½ κ.επ.4,10 ½ κ.

όπου ιδ.= ιδιωτική ετικέτα και όπου επ.= επώνυμο

Διαφορές επίσης μεταξύ επωνύμου και ιδιωτικής ετικέτας θα βρείτε στο ρύζι στα ζυμαρικά, στ’αυγά, στο γάλα, στο γιαούρτι και σε άλλα. Πολλά προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας είναι ελληνικά, αναζητήστε τα. Να προσέχετε πάντα τη χώρα προέλευσης που γράφει η συσκευασία και τα γραμμάρια, όταν συγκρίνετε τις τιμές.

Μην σας ξεγελούν οι ίδιες συσκευασίες πολλές φορές το βάρος είναι διαφορετικό. Αυτό συμβαίνει συχνά στα απορρυπαντικά των πλυντηρίων. Συχνά αναφέρουν ότι προσφέρουν δωρεάν προϊόν και όταν συγκρίνετε το βάρος θα διαπιστώσετε ότι είναι ίδιο με εκείνο που δεν έχει επιπλέον προϊόν και το μόνο που διαφέρει είναι η συσκευασία. 

Επίσης όταν προσφέρουν δυο προϊόντα σε οικονομική συσκευασία συγκρίνετε την τιμή τους, με την μονή συσκευασία. Αν δεν χρειάζεστε τα δύο προϊόντα και δεν υπάρχει οικονομικό όφελος μην σας παρασύρει η λέξη «οικονομική» συσκευασία. 

Παρατηρήστε συσκευασίες και συγκρίνετε τιμές. Πολλά προϊόντα μπορεί στο διπλανό Super Market να τ’αγοράζετε φθηνότερα, ψάξτε το. Αξίζει τον κόπο. Θα δείτε την διαφορά στο πορτοφόλι σας.

Σε συγκεκριμένα προϊόντα της Unilever υπάρχουν ηλεκτρονικά κουπόνια έκπτωσης, αναζητήστε τα πριν πάτε στο Super Market.

Τέλος ψωνίζετε πάντα με λίστα και αγοράζετε μόνο ότι χρειάζεστε!

Συντακτική Ομάδα: Σοφία Θεοφάνη
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Save Money
Συντακτική Ομάδα
08/12/12 10:16
Αρέσει: 4 / Σχόλια: 2
400 Σοφία Θεοφάνη Κυριακή, 09 Δεκ 2012, 12:05

Πολλές filenades θα σκεφτούν πως θέλει χρόνο για να συγκρίνουμε τιμές και συνήθως εμείς οι γυναίκες που έχουμε πολλά να κάνουμε, τις αγορές στο S.M. τις διεκπεραιώνουμε γρήγορα. Filenades απλώς θέλει εξικοίωση και όχι χρόνο. Η ματιά σας θ'αρχίσει να συγκρίνει γρήγορα όταν θα το εφαρμόσετε.


385 Ρένα Σωτηρίου Σάββατο, 08 Δεκ 2012, 12:01

Σοφία, έχεις απόλυτα δίκιο στις διαφορές που εντόπισες. Με την κρίση, θα μάθουμε να είμαστε σωστοί καταναλωτές, που ψάχνουν, συγκρίνουν και αγοράζουν κυρίως ΕΛΛΗΝΙΚΑ προϊόντα, για να ενισχύουμε την οικονομία μας. Ευχαριστούμε για τις επισημάνσεις σου που είναι πάντα χρήσιμες και σωστές!


<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Πίσω… στο σπίτι των γονιών μου!

Στις μέρες μας κυριαρχεί η επιστροφή-συγκατοίκηση στο σπίτι των γονιών...

Διαβάστε περισσότερα...
Γυναίκα και Υγεία...

Διαβάστε περισσότερα...
ΠΟΔΗΛΑΤΟ. Κορίτσια ποδήλατο ξανά!

Όλες μας αποκτήσαμε κάποτε το παιδικό μας όνειρο ένα ποδηλατάκι!

Διαβάστε περισσότερα...