Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Δουλειά σε πολυεθνική ή μικρή εταιρεία;

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Καριέρα
Στον αγώνα της εύρεσης εργασίας, η απασχόληση σε μία μεγάλη πολυεθνική εταιρεία φαντάζει ιδανική περίπτωση. Είναι όμως έτσι? Όταν βρεθείς στο δίλλημα της επιλογής προτάσεων για εργασία (λίγο σπάνιο στην εποχή μας) μεταξύ μιας μεγάλης επιχείρησης και μίας μικρής, τι να επιλέξεις;
 
Ανάμεσα στα προτερήματα μιας μεγάλης επιχείρησης είναι η σωστή οργάνωση, η ξεκάθαρη διάκριση των αρμοδιοτήτων, η αξιόλογη επαγγελματική εμπειρία που αποκτάς όταν εργάζεσαι σε περιβάλλον αυξημένων απαιτήσεων και η δυνατότητα εξέλιξης. 

Από την άλλη μεριά σε μία μεγάλη πολυεθνική επιχείρηση, υπάρχουν αυστηρά και «σφιχτά» οργανογράμματα που καθιστούν σχεδόν αδύνατο να έρθεις σε επαφή με την διοίκηση ιδιαίτερα όταν ανήκεις στα χαμηλότερα στελέχη. Δεν είναι λίγες οι  φορές που η δουλειά σου δεν θα είναι «ορατή» παρά μόνο στον άμεσο προϊστάμενο σου και δεν θα μπορείς να εκμεταλλευτείς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον κόπο σου. Επίσης οι επαγγελματικές σχέσεις σε μία μεγάλη εταιρία είναι απρόσωπες και πολύ συχνά αν όχι πάντα ο εργαζόμενος αντιμετωπίζεται σαν μία απλή μετρήσιμη μονάδα σε ένα χαρτί, όταν παίρνονται σημαντικές αποφάσεις όπως είναι οι απολύσεις. 

Στην αντίθετη πλευρά που είναι οι μικρές επιχειρήσεις, στα πλεονεκτήματα μπορούμε να υπολογίσουμε την αμεσότητα στις σχέσεις με την διοίκηση και τους συναδέρφους, την άμεση και μετρήσιμη ανταπόκριση στην δουλειά μας. Μπορεί οι ευκαιρίες εξέλιξης να μην είναι οι ίδιες αλλά σίγουρα μας δίνεται η ευκαιρία να αποδείξουμε την αξία μας και να την εκμεταλλευτούμε σε κάθε ευκαιρία. Δυστυχώς η οργάνωση συνήθως δεν είναι καλή και ιδιαίτερα στην εποχή της κρίσης που βιώνουμε, οι αρμοδιότητες παύουν να είναι ξεκαθαρισμένες και όλοι προσπαθούν να κάνουν ταυτόχρονα αρκετά πράγματα, αντιμετωπίζοντας έτσι το πρόβλημα της μείωσης του προσωπικού. Ακόμη σε περίοδο οικονομικής κρίσης οι μικρότερες επιχειρήσεις είναι πιο ευάλωτες.

Όταν βρισκόμαστε στο δίλλημα της σωστής απόφασης καλό είναι να προσπαθήσουμε να μάθουμε περισσότερα στοιχεία για την επιχείρηση που μας ενδιαφέρει, όπως είναι τα οικονομικά της μεγέθη, το εργασιακό της κατεστημένο και το όνομα που έχει δημιουργήσει στην αγορά. 

Μεγάλη ή μικρή επιχείρηση, η απόφαση είναι δική σου και μπορείς να εμπιστευθείς το ένστικτό σου. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, είναι σε ποσοστό πάνω από 90%.

Συντακτική ομάδα: Α.Λ.
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Καριέρα
Συντακτική Ομάδα
06/12/12 15:13
Αρέσει: 2 / Σχόλια: 1
372 fotini Παρασκευή, 07 Δεκ 2012, 14:24

στις μερες μας είναι πολυ δυσκολο να βρεις δουλεια. Σωστά αυτά που λέει το άρθρο αλλά ακόμα και αν δουμε οτι μια εταιρεια δεν είναι πολυ καλή, θα δεχτούμε τη θέση.


<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Αφεντικό για... σκότωμα. Οδηγός επιβίωσης.

Πόσες φορές δεν σου πέρασε από το μυαλό, πόσο πιο ευχάριστη...

Διαβάστε περισσότερα...
Θέλω να δημιουργήσω μία επιτυχημένη επιχείρηση

Τελείωσες τις σπουδές σου και θέλεις να προσπαθήσεις...

Διαβάστε περισσότερα...
Καινούργια δουλειά! Τι να προσέξεις

Ξεκινώντας μια νέα δουλειά να είναι μια αγχωτική εμπειρία...

Διαβάστε περισσότερα...
Πως να φτιάξεις το βιογραφικό σου

Η αναζήτηση εργασίας είναι μια διαδικασία που ενέχει έντονο...

Διαβάστε περισσότερα...