Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Ένας Άγιος Βασίλης… σκέτη γλύκα!!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Filenades, ξετρελάθηκα όταν είδα αυτά τα γλυκύτατα Αγιοβασιλάκια και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας την πανεύκολη συνταγή τους.

Τι θα χρειασθώ:
1 κιλό μεγάλες φράουλες (το Σάββατο τις βρήκα στη λαϊκή της γειτονιάς μου)
1 πακέτο τυρί κρέμα, μαλακό (250 γρ.)
3-4 κουταλιές ζάχαρη άχνη (ή υποκατάστατο της ζάχαρης εάν το προτιμάτε)
1 βανίλιας σκόνη (η δόση που υπάρχει στις ατομικές συσκευασίες)

Πώς θα το φτιάξω:
1. Ξεπλένω τις φράουλες και κόβω γύρω από την κορυφή τους. Αφαιρώ την κορυφή, (αρκετό για ένα καπέλο). Καθαρίζω λίγο το εσωτερικό της φράουλας με ένα μαχαιράκι, εάν είναι απαραίτητο (κάποια από αυτά είναι κούφια ήδη). Προετοιμάζω με τον ίδιο τρόπο όλες τις φράουλες.

2. Στο μίξερ, κτυπώ το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, και τη βανίλια μέχρι να αποκτήσω μία παχύρρευστη κρέμα. Προσθέτω το μείγμα, σε ένα κορνέ και γεμίζω τις φράουλες με την κρέμα. (Αν δεν έχετε κορνέ «δεν πειράζει», κόψτε τη γωνία μίας 
σακούλας για τρόφιμα, κάνει την ίδια δουλειά)

3. Όταν γεμίσω τις φράουλες, βάζω την κορυφή ως «καπέλο». Διακοσμώ σύμφωνα με την φωτογραφία. 

4. Τις βάζω στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα. Όταν παγώσει η κρέμα κάνω τις δύο τελίτσες. (Εγώ έβαλα για ματάκια από ένα μικρό κομμάτι γαρύφαλλο).

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι από την σελίδα Countdown to Christmas. 

Μέλος: Baton Sale 
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Baton Sale
04/12/12 10:13
Αρέσει: 9 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...