Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Σπίτι απαλλαγμένο από μικρόβια και χημικά με έξυπνα κόλπα!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Οικολογία
Η καθαριότητα του σπιτιού είναι σημαντική, εξίσου σημαντικό όμως είναι τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για τον καθαρισμό να μην κάνουν το χώρο επικίνδυνο για την υγεία.

Έτσι, μπορούμε να καθαρίσουμε το σπίτι μας οικολογικά και σαφώς οικονομικότερα.

Ο μαγικός ευκάλυπτος

Μόλις αγοράσατε ένα καινούργιο γυάλινο βάζο κι όμως δεν μπορείτε με τίποτα να ξεκολλήσετε την ετικέτα από την επιφάνειά του. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι ευκαλύπτου για να αφαιρέσετε τα τυχόν υπολείμματα από κόλλες και τα αντιαισθητικά σημάδια που αφήνουν οι ετικέτες. 

Το αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και ως εντομοαπωθητικό. Ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαίου στην ειδική συσκευή καύσης και απομακρύνονται όλα τα ενοχλητικά έντομα. 

Αυτό που πρέπει να προσέχουμε κατά τη χρήση αιθέριων ελαίων γενικότερα και του ευκαλύπτου ειδικότερα είναι πως μπορούν να ερεθίσουν σε μεγάλο βαθμό την επιδερμίδα μας, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται αδιάλυτα. Γι' αυτό πρέπει πάντα να επιλέγουμε ένα δεύτερο έλαιο, στο οποίο θα ρίχνουμε το αιθέριο. 

Χρήσιμο σαπούνι

Πολλές φορές γεμίζουμε τα καλαθάκια του μπάνιου με μικρά κομμάτια από σαπούνι, τα οποία πλέον δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λόγω του μεγέθους τους. Μπορούμε να συγκεντρώσουμε τα υπολείμματα του σαπουνιού, και να δημιουργήσουμε ένα υγρό σαπούνι για τα χέρια με έναν πολύ εύκολο τρόπο. Πέρα από τα μικρά κομματάκια σαπουνιού που θα συγκεντρώσουμε, θα χρειαστούμε λίγη γλυκερίνη και λίγο ζεστό νερό. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα μπολ και στη συνέχεια μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα γεμίζουμε τη συσκευή που έχουμε για το υγρό σαπούνι. 

Το σαπούνι όμως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε κι αλλού. Είναι συνηθισμένο φαινόμενο οι καθρέφτες που βρίσκονται στο μπάνιο να γεμίζουν υδρατμούς Μπορούμε λοιπόν να δώσουμε λύση στο πρόβλημά μας με έναν απλό τρόπο: Περνάμε ένα στεγνό σαπούνι πάνω από την επιφάνεια του καθρέφτη και στη συνέχεια σκουπίζουμε με ένα βαμβακερό ύφασμα. Ο καθρέφτης μας δεν θα γεμίζει υδρατμούς με την ίδια συχνότητα. 

Σόδα η καθαριστική

Η μαγική καθαριστική δράση της σόδας μάς είναι γνωστή από τις οικιακές παραδόσεις. Αν συνδυάσουμε τη σόδα με λίγο απορρυπαντικό πιάτων ο πολτός που θα δημιουργηθεί μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε συμπυκνωμένος είτε διαλυμένος σε χλιαρό νερό για να καθαρίσουμε όλες τις επιφάνειες της κουζίνας, του φούρνου και τα πλακάκια. 

Προσοχή! Θα πρέπει να αποφύγουμε της ξύλινες ή τις ιδιαιτέρως ευαίσθητες επιφάνειες. 

Κεριά μακράς διαρκείας

Αν θέλουμε τα κεριά μας να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια υπάρχει ένας τρόπος για να παρατείνουμε το χρόνο καύσης τους. Τουλάχιστον 24 ώρες πριν ανάψουμε το κερί, το τυλίγουμε σε μία σακούλα και το βάζουμε στο ψυγείο, όπου το αφήνουμε μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Αυτό θα κάνει το κερί να λιώνει πιο αργά προσφέροντας, ωστόσο, την ίδια φωτεινότητα. 
newsbeastΔιαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Οικολογία
Συντακτική Ομάδα
11/10/13 11:25
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Σημείωσε αύξηση η Ανακύκλωση Λαμπτήρων!

Μέσα στο 2012 ανακυκλώθηκαν 763.000 λαμπτήρες έναντι 626.000 λαμπτήρων το 2011...

Διαβάστε περισσότερα...
"Ο Θεός δημιούργησε το φαγητό, ο διάβολος το καρύκευμα"

Ο λόγος για τα μπαχαρικά! Είναι οι μικροί, πολύτιμοι θησαυροί που μετατρέπουν με...

Διαβάστε περισσότερα...
Απλά tips για να μην είναι το ψυγείο σου εστία μόλυνσης και για να συντηρούνται τα τρόφιμα σωστά!

Ξέρεις ότι τα υπολείμματα των τροφών σε συνδυασμό με την υγρασία που επικρατεί...

Διαβάστε περισσότερα...
Καλό είναι να ξέρεις…

Μικρές αλλά σημαντικές γνώσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας!

Διαβάστε περισσότερα...