Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Φτιάξε μόνη σου υπέροχα φωτιστικά-φαναράκια από άδεια βάζα

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Διακόσμηση
Οι κάθε μεγέθους άδειες γυάλινες συσκευασίες τροφίμων ή τα γυάλινα βαζάκια αποθήκευσης για την κουζίνα, μπορούν να αποτελέσουν την πρώτη ύλη για πάρα πολλές χειροτεχνίες - κατασκευές, τα μικρά φωτιστικά - φαναράκια για κεριά, ρεσώ ή και μικρά λαμπάκια led, είναι από τις εντυπωσιακότερες και τις πιο εύκολες.

Ανάλογα με τον τρόπο που θα επιλέξετε για να ...στολίσετε την εξωτερική επιφάνεια των βάζων, παίρνουν διαφορετικό ύφος από ιδιαίτερα ρομαντικό έως απόλυτα μοντέρνο και σε κάθε περίπτωση είναι πολύ πιο πρωτότυπα και όμορφα από πολλά έτοιμα διακοσμητικά κομμάτια του εμπορίου που απλώς και παραπάνω ίσως θα σας κοστίσουν και κυρίως θα σας στερήσουν την χαρά να περηφανεύεστε "εγώ το έφτιαξα".1. με ύφασμα


Κάθε τύπου διαφανές, ημιδιαφανές ή διάτρητο ύφασμα που επιτρέπει στο φως να διαχέεται είναι κατάλληλο.

Η δαντέλα είναι το πιο ιδανικό και το ίδιο όμορφο αποτέλεσμα θα κατορθώσετε αν χρησιμοποιήσετε και κομμάτια από κοφτά σεμεδάκια  που δεν χρησιμοποιείτε, κομμάτια πλεχτού, δίχτυ κλπ..

Τυλίξτε το ύφασμα γύρω από το βάζο για να μετρήσετε πόσο σας χρειάζεται, κόψτε το, και κολλήστε το στην επιφάνεια του βάζου με μια απλή διαφανή κόλλα που θα απλώσετε με πινέλο (ατλακόλ).

Μπορείτε και απλώς να κολλήσετε κομμάτια υφάσματος, χωρίς να ντύσετε ολόκληρη την επιφάνειά του όπως και να  προσθέσετε επιμέρους διακοσμητικές λεπτομέρειες με κομμάτια από λινάτσα, διακοσμητικό χόρτο, σκοινί, κλπ. Την νύχτα φωτισμένα από το φως των κεριών είναι καταπληκτικά.

1. με αλάτι ή ζάχαρη


Από μακριά με πολύ μεγάλη δυσκολία θα καταφέρει κάποιος να διακρίνει πως είναι κατασκευασμένα. Κι όμως είναι πανεύκολο. 

Απλώστε με πινέλο κόλλα σε ολόκληρη την επιφάνεια των βάζων, φροντίζοντας να μην αφήσετε κενά σημεία και στην συνέχεια κυλήστε τα πάνω σε αλάτι ή ζάχαρη. Φυσήξτε ή αφαιρέστε μ΄ένα καθαρό πινελάκι την πιθανόν περιττή ποσότητα αλατιού/ζάχαρης και αφήστε τα να στεγνώσουν.


Ανάλογα με το πόσο ψιλό ή πιο χοντρό θα είναι το αλάτι ή η ζάχαρη που θα χρησιμοποιήσετε, αλλάζει και η τελική υφή της επιφάνειας των βάζων. Με πολύ ψιλό αλάτι (μπορείτε να το περάσετε και από το μπλέντερ για να γίνει σαν σκόνη) και χωρίς να πιέσετε ιδιαίτερα  το βάζο πάνω του, θα δώσετε μια frost υφή, σαν πάχνη ή λεπτό χιόνι, ιδανική για χριστουγεννιάτικες κατασκευές αν συνδυάσετε αυτή την τεχνική και με κάποιο στενσιλ ή ζωγραφική σε ανάλογα σχέδια. 

Μπορείτε και να ανακατέψετε το αλάτι ή την ζάχαρη με πολύ ψιλές χάντρες για κατασκευές ή και να τα χρωματίσετε ελαφρά με μια σταγόνα χρώμα ζαχαροπλαστικής ή νερομπογιά, απλώς αφήστε να στεγνώσουν εντελώς και ανακατέψτε καλά ώστε να είναι ομοιόμορφη η απόχρωσή τους πριν κυλήσετε πάνω τους τα βάζα.
3. με μπογιά


Τα χιλιάδες πράγματα που μπορείτε να καταφέρετε με μπογιά πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια, μπορείτε να τα κάνετε και σε αυτά τα βαζάκια.

Είτε με ζωγραφική, αντιγραφή (ξεπατικωτούρα) ενός γεωμετρικού σχεδίου, με στένσιλ, με αυτοκόλλητα που θα κολλήσετε πριν βάψετε την επιφάνεια και θα αφαιρέσετε αφού στεγνώσει το χρώμα, με λουρίδες χαρτιού που θα χρησιμοποιήσετε με τον ίδιο τρόπο (κολλάτε με σελοτειπ και αφαιρείται όταν στεγνώσει η μπογιά), δημιουργώντας χρωματιστές ρίγες πάνω στα βάζα, με μπογιά μαυροπίνακα  ή με όποιον άλλο τρόπο σας αρέσει ή εσείς σκεφτείτε. Δείτε εδώ μια ακόμη ιδέα για τέτοια φωτιστικά-φαναράκια με μπογιά που φωσφορίζει στο σκοτάδι.


Το βασικό είναι να υπάρχουν αρκετά κενά σημεία πάνω στο γυαλί ώστε να διαχέεται το φως του κεριού. 

Για να δώσετε ανάγλυφη όψη (σε γεωμετρικά κυρίως σχέδια) θα δουλέψετε με μπογιά για γυαλί, ο πιο εύκολος όμως τρόπος είναι απλό ακρυλικό χρώμα με σπρέϋ ή πινέλο, τα κομμάτια αυτά δεν ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα από πλυσίματα, νερό κλπ. έτσι οποιουδήποτε τύπου μπογιά θα αντέξει στο καθάρισμα μ΄ένα βρεγμένο πανί.4. με αλουμινόχαρτο


Από τις πιο εύκολες προτάσεις, με ιδιαίτερα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Κόψτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο σε μέγεθος που να επαρκεί για να τυλίξετε περιμετρικά το βάζο.

Απλώστε το πάνω σε ένα χοντρό περιοδικό, ακουμπήστε πάνω του ένα λεπτό χαρτί και σχεδιάστε "χαράξτε" αρχικά με στυλό ένα οποιοδήποτε σχέδιο ή αντιγράψτε ένα γεωμετρικό σχήμα από οπουδήποτε. 
Με ένα λεπτό καρφί "ακολουθήστε" το σχέδιο πάνω στο χαρτί κάνοντας μικρές μικρές κουκίδες-τρύπες ώστε στο τέλος ολόκληρο το σχέδιο να έχει αποτυπωθεί στο αλουμινόχαρτο με την ίδια αυτή διάτρητη μορφή.

Εφαρμόστε το αλουμινόχαρτο, με την καλή του όψη προς έξω, στο εξωτερικό του βάζου και πιέστε με τα χέρια σας ώστε να εφάπτεται σφιχτά  στο γυαλί σε όλα τα σημεία.

Η εικόνα του σ΄ένα σκοτεινό σημείο του σπιτιού την νύχτα είναι ...απίστευτη και τόσο πιο εντυπωσιακή όσο πιο διάτρητο το σχέδιο που θα διαλέξετε, αντίστοιχη με αυτά εδώ τα καλοκαιρινά φαναράκια από κονσερβοκούτια.5. με χαρτί 


Μπορείτε να δουλέψετε στην επιφάνεια των βάζων με ριζόχαρτο, χαρτοπετσέτα ή κάθε είδους λεπτό, ημιδιαφανές ή διάτρητο χαρτί χρησιμοποιώντας μια διαφανή ατλακολ και περίπου σαν την τεχνική του ντεκουπάζ, αλλά χωρίς να επιμένετε και τόσο στην τελειότητα του αποτέλεσματος, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. 


Αλλά και κομμάτια από εφημερίδες αν χρησιμοποιήσετε, παραστάσεις με χάρτες ή φωτοτυπήσετε αγαπημένα αποσπάσματα από βιβλία, ένα χειρόγραφο ποιήμα κλπ. και απλώς κολλήσετε το χαρτί στο γυαλί, εξίσου όμορφο θα είναι το αποτέλεσμα όπως κι αν συνδυάσετε διαφορετικά είδη χαρτιού πάνω στο ίδιο βάζο.

Για να είναι περισσότερο φωτεινά τα βάζα που θα επεξεργαστείτε με χαρτί, μπορείτε σε κάποια σημεία να το ψαλιδίσετε δημιουργώντας σχήματα κενά απ΄όπου το φως θα διαχέεται πιο έντονα.Και...

* Αν χρησιμοποιήσετε βάζα από άδειες συσκευασίες τροφίμων, το κόστος των κατασκευών αυτών είναι σχεδόν μηδενικό. Ακόμη και με μπογιά αν θελήσετε να τα επεξεργαστείτε δεν χρειάζεται κάτι ειδικό, μπορείτε να το κάνετε ακόμη και με χρώματα που σας έχουν περισσέψει από το βάψιμο του σπιτιού, ακόμη και με νερομπογιές.

* Όλες αυτού του τύπου μικρού μεγέθους κατασκευές για το σπίτι, αναδεικνύονται πολύ καλύτερα και αξιοποιούνται διακοσμητικά αν συγκεντρώσετε πολλά τέτοια παρόμοια κομμάτια στο ίδιο σημείο. πχ για να διακοσμήσετε το τζάκι με μια σειρά  κι όχι κατ΄ανάγκη όμοια φωτιστικά-φαναράκια, για το τραπέζι της τραπεζαρίας πάνω σε έναν μεγάλο δίσκο κλπ.

* Το "στόλισμα" πέραν του βασικού υλικού που θα χρησιμοποιήσετε πάνω στο γυαλί, είναι θέμα γούστου και φαντασίας. Κορδέλες, σκοινί, λινάτσα, διακοσμητικό χόρτο ξύλινα ή μεταλλικά διακοσμητικά και μικροαντικείμενα όπως κουμπιά, κλειδιά, νομίσματα κλπ. μπορούν να πλασιώσουν, ανάλογα με το ύφος που θέλετε να δώσετε, όλες τις κατασκευές.

* Ζάχαρη ή αλάτι, μπορείτε να τοποθετήσετε και στο εσωτερικό των βάζων, ειδικά σε εκείνα με μεγάλο ύψος, ώστε και καλύτερα να διαχέεται το φως και να διευκολύνεστε όταν θέλετε να αντικαταστήσετε τα κεράκια.

* Ο πιο πετυχημένος τρόπος είναι ο ...συνδυασμός των τρόπων. π.χ χρησιμοποιείστε χρωματιστά βάζα ή χρωματίστε σε πολύ αχνή άσπρη απόχρωση εκείνα που θα επεξεργαστείτε με ύφασμα ή συνδυάστε ύφασμα και χρώμα, χρώμα και αλάτι/ζαχαρη κλπ.

* Εκτός από ρεσώ ή κεράκια πολυ όμορφη όψη δείχνουν μέσα σε τέτοια βάζα και τα φωτάκια led ή όποιας απόχρωσης μικρά φωτάκια μπαταρίας.

* Με λεπτό σύρμα ή μια μεταλλική κρεμάστρα που θα κόψετε και θα λυγίσετε ανάλογα, μπορείτε να φτιάξετε κρεμάσματα που θα τα εφαρμόσετε, πολύ προσεκτικά και σφιχτά στο χείλος των βάζων, για να μπορείτε να τα κρεμάσετε σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού ή στο μπαλκόνι.

* Μια σειρά τέτοια φωτιστικά-φαναράκια γεμάτα κεράκια, είναι μια πολύ όμορφη και πρωτύτυπη ιδέα και για δώρο, θα ενθουσιάσει σίγουρα όποιον φίλο θελήσετε να τα προσφέρετε, με όποιον τρόπο κι αν έχετε επιλέξει να μεταμορφώσετε σε ...έργα τέχνης τα άδεια βάζα της μαρμελάδας, του μελιού ή μιας κομπόστας.


soulouposeto.blogspot
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Διακόσμηση
Συντακτική Ομάδα
08/10/13 02:18
Αρέσει: 2 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Κάντε τα μπουκάλια των αναψυκτικών και παλιά cd...γλαστράκια!!!

Τα πλαστικά μπουκαλάκια των αναψυκτικών και τα παλιά CD είναι...

Διαβάστε περισσότερα...
Η τέχνη του Decoupage για τα μάτια σας μόνο!!!

Η τέχνη του Decoupage είναι μια ξεχωριστή και αγαπημένη τέχνη...

Διαβάστε περισσότερα...
Μεταμορφώστε τα παλιά σας τζην σε...χρηστικά αντικείμενα!!!

Τα παλιά μεν αλλά αγαπημένα σας δε τζην αποκτούν και...

Διαβάστε περισσότερα...