Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Μιλφέιγ με στρατσιατέλα & παγωτό καραμελέ με σοκολατένια κρούστα!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Τέλειο και πανεύκολο γλυκάκι για κάθε περίσταση!


Υλικά συνταγής

1 φύλλο σφολιάτας
250 γρ. παγωτό στρατσιατέλα
Ζάχαρη άχνη
Κακάο


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε  τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα στην λαμαρίνα, απλώνουμε την σφολιάτα στο ταψί και την τρυπάμε παντού με πηρούνι. Ψήνουμε για 10-15’ να ροδίσει. Την αναποδογυρίζουμε και την πατάμε να ξεφουσκώσει. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15’ περίπου έως ότου ροδίσει καλά και γίνει τραγανή . Την αφήνουμε στη σχάρα να κρυώσει.
Με μεγάλο κουτάλι παγωτού, παίρνουμε μπάλες παγωτό και τις ακουμπάμε σε δισκάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Αφήνουμε στην κατάψυξη να σφίξουν καλά.
Σπάμε σε κομμάτια την σφολιάτα (τρίμματα) και κυλάμε μέσα τις παγωμένες μπάλες παγωτού να κολλήσουν σφολιάτα. Τις βάζουμε σε πιάτο, ρίχνουμε τρίμματα σφολιάτας και άχνη ζάχαρη. Γαρνίρουμε με κακάο ή σιρόπι σοκολάτα.
 

Από την αγαπημένη μας Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!!!





Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
12/09/13 01:27
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...