Παρόλο που δεν περιέχουν ίχνος αυγού είναι ιδιαίτερα αφράτα, ενώ η ανάλαφρη και δροσερή γεύση της κρέμας τυριού, τους χαρίζει μια ιδιαίτερη νότα
Υλικά για 12 μάφινς
200 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γραμμ. ζάχαρη
50 γραμμ. κακάο
1 πρέζα αλάτι
80 γραμμ. βούτυρο
220 γραμμ. γάλα
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Για την κρέμα τυριού
200 γραμμ. τυρί κρέμα (χρησιμοποίησα Philadelphia light)
60 γραμμ. ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 βανίλια
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα τυριού. Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μίγμα. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και τοποθετούμε το μίγμα στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Πάμε και για τα μάφινς! Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και σιγά-σιγά προσθέτουμε τα στερεά υλικά στα υγρά. Προσθέτουμε επίσης τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μίγμα
Τοποθετούμε χάρτινες θήκες για μάφινς στη φόρμα με τις ειδικές υποδοχές και ρίχνουμε από 1 μεγάλη κουταλιά. Στη συνέχεια βάζουμε 2-2 1/2 κουταλάκια του γλυκού κρέμα τυριού και τελειώνουμε με το υπόλοιπο σοκολατένιο μίγμα. Ψήνουμε τα μάφινς μας για 25' περίπου και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
theonewithallthetastes.blogspot.gr