Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Μάφινς σοκολάτας με γέμιση κρέμας τυριού

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Παρόλο που δεν περιέχουν ίχνος αυγού είναι ιδιαίτερα αφράτα, ενώ η ανάλαφρη και δροσερή γεύση της κρέμας τυριού, τους χαρίζει μια ιδιαίτερη νότα

Υλικά για 12 μάφινς
200 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γραμμ. ζάχαρη
50 γραμμ. κακάο
1 πρέζα αλάτι
80 γραμμ. βούτυρο
220 γραμμ. γάλα
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

Για την κρέμα τυριού
200 γραμμ. τυρί κρέμα (χρησιμοποίησα Philadelphia light)
60 γραμμ. ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 βανίλια

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα τυριού. Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μίγμα. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και τοποθετούμε το μίγμα στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Πάμε και για τα μάφινς! Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και σιγά-σιγά προσθέτουμε τα στερεά υλικά στα υγρά. Προσθέτουμε επίσης τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μίγμα

Τοποθετούμε χάρτινες θήκες για μάφινς στη φόρμα με τις ειδικές υποδοχές και ρίχνουμε από 1 μεγάλη κουταλιά. Στη συνέχεια βάζουμε 2-2 1/2 κουταλάκια του γλυκού κρέμα τυριού και τελειώνουμε με το υπόλοιπο σοκολατένιο μίγμα. Ψήνουμε τα μάφινς μας για 25' περίπου και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. 

theonewithallthetastes.blogspot.gr

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
08/09/13 00:54
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...