Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Σπάτουλα Kαρδιτσιώτικη

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Αγαπημένο και υπέροχο θεσσαλικό γλύκισμα!!!

Υλικά συνταγής

9 αυγά
9 κ.σ. ζάχαρη
9 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα
9 κ.σ. φρυγανιά ή παξιμάδι
2 κ.σ. ψιλό σιμιγδάλι
4 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. κανέλα
1 πρέζα σκόνη γαρίφαλο
ξύσμα πορτοκαλιού
2 βανίλιες
Για το σιρόπι
3 κούπες νερό
2½ κούπες τσαγιού ζάχαρη
1 ξύλο κανέλα
1 φλούδα πορτοκάλι
1 βανίλια
Για την κρέμα
1½ φλ. τσαγιού αλεύρι
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 κρόκους
2 βανίλιες
3 ποτήρια φρέσκο γάλα
2 κούπες κρέμα γάλακτος χτυπημένες σε σαντιγί

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα, εκτός από την κρέμα γάλακτος, και με το σύρμα ανακατεύουμε καλά στην κατσαρόλα την ώρα που βράζει, μέχρι να δέσει η κρέμα. Μόλις κρυώσει, προσθέτουμε τις 2 κούπες σαντιγί που έχουμε ετοιμάσει και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη. Ξεχωριστά χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά: καρύδια, φρυγανιά, σιμιγδάλι, μπέικιν πάουντερ, κανέλα, γαρίφαλο, ξύσμα πορτοκαλιού και βανίλιες. Αναμειγνύουμε το μείγμα των κρόκων με τα στερεά υλικά και μετά ρίχνουμε μέσα τη μαρέγκα. Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα μετρίου μεγέθους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175oC για περίπου 45΄. Βγάζουμε τη σπάτουλα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και τη σιροπιάζουμε με  το σιρόπι ζεστό. Μόλις κρυώσει η σπάτουλα, βάζουμε επάνω την κρέμα και πασπαλίζουμε με κανέλα και τριμμένα καρύδια. Παγώνουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε.

Για το σιρόπι: Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 5΄-7΄.



Από την αγαπημένη μας Αργυρώ  Μπαρμπαρίγου!!!





Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
22/08/13 01:40
Αρέσει: 2 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...