Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Ψητός ξιφίας με φρέσκια σάλτσα ντομάτας

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Ένα υπέροχο πιάτο με βάση το ψάρι που το συνδυάζει με ώριμη καλοκαιρινή ντομάτα. Είναι τόσο εύκολο να το ετοιμάσετε και δεν θα χρειαστείτε περισσότερο από 20 λεπτά.


Υλικά για 4 άτομα:

4 φέτες ξιφία

6 ντομάτες ώριμες

4 κρεμμυδάκια φρέσκα

3 κουτ. σούπας κόλιανδρο φρέσκο

1 κόκκινη πιπερίτσα καυτερή, ψιλοκομμένη

χυμό από μισό λεμόνι

χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ

αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πιπερίτσα, τον κόλιανδρο και τις ντομάτες. Τα ρίχνετε όλα σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το χυμό και το ξύσμα του λάιμ και ανακατεύετε. Δοκιμάζετε τη σάλτσα και αλατοπιπερώνετε ανάλογα με τη γεύση σας.
    
Αφήνετε τα αρώματα της σάλτσας να αναμιχθούν καλά και στο μεταξύ ετοιμάζετε το ψάρι. Το αλείφετε με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές, το αλατοπιπερώνετε και το ψήνετε στο γκριλ ή στη σχάρα για 10 λεπτά από την κάθε πλευρά.
    
Σερβίρετε τις φέτες ξιφία σε πιάτα με τη σάλτσα ντομάτας από πάνω και γαρνίρετε με δύο τρία φυλλαράκια κόλιανδρου.




Συνταγή και Food Styling: Τίνα Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος





Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
14/07/13 00:14
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...