Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Τον Ιούλιο οι αιτήσεις για δωρεάν περίθαλψη

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Υγεία
Σε ισχύ τίθεται από τον επόμενο μήνα το περιβόητο voucher της Υγείας.

Οι ενδιαφερόμενοι πάροχοι (γιατροί, διαγνωστικά κέντρα) θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις ενδιαφέροντος στον ΕΟΠΥΥ.

Το μέτρο θα ισχύσει για δύο χρόνια και αφορά περίπου 200.000 ανέργους ή ανασφάλιστους, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στην περίθαλψη.

Είναι ενταγμένο στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) και έχει εξαγγελθεί από τα τέλη του περασμένου έτους.

Όπως αναφέρει εγκύκλιος του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου, κάθε 'health voucher' καλύπτει ένα διευρυμένο πακέτο εξετάσεων, σύμφωνα με την ηλικία και το φύλλο του δικαιούχου (πέντε διαφορετικά πακέτα εξετάσεων) και βασικό πακέτο εξετάσεων προγεννητικού ελέγχου. 

Ως ανώτατο όριο επισκέψεων σε ιατρούς ορίζονται οι τρεις επισκέψεις για τις γενικές κατά φύλο και ηλικία κατηγορίες ωφελουμένων και οι επτά επισκέψεις για τις σε κατάσταση εγκυμοσύνης ωφελούμενες (αναλόγως του τριμήνου κύησης που διανύει).

Προστασία
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος διευκρινίζει ότι το μέτρο αποτελεί ιστό προστασίας σε πολίτες χωρίς ασφαλιστική ικανότητα.

Πρόκειται για Πρόγραμμα, το οποίο σχεδιάστηκε με στόχο να καλύψει τις ανάγκες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και πρόληψης και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος 'Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού' του τομέα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στόχος του υπουργείου Υγείας, με την υλοποίηση του παρόντος Προγράμματος (health voucher), είναι η ελεύθερη (δωρεάν) πρόσβαση πολιτών που έχουν απωλέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα, καθώς και των προστατευόμενων μελών των οικογενειών τους, σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και πρόληψης. 

Κριτήρια επιλεξιμότητας των δικαιούχων είναι η ασφαλιστική ικανότητα και το εισόδημα. 

Μέσω του προγράμματος, εκδίδεται ένα εισιτήριο (health voucher) που παρέχει δυνατότητα - δικαίωμα πρόσβασης σε προεπιλεγμένες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας - κλινική αξιολόγηση ιατρού και διαγνωστικές εξετάσεις. 

Πλαφόν
Οι ιατρικές επισκέψεις που πραγματοποιούνται με το πρόγραμμα δεν προσμετρώνται στο όριο των 200 ή 150 μηνιαίων επισκέψεων (σύμφωνα τις ισχύουσες συμβάσεις των γιατρών για την εξυπηρέτηση ασφαλισμένων ΕΟΠΥΥ).

Καθώς το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, οι αποζημιώσεις προς τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ παρόχους υγείας που θα εξυπηρετούν ανασφάλιστους πολίτες, δικαιούχους του Health Voucher, θα πραγματοποιούνται εντός 60 ημερών από την παραλαβή του φακέλου με τα σχετικά δικαιολογητικά."

Υπενθυμίζουμε πως θα λειτουργεί το σύστημα (από παλιότερο σχετικό άρθρο):

"Το σύστημα θα λειτουργεί ως εξής:
Σε ειδική διαδικτυακή εφαρμογή θα καταχωρηθούν οι δικαιούχοι, δηλαδή άτομα που είναι ανασφάλιστα. 

Στην ίδια εφαρμογή, θα καταχωρηθούν, επίσης, πάροχοι υπηρεσιών υγείας (ιατροί, διαγνωστικά κέντρα, νοσοκομεία κλπ) που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. 

Θα εκδοθεί σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος και οι πάροχοι υγείας θα συμπληρώσουν σχετική φόρμα στην εφαρμογή για τη σύναψη συμφωνίας συμβολής με το πρόγραμμα. 

Οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας θα αποκτήσουν κωδικούς διαπίστευσης για είσοδο στο σύστημα.

Εισιτήρια
Ο ανασφάλιστος δικαιούχος θα εισάγει τα στοιχεία του σε σχετική φόρμα της διαδικτυακής εφαρμογής (είτε από το σπίτι του είτε από ΚΕΠ). 

Η εφαρμογή θα ελέγχει ότι πρόκειται πράγματι για τον δικαιούχο. Το σύστημα θα δημιουργεί κατάλληλα 'εισιτήρια' (vouchers) υπηρεσιών υγείας, τα οποία ο ανασφάλιστος δικαιούχος θα μπορεί να εκτυπώνει. 

Τα vouchers θα περιέχουν τα στοιχεία του ανασφάλιστου δικαιούχου (ΑΜΚΑ κλπ) και μοναδικό κωδικό voucher.

Με αυτά, ο ανασφάλιστος δικαιούχος θα προσέρχεται στον συμβεβλημένο ιατρό για ιατρικήεπίσκεψη. Ο συμβεβλημένος ιατρός θα εισέρχεται στο σύστημα με τα στοιχεία διαπίστευσής του και θα εντοπίζει ηλεκτρονικά το voucher του ανασφάλιστου δικαιούχου.

Θα συμπληρώνει ηλεκτρονικά τις εξετάσεις που απαιτούνται. Οι εξετάσεις θα καταχωρούνται στην μερίδα του voucher του ανασφάλιστου δικαιούχου. 

Στη μερίδα του voucher θα καταχωρείται επίσης και η χρέωση/δαπάνη του ιατρού.

Διαγνωστικό
Ο ανασφάλιστος δικαιούχος θα προσέρχεται στο συμβεβλημένο διαγνωστικό κέντρο/νοσοκομείο για να πραγματοποιήσει τις εξετάσεις που σύστησε ο ιατρός. Το συμβεβλημένο διαγνωστικό κέντρο /νοσοκομείο θα εισέρχεται στο σύστημα με τα στοιχεία διαπίστευσής του και θα εντοπίζει ηλεκτρονικά το voucher του ανασφάλιστου δικαιούχου.

Θα πραγματοποιεί τις εξετάσεις που απαιτούνται. Στη μερίδα του voucher θα καταχωρείται η χρέωση/δαπάνη του διαγνωστικού κέντρου.

Τέλος, ο ανασφάλιστος δικαιούχος θα προσέρχεται εκ νέου στον συμβεβλημένο ιατρό για ιατρική επανεξέταση και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των διαγνωστικών εξετάσεων που μόλις πραγματοποιήθηκαν. 

Ο συμβεβλημένος ιατρός θα εισέρχεται ξανά στο σύστημα με τα στοιχεία διαπίστευσής του και θα εντοπίζει ηλεκτρονικά το voucher.

Η εξόφληση των παρόχων θα γίνεται με βάση τις δαπάνες που καταχωρήθηκαν."
 
Πηγή : iatronet.gr
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Υγεία
Συντακτική Ομάδα
21/06/13 00:57
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Τα SOS της παιδικής διατροφής

Η διατροφή του παιδιού, κατέχει μία από τις top θέσεις στη «λίστα» των προτεραιοτήτων...

Διαβάστε περισσότερα...
Γυναίκα και Υγεία...

Διαβάστε περισσότερα...
Πώς θα αυξήσετε το μεταβολισμό σας

Θέλετε να χάσετε βάρος ή να διατηρηθείτε στα κιλά σας...

Διαβάστε περισσότερα...