Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Τα Χαρακτηριστικά των έντονα δημιουργικών Ανθρώπων

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Καριέρα
Ήμουν στο δεύτερο έτος του πανεπιστημίου, όταν ένας ομιλητής μας ρώτησε να του πούμε, ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός ιδιαίτερα δημιουργικού ατόμου, που είναι περιζήτητο στην αγορά εργασίας. Μετά από διαλογική συζήτηση καταλήξαμε στα παρακάτω χαρακτηριστικά, που σου τα παραθέτω ελπίζοντας  πως θα βοηθήσουν στην προσωπική σου αναζήτηση.

Ευελιξία: Είναι σημαντικό να είσαι ευέλικτη και να εξετάζεις το ενδεχόμενο ότι τα προβλήματα και οι προκλήσεις μπορεί να έχουν περισσότερες από μία απαντήσεις ή λύσεις. 

Έντονη Περιέργεια:  Οι δημιουργικοί άνθρωποι έχουν την τάση να ερευνούν συνεχώς και να αναζητούν των γνώση σε πολλά αντικείμενα, με έναν σχεδόν παιδιάστικο ενθουσιασμό. Συνήθως είναι άνθρωποι με τεκμηριωμένη άποψη σε πολλά και ποικίλα θέματα. 

Θετική Στάση: Είναι εξαιρετικά δύσκολο κάποιος να σκεφτεί δημιουργικά όταν αισθάνεται αρνητικά. Οι άνθρωποι που είναι δημιουργικοί έχουν γενικά μία θετική προοπτική και νοοτροπία για τη ζωή. 

Ισχυρό Κίνητρο και αποφασιστικότητα: Το να σκεπτόμαστε πραγματικά δημιουργικά  μας γεμίζει ενθουσιασμό και ενέργεια αλλά δεν είναι πάντα εύκολο. Για να το πετύχουμε πρέπει να έχουμε ένα υψηλό επίπεδο κινήτρων και αποφασιστικότητας. Οι δημιουργικοί άνθρωποι είναι υψηλής ενέργειας  άτομα των οποίων η ομιλία, οι εκφράσεις και οι κινήσεις είναι αρκετά γρήγορες. Μία συζήτηση μαζί τους μπορεί να είναι διασκεδαστική  καθώς μας βομβαρδίζουν με ερωτήσεις και μετά αλλάζουν αμέσως θέμα για να μάθουν περισσότερα.

Ατρόμητοι: Οι δημιουργικοί άνθρωποι τείνουν να μην ανησυχούν για το αν είναι κάτι σωστό ή λάθος. Είναι γενικά ενθουσιασμένοι με τις ιδέες και τις έννοιες που έχουν καταλήξει ερευνώντας. Συνήθως πάντα τολμούν πράγματα που δεν τολμά εύκολα κάποιος άλλος και επειδή έχουν ερευνήσει και μάθει αρκετά, τις περισσότερες φορές πετυχαίνουν τον στόχο τους.

Προσωπικά πιστεύω ότι αξίζει κανείς να γνωρίζει τα παραπάνω χαρακτηριστικά και ή να τα αναζητήσει σε ανθρώπους που θέλει να έχει συνεργάτες σε μία επιχείρηση (ποιος δεν θέλει να συνεργάζεται με δημιουργικά σκεπτόμενα άτομα),  ή αν το επιθυμεί να προσπαθήσει να τα εντάξει στην προσωπικότητά του. 

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Καριέρα
Συντακτική Ομάδα
07/11/12 13:19
Αρέσει: 5 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Αφεντικό για... σκότωμα. Οδηγός επιβίωσης.

Πόσες φορές δεν σου πέρασε από το μυαλό, πόσο πιο ευχάριστη...

Διαβάστε περισσότερα...
Θέλω να δημιουργήσω μία επιτυχημένη επιχείρηση

Τελείωσες τις σπουδές σου και θέλεις να προσπαθήσεις...

Διαβάστε περισσότερα...
Καινούργια δουλειά! Τι να προσέξεις

Ξεκινώντας μια νέα δουλειά να είναι μια αγχωτική εμπειρία...

Διαβάστε περισσότερα...
Πως να φτιάξεις το βιογραφικό σου

Η αναζήτηση εργασίας είναι μια διαδικασία που ενέχει έντονο...

Διαβάστε περισσότερα...