Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Γλυπτά από λουλούδια

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Διασκέδαση
Στο νότιο τμήμα της Ολλανδίας, μόλις τρία χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Βέλγιο, βρίσκεται η πόλη Zundert. Εκεί κάθε χρόνο, την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, διοργανώνεται μια παρέλαση. Τα άρματα τα οποία παρελαύνουν είναι διακοσμημένα στην εξωτερική τους επιφάνεια εξολοκλήρου με λουλούδια, κάτι που κατατάσσει τη συγκεκριμένη παρέλαση ως τη μεγαλύτερη του είδους παγκοσμίως. Η παρέλαση διοργανώνεται επιτυχώς από το 1936 και την παρακολουθούν τουλάχιστον 50.000 θεατές.

Όλα τα σχέδια και οι χρωματισμοί των αρμάτων προκύπτουν από το συνδυασμό διαφορετικών χρωμάτων λουλουδιών, κάτι που κάνει τις δημιουργίες εκτός από πρωτότυπες κι εξόχως εντυπωσιακές. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως χρησιμοποιείται μόνο ένας είδος λουλουδιού και συγκεκριμένα η ντάλια. Για τη δημιουργία των αρμάτων εργάζονται εκατοντάδες εξειδικευμένοι εθελοντές. Οι γηραιότεροι αναλαμβάνουν να καλλιεργήσουν τα λουλούδια, ενώ οι νεώτεροι να κατασκευάσουν τα άρματα.

Ο σκελετός των αρμάτων κατασκευάζεται με τη χρήση πεπιεσμένου χαρτιού, μετάλλου και χαρτονιού. Στη συνέχεια επικολλούνται στην εξωτερική επιφάνεια χιλιάδες λουλούδια. Καθώς τα λουλούδια μαραίνονται πολύ γρήγορα, η συγκομιδή και απόθεση τους πάνω στα άρματα γίνεται μόλις δύο μέρες πριν την παρέλαση, με αποτέλεσμα να συμμετάσχουν στην κατασκευή εκατοντάδες άτομα για να προλάβουν τις προθεσμίες οι οποίοι δουλεύουν πυρετωδώς όλο το 24ώρο. Στην παρέλαση συμμετάσχουν είκοσι άρματα, το καθένα δημιούργημα μιας διαφορετικής ομάδας που εκπροσωπεί μια συνοικία της πόλης και ειδικοί κριτές αναλαμβάνουν να ανακηρύξουν την καλύτερη δημιουργία.

Πηγή :theartfoundation.metamatic.gr
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Διασκέδαση
Συντακτική Ομάδα
27/04/13 00:20
Αρέσει: 1 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Πικ-νικ ξανά στη μόδα

Στην Βόρεια Ιταλία οι φίλοι και γείτονες Ιταλοί...

Διαβάστε περισσότερα...
Έμπλεξε με τον τζόγο, τώρα;

Σήμερα Δευτέρα πρωί ξύπνησα με την ανάγκη...

Διαβάστε περισσότερα...
Αυτή την Κυριακή στην Ομόνοια, από κάτω!

Κάτω απ' την Ομόνοια: περιοχή “δύσκολη”...

Διαβάστε περισσότερα...