Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Το πορτοφόλι… για τις πρωτοετείς φοιτήτριες

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Save Money
Είσαι πρωτοετής φοιτήτρια και έχεις να διαχειριστής τα χρήματα που σου στέλνουν οι γονείς σου και κυρίως να σου φτάνουν μέχρι το τέλος του μήνα.

Σε λίγο θα κλείσεις ένα μήνα ως πρωτοετής φοιτήτρια και μετράς και ξαναμετράς τα χρήματα που σου διαθέτουν οι γονείς σου για τις σπουδές. Βέβαια ούτε λόγος για να ζητήσεις περισσότερα απ’ ότι έχει συμφωνηθεί, γιατί απλά… δεν υπάρχουν!

Τον πρώτο μήνα, ίσως και τον δεύτερο θα σου φεύγουν τα χρήματα από τα χέρια σου και δεν θα προλαβαίνεις τα έξοδά σου. Μην πανικοβληθείς συμβαίνει σε όλους. Απλά φρόντισε να έχεις πάντα κάτι μέχρι το τέλος του μήνα. Το φαντάζεσαι μακριά από το σπίτι σου και απένταρη; 
Για να μην συμβεί όμως τους επόμενους μήνες των σπουδών σου, πάρε τον έλεγχο των οικονομικών σου. Όσο πιο γρήγορα το κάνεις αυτό, τόσο μεγαλύτερο το όφελος για σένα. Πώς ; κάνοντας προϋπολογισμό. 

Ένας προϋπολογισμός είναι το σχέδιό σου για να ελέγχεις τα χρήματά σου. Θα σε βοηθήσει να ξέρεις πώς και πού ξοδεύεις τα χρήματά σου. Μπορείς να ρυθμίσεις τον προϋπολογισμό σου, έτσι ώστε να αποφασίσεις πού θέλεις να περάσεις το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων σου. Επιπλέον, βοηθά να σε αποτρέψει από υπερβολικές δαπάνες σε κατηγορίες που δεν είναι τόσο σημαντικές για εσένα.
Κατέγραφε κάθε έξοδο που κάνεις από σήμερα και μετά, και στο τέλος του μήνα, υπολόγισε πόσα θα χρειαστείς για να περάσεις τον επόμενο μήνα. Το ποσό που θα χρειαστείς θα πρέπει να συμφωνεί με το έμβασμα που σου στέλνουν οι γονείς σου. Εάν συμβεί να είναι λιγότερο, τότε είσαι τυχερή γιατί θα μπορείς να αποταμιεύεις, για την συνέχεια των σπουδών σου. Εάν όμως συμβεί να είναι μεγαλύτερο, τότε filenada ξεκίνα τις περικοπές. Να είσαι σίγουρη πως οι γονείς σου έχουν υπολογίσει τί περίπου χρειάζεσαι.

Όταν λέμε περικοπές, όχι από το φαγητό. Οι φοιτητικές εστίες που πολλοί παραπονιούνται, έχουν προσεγμένο, καθαρό και κυρίως πολύ οικονομικό φαγητό. Δεν χρειάζεται ούτε να μαγειρεύεις αλλά ούτε και να παραγγέλνεις συνέχεια απ’έξω. Ξέρω ότι τα ωράρια λειτουργίας τους ίσως να μην σε βολεύουν ή να μην συνδυάζονται με τα μαθήματά σου, αλλά για κάνε έναν καλύτερο προγραμματισμό στον χρόνο σου για να τα προλαβαίνεις όλα. Εμείς οι γυναίκες άλλωστε, το΄χουμε στο πετσί μας!

Επιλέγοντας να είσαι υπεύθυνη με τα χρήματά σου τώρα, αποκτάς μία δια βίου συνήθεια που θα σε ωφελήσει τα επόμενα χρόνια. 

Πολλοί άνθρωποι δηλώνουν άρνηση ως προς τον προϋπολογισμό των εξόδων τους, επειδή αισθάνονται ότι είναι αυστηρός, περιοριστικός ασκεί έλεγχο σε κάθε βήμα τους και τους αγχώνει. Αντίθετα όμως ο προϋπολογισμός πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι, ότι επιτρέπει περισσότερη ελευθερία. Έχουμε την επιλογή που θα ξοδέψουμε τα χρήματά μας και πού όχι. Ο προϋπολογισμός βοηθάει να αποταμιεύουμε για το μέλλον, και σταματάει τη συσσώρευση χρέους.

Συντακτική ομάδα: Σοφία Θεοφάνη
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Save Money
Συντακτική Ομάδα
29/10/12 14:01
Αρέσει: 5 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Πίσω… στο σπίτι των γονιών μου!

Στις μέρες μας κυριαρχεί η επιστροφή-συγκατοίκηση στο σπίτι των γονιών...

Διαβάστε περισσότερα...
Γυναίκα και Υγεία...

Διαβάστε περισσότερα...
ΠΟΔΗΛΑΤΟ. Κορίτσια ποδήλατο ξανά!

Όλες μας αποκτήσαμε κάποτε το παιδικό μας όνειρο ένα ποδηλατάκι!

Διαβάστε περισσότερα...
Πως εξοικονομώ νερό στην κουζίνα μου;

Μαζέψτε το νερό που περισσεύει από το πλύσιμο φρούτων...

Διαβάστε περισσότερα...