Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Μπανόφι … στο ποτήρι

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο μπανόφι στο … ποτήρι. Γρήγορο στη παρασκευή του, έτοιμο σε 15 λ για το ψυγείο. Απολαύστε το όλες με το καφέ σας ή σαν επιδόρπιο ή απλώς για την … υπογλυκαιμία…


Υλικά συνταγής
12 μπισκότα digestive
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
4 μπανάνες μεγάλες ώριμες
8 κ.σ. σιρόπι καραμέλας
2-3 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κουτί φυτική σαντιγί Morfat Creamy
2 φλ. τσαγιού κρέμα ζαχαροπλαστικής [Morfat Delice] βανίλια
ξύσμα σοκολάτας για γαρνίρισμα


Εκτέλεση συνταγής

Χονδρο-θρυμματίζετε τα μπισκότα στο multi ή τα βάζετε σε πλαστική σακούλα και περνάτε πάνω τους το πλάστη, χωρίς  όμως να γίνουν σκόνη. Τα μεταφέρετε σε μπολ, τα περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο και τα αναμιγνύετε καλά, πλάθοντάς τα με τα δάχτυλα. 
Κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις αναμιγνύετε σε ένα μπολ με το χυμό του λεμονιού και το σιρόπι καραμέλας.
Ετοιμάζετε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε μπολ χτυπάτε τη φυτική σαντιγί μέχρι να αφρατέψει και την αναμιγνύετε ανακατεύοντας απαλά με τη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Μεταφέρετε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.
Μοιράζετε σε 8 ποτήρια τα θρυμματισμένα ποτήρια [προαιρετικά κρατάτε λίγα για πασπάλισμα]. Πάνω από τα μπισκότα μοιράζετε με ένα κουτάλι το μισό μείγμα από τις μπανάνες και τέλος, από πάνω μοιράζετε ισομερώς το μισό μείγμα κρέμας.
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία σε στρώσεις με τα υπόλοιπα υλικά. Πασπαλίζετε με το τρίμμα που ίσως κρατήσατε ή με ξύσμα σοκολάτας ή και τα δύο. Τα βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν τουλάχιστον για 4 ώρες πριν το σερβίρισμα. 

sintayes.gr
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
21/03/16 22:19
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...