Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Τα επαγγέλματα του μέλλοντος!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Καριέρα
Οι δεξιότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην Ευρώπη (Έρευνα του Cedefop)

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διανύει μια νέα εποχή, που αναμφίβολα επηρεάζει και αναδιαμορφώνει τον παραδοσιακό επαγγελματικό χάρτη: από την άνοδο και την ανάπτυξη των παραδοσιακών κατασκευαστικών επαγγελμάτων στην ανάπτυξη του τομέα των υπηρεσιών και της οικονομίας της γνώσης. Όπως ακριβώς συμβαίνει και σε ολόκληρο τον πλανήτη με τις εκπληκτικές επιστημονικές ανακαλύψεις των τελευταίων ετών, τους εντυπωσιακούς ρυθμούς προόδου της πληροφορικής και την αναζήτηση της καινοτομίας.

Η παλαιότερη έρευνα του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP) για το 2006-15 κατέδειξε ότι αυτές οι τάσεις θα κυριαρχήσουν και θα διαμορφώσουν το σκηνικό και στην επόμενη δεκαετία. Η πιο πρόσφατη έρευνα του CEDEFOP, που αναλύει τις τάσεις για το 2020, προσμετρά τόσο την επίδραση των τεχνολογικών εξελίξεων στον εργασιακό τομέα όσο και σημαντικά δημογραφικά στοιχεία, όπως η γήρανση του ευρωπαϊκού πληθυσμού και η αύξηση του προσδόκιμου της ζωής μέσα στις επόμενες δεκαετίες….
….
ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ
Υπάρχει πλήθος ιστοσελίδων στο Διαδίκτυο που παρέχουν χρήσιμες συμβουλές καριέρας, καθώς και εκτιμήσεις για τα επαγγέλματα που θα κυριαρχήσουν στο μέλλον.

Σίγουρα δεν προκαλεί έκπληξη σε κανέναν ότι τα επαγγέλματα που συνδέονται με την Πληροφορική και τις Νέες Τεχνολογίες γενικότερα θα συνεχίσουν να είναι περιζήτητες ειδικότητες και στο μέλλον. Αναλυτές, σχεδιαστές, προγραμματιστές και σύμβουλοι με ειδίκευση στην τεχνολογία θα παραμείνουν επιθυμητά στελέχη στην αγορά εργασίας του μέλλοντος.

Ένας άλλος τομέας που αναμένεται να γνωρίσει σταθερή ανάπτυξη είναι αυτός των υπηρεσιών υγείας λόγω της γήρανσης του πληθυσμού της Γης, καθώς και της ανάπτυξης νέων φαρμάκων και μεθόδων θεραπείας. Επαγγέλματα που σχετίζονται με τη φροντίδα και την περίθαλψη των ηλικιωμένων δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα απολύτως πρόβλημα βιωσιμότητας, δεδομένης της ανόδου του προσδόκιμου ζωής σε όλο το Δυτικό Κόσμο.

Από τις επιστημονικές ειδικότητες, είναι ήδη στη «μόδα» ο κλάδος της βιοτεχνολογίας, καθώς και αυτός της νανοτεχνολογίας και των ενεργειακών τεχνολογιών.

Από τα πιο «παραδοσιακά» επαγγέλματα φαίνεται ότι θα αντισταθούν σθεναρά στην οικονομική ύφεση κλάδοι όπως του τουρισμού και της εκπαίδευσης, κλάδοι που σχετίζονται με την επιμόρφωση και τη διαχείριση ανθρώπινων πόρων (HR), καθώς και αυτός των επαγγελματιών οικονομικών και επενδυτικών συμβούλων.

Νομικοί, αστυνομικοί, καθηγητές, αλλά και νταντάδες ή οικιακοί βοηθοί θα ευνοηθούν από την εντυπωσιακή άνοδο του ρυθμού των διαζυγίων στις αναπτυγμένες κοινωνίες, καθώς και την αύξηση του αριθμού των μονογονεϊκών οικογενειών.

Τέλος, όσο υπάρχουν γυναίκες θα υπάρχει και αυξημένη ζήτηση σε κλάδους που συνδέονται με την ομορφιά και την αισθητική, όπως αυτοί της αισθητικής, της κομμωτικής, του μακιγιάζ, της κοσμετολογίας και άλλοι συναφείς.

Απόσπασμα από το σχετικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στο www.in.gr

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Καριέρα
Συντακτική Ομάδα
12/03/13 08:07
Αρέσει: 2 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Αφεντικό για... σκότωμα. Οδηγός επιβίωσης.

Πόσες φορές δεν σου πέρασε από το μυαλό, πόσο πιο ευχάριστη...

Διαβάστε περισσότερα...
Θέλω να δημιουργήσω μία επιτυχημένη επιχείρηση

Τελείωσες τις σπουδές σου και θέλεις να προσπαθήσεις...

Διαβάστε περισσότερα...
Καινούργια δουλειά! Τι να προσέξεις

Ξεκινώντας μια νέα δουλειά να είναι μια αγχωτική εμπειρία...

Διαβάστε περισσότερα...
Πως να φτιάξεις το βιογραφικό σου

Η αναζήτηση εργασίας είναι μια διαδικασία που ενέχει έντονο...

Διαβάστε περισσότερα...