Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Σοκολατόπιτα με 2 σοκολάτες, φουντούκια και γλάσο!!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Μια συνταγή για μια εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη σοκολατόπιτα με 2 σοκολάτες, κουβερτούρα και γάλακτος, με φουντούκια, γλασαρισμένη με ένα ανάλαφρο γλάσο. 

Υλικά 

Για τη σοκολατόπιτα:
•1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
•1 φλ. βιτάμ
•5 αυγά
•1 φλ. ζάχαρη
•1 φλ. φουντούκια αλεσμένα
•250 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
•250 γραμ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη

Για το γλάσο:
•1 φλ. κρέμα γάλακτος
•250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη 
•1 κ.σ. κοφτό βιτάμ
•1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση 
1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί Νο. 28.
2.Για τη σοκολατόπιτα: Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί και εν” τω μεταξύ βάζουμε στο μίξερ όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σοκολατόπιτα στο μίξερ και τα χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν.
3.Προσθέτουμε στο χτυπημένο μείγμα και τις λιωμένες σοκολάτας και χτυπάμε για 1′ ακόμα περίπου μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. * Βγάζουμε τη σοκολατόπιτα από τη φωτιά τη γυρίζουμε σε σχάρα και την αφήνουμε να κρυώσει.
4.Για το γλάσο: Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, το βιτάμ και το μέλι και ανακατεύουμε. Πριν φτάσει σε σημείο βρασμού την κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και γίνει το γλάσο.  Περιχύνουμε τη σοκολατόπιτα με το γλάσο στην κορυφή και τα τοιχώματα.
 
* Εάν το μέγεθος του ταψιού είναι μικρότερο από 28 εκ. πρέπει να το αφήσετε περισσότερο γιατί το μείγμα μας θα είναι πιο ψηλό οπότε θα χρειαστεί και πιο πολύ ψήσιμο. 
sintayes.gr

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
05/01/16 22:52
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...