Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Χοιρινές μπουκίτσες με μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Μια πανεύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο. Τρυφερές χοιρινές μπουκίτσες με μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα. Συνοδέψτε με πιλάφι ή πουρέ και απολαύστε ένα υπέροχο γεύμα.

Υλικά 
•1/2 κιλό χοιρινό [από ώμο] κομμένο σε κυβάκια-μπουκίτσες
•1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
•1 μικρή σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη ή 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
•3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
•220 γρ. λευκά φρέσκα σε φέτες
•1/2 φλ. ζωμό κότας ζεστός
•3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
•1 κ.γ. κορν φλάουερ
•1 κ.γ. μουστάρδα [προαιρετικά]
•2 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
•αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση 
1.Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας για 1/2 λ. Προσθέτετε τις χοιρινές μπουκίτσες και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει το κρέας απ” όλες τις πλευρές.
2.Χαμηλώνετε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία, προσθέτετε το σκόρδο και το 1/2 φλ. ζεστό ζωμό, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε για 20-25 λ μέχρι να γίνει τρυφερό το κρέας. Προσθέτετε τα μανιτάρια, ανακατεύετε, σκεπάζετε το τηγάνι και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο μέχρι να μαλακώσουν και τα μανιτάρια.
3.Ανακατεύετε καλά τη κρέμα γάλακτος, το κρασί, τη μουστάρδα και το κορν φλάουερ. Αλατοπιπερώνετε το φαγητό, προσθέτετε το μείγμα κρέμας γάλακτος, ανακατεύετε να πάει παντού και συνεχίζετε μέχρι να πάρει βράση η σάλτσα. [Αν έχουν μείνει πολλά υγρά στη σάλτσα διαλύστε λίγο ακόμα κορν φλάουερ σε 4-5 κ.σ. νερό και το ρίχνετε στο φαγητό].  Σερβίρετε με ρύζι πιλάφι ή πουρέ.

sintayes.gr

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
05/01/16 22:52
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...