Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

10 σημάδια πως ο συνάδελφος θέλει να σου τη φέρει!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Καριέρα
Αν ένιωθες πως υπήρχε πολύς αθέμιτος ανταγωνισμός στο σχολείο σου έχουμε δυσάρεστα νέα. Οι απειλητικοί συμμαθητές κυκλοφορούν ανάμεσά μας και στην ενήλικη ζωή και είναι το ίδιο σκληροί και βάναυσοι και στον χώρο εργασίας...

1. Σε υποτιμά γιατί νιώθει πως απειλείται από την επιτυχία σου 
Δεν υπάρχει χειρότερο από ανώτερό σου ο οποίος αρνείται να σε προωθήσει από το φόβο μην τυχόν και εκθρονιστεί από τη θέση του αν διαπιστώσουν τις δυνατότητές σου οι δικοί του ανώτεροι.

2. Σε κάνει τον αποδιοπομπαίο τράγο του γραφείου
Όσο και αν απέχεις από κάποια εργασία ένας νταής συνάδελφος θα ανακαλύψει έναν τρόπο να σου επιρρίψει την ευθύνη για όποιο τυχόν σφάλμα συμβεί. Θα πει πως οι οδηγίες σου δεν ήταν σαφείς, πώς ακολουθούσε το παράδειγμά σου, πως έχασε το deadline επειδή άργησες πολύ να του στείλεις κάτι που χρειαζόταν για να ολοκληρώσει τη δουλειά και άλλα τέτοια.       

3. Σε εκθέτει
Ο Θεός να σε βοηθήσει όταν η έκθεση προέλθει από το στόμα κακόβουλου συναδέλφου. Αυτός ο άνθρωπος θα θυσιάσει, χωρίς δεύτερη σκέψη, τη φήμη σου για το δικό του καλό. Θα καρφώσει ακόμα και το πιο μικρό λάθος σου και θα απομακρυνθεί από οποιαδήποτε ανάμειξη σε αυτά. Αντί να σου επιστήσει την προσοχή στα λάθη σου θα ενημερώσει όλη την ομάδα προειδοποιώντας τους να δώσουν προσοχή στο λάθος.

4. Σε πικάρει μπροστά στους συναδέλφους σας
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς σοβαρός όσο δεν παίρνει στο γραφείο αλλά το κλειδί ενός καλού πειράγματος είναι το να το κάνεις πριβέ και όχι μπροστά στους συναδέλφους σας. Όχι, ας πούμε, ανακοινώνοντας στη μέση ενός meeting πόσο κακή μνήμη έχει ο άλλος ή φωνάζοντας όταν όλοι ακούνε.

5. Σαμποτάρει τη δουλειά σου 
Είχες ποτέ ένα συμμαθητή που σου χαλούσε την εργασία την ημέρα που την επόμενη έπρεπε να την παραδόσεις στον δάσκαλο; Το ίδιο συμβαίνει και στη δουλειά αλλά με πιο διακριτικό τρόπο. Μπορεί να αφαιρέσει ένα slide από την παρουσίασή σου ή να μπει στο εταιρικό σου mail και να στείλει ιούς. 

6. Σε αποκλείει 
Η απομόνωση είναι μία από τις πιο βασικές αλλά και πιο αποτελεσματικές τακτικές των νταήδων. Θα σε βγάλει από τα meetings, θα σε αφήσει εκτός από επαγγελματικά events στα οποία όλοι οι άλλοι είναι προσκεκλημένοι ή δεν θα σου μιλάει παρότι θα αστειεύεται με όλους τους άλλους της ομάδας σου.

7. Κάνει επιθετικά σχόλια 
Αυτός ο άνθρωπος θα χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε μικρή ή τυχαία λεπτομέρεια για να σε επικρίνει.  Όποτε αναφέρεις πως θέλεις άδεια ή να λείψεις για κάποια ώρα θα πει πως είναι ΟΚ αλλά θα κάνει κάποιο σχόλιο του τύπου 'ευτυχώς που έχω μάθει να δουλεύω τόσο σκληρά αλλιώς δεν ξέρω πως θα τα κατάφερνα κάθε φορά που λείπεις'.

8. Κλέβει τις ιδέες σου 
Δεν υπάρχει χειρότερο από το να κάθεσαι στην παρουσίαση του συναδέλφου σου και να διαπιστώνεις πως όλα όσα παρουσιάζει δεν είναι δικές του αλλά δικές σου ιδέες. Αυτό, βέβαια, μπορεί να συμβεί και με τους ανώτερούς σου

9. Διαδίδει φήμες για σένα 
Θα πει στον κόσμο πως μισείς τους πάντες, πως περνάς περισσότερο χρόνο στο Facebook από ό,τι στη δουλειά, ότι βγαίνεις με τον τάδε από το τάδε τμήμα, αφήσει ακόμα και υπονοούμενα πως προσπαθείς να μείνεις έγκυος, πως παίρνεις αντικαταθλιπτικά ή πως κάνεις συνεντεύξεις για άλλες δουλειές ώστε να αποτρέψει το αφεντικό σου από το να σου δώσει προαγωγή. 

10. Κάνει τη δουλειά σου 
Δεν είναι ένα όνειρο ζωής που γίνεται πραγματικότητα το να κάνει κάποιος τη δουλειά σου για σένα; Όχι αν προσπαθείς να προοδεύσεις και, ειδικά, αν ο νταής συνάδελφος αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις σου μόνο και μόνο για να σε κάνει να φανείς φυγόπονος. 

 Πηγή: msn.gr
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Καριέρα
Συντακτική Ομάδα
04/03/13 10:52
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Αφεντικό για... σκότωμα. Οδηγός επιβίωσης.

Πόσες φορές δεν σου πέρασε από το μυαλό, πόσο πιο ευχάριστη...

Διαβάστε περισσότερα...
Θέλω να δημιουργήσω μία επιτυχημένη επιχείρηση

Τελείωσες τις σπουδές σου και θέλεις να προσπαθήσεις...

Διαβάστε περισσότερα...
Καινούργια δουλειά! Τι να προσέξεις

Ξεκινώντας μια νέα δουλειά να είναι μια αγχωτική εμπειρία...

Διαβάστε περισσότερα...
Πως να φτιάξεις το βιογραφικό σου

Η αναζήτηση εργασίας είναι μια διαδικασία που ενέχει έντονο...

Διαβάστε περισσότερα...