Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Πόσο χαρούμενες είσαστε στον εργασιακό σας χώρο;

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Καριέρα
Στην εργασία μας στην καλύτερη των περιπτώσεων περνάμε το 1/3 του 24ωρου μας. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, πώς το εργασιακό περιβάλλον μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα της προσωπικής μας ζωής, της καθημερινότητάς μας αλλά ακόμη και την απόδοση στην ίδια την εργασία;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το εργασιακό περιβάλλον αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μας, αφού στην σημερινή άκρως ανταγωνιστική αγορά καταναλώνουμε τον μεγαλύτερο χρόνο της ημέρας μας. Αν η εργασία μας είναι για εμάς πηγή ικανοποίησης, ολοκλήρωσης και ενέργειας αυτό επιδρά θετικά στην ψυχοσύνθεσή σας και ξεχνάμε ακόμη και την σωματική κούραση. Η σωστή ψυχολογία αντανακλά και στην προσωπική μας ζωή και οι άνθρωποι που μας περιβάλουν  (οικογένεια και φίλοι) εισπράττουν αυτήν την θετική αύρα. 

Τι γίνεται όμως όταν νιώθουμε πως στο εργασιακό μας περιβάλλον βαλλόμαστε από συνθήκες που μας εξουθενώνουν ψυχικά τις περισσότερες φορές αλλά και σωματικά, από ανικανοποίητους εργοδότες και μη συνεργάσιμους συναδέρφους; Τότε η ψυχική ευφορία μετατρέπεται σε εργασιακό άγχος, σε κατάθλιψη και κάθετη πτώση της απόδοσης. Η εργασία μέσα σε ένα τέτοιο τοξικό περιβάλλον συνήθως επιφέρει μία ανυπόφορη κούραση σε όλους όσους το  βιώνουν. Καμιά φορά πλησιάζει και τα όρια της επαγγελματικής εξουθένωσης με τα ανάλογα αποτελέσματα για την υγεία του εργαζομένου. Αρκετές φορές χάνουμε την αυτό εκτίμησή μας και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα και την προβληματική σχέση με τους γύρω μας.

Ως εργασιακό περιβάλλον θεωρούμε τον χώρο στον οποίο εργαζόμαστε εσωτερικό ή εξωτερικό. Αυτό έχει να κάνει με τα έπιπλα, τα χρώματα ακόμη και την ατμόσφαιρα που αναπνέουμε, αλλά κυρίως έχει να κάνει με τους ανθρώπινο παράγοντα. Δηλαδή με τους ανθρώπους που συνεργαζόμαστε, είτε είναι προϊστάμενοι ή απλοί συνάδελφοι. Οφείλουμε να διαπιστώσουμε ποια είναι τα πράγματα που μας ενοχλούν, μας κάνουν δυστυχισμένους και ή να προσπαθήσουμε να τα αλλάξουμε ή να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε εργασία, για να βρούμε την πραγματική ισορροπία στη ζωή μας. Το οφείλουμε στον εαυτό μας αλλά και στους δικούς μας ανθρώπους. 
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Καριέρα
Συντακτική Ομάδα
20/10/12 15:07
Αρέσει: 7 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Αφεντικό για... σκότωμα. Οδηγός επιβίωσης.

Πόσες φορές δεν σου πέρασε από το μυαλό, πόσο πιο ευχάριστη...

Διαβάστε περισσότερα...
Θέλω να δημιουργήσω μία επιτυχημένη επιχείρηση

Τελείωσες τις σπουδές σου και θέλεις να προσπαθήσεις...

Διαβάστε περισσότερα...
Καινούργια δουλειά! Τι να προσέξεις

Ξεκινώντας μια νέα δουλειά να είναι μια αγχωτική εμπειρία...

Διαβάστε περισσότερα...
Πως να φτιάξεις το βιογραφικό σου

Η αναζήτηση εργασίας είναι μια διαδικασία που ενέχει έντονο...

Διαβάστε περισσότερα...