Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Βραβεία Κριτικών Θεάτρου & Μουσικής 2012

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Διασκέδαση
Στην κατάμεστη αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ανακοινώθηκαν, την Δευτέρα  18 Φεβρουαρίου, από τον Πρόεδρο της Ενώσεως Κριτικών Θεάτρου & Μουσικής κ. Κυριάκο Λουκάκο το Μεγάλο Βραβείο Μουσικής 2012, το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου 2012 Επίσης η Ένωση απένειμε τα βραβεία «Κάρολος Κούν» και σειρά τιμητικών διακρίσεων και επαίνων.

And the winner is …

ΜΕΓΑΛΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ
Απέσπασε ο Βασίλης Παπαβασιλείου, με την ευκαιρία της ευφρόσυνης σκηνοθεσίας του στην παράσταση «Του Κουτρούλη ο γάμος» στο Εθνικό Θέατρο

ΜΕΓΑΛΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Απενεμήθη στον  αρχιμουσικός Θεόδωρος Κουρεντζής για το συναυλιακό και παραστατικό δίπτυχο των συνόλων της όπερας σε πανόραμα έργων ρώσων συνθετών,  στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (10 και 12/7/2012).

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ 2012
ΒΡΑΒΕΙΟ «ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ» ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το βραβείο «Κάρολος Κουν» για τη σκηνοθεσία ελληνικού έργου απονεμήθηκε ισοτίμως στους Γιάννη Κακλέα  για την σκηνοθεσία του έργου «Αυλή των Θαυμάτων»  του  Ιάκωβου Καμπανέλλη, που παρουσιάσθηκε στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και στον Στάθη Λιβαθινό  για την σκηνοθεσία του έργου  «Ερωτόκριτος» του  Βιτσέντζου Κορνάρου, που παρουσιάσθηκε στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου «Ακροπόλ».
ΒΡΑΒΕΙΟ «ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ» ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟ 
Το βραβείο ερμηνείας έλαβε η Μπέτυ Αρβανίτη για την ερμηνεία του επώνυμου ρόλου στη θεατρική μεταφορά της «Φόνισσας» του Αλέξανδρου  Παπαδιαμάντη, που παρουσιάσθηκε στο «Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας» σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθηνού.
ΒΡΑΒΕΙΟ «ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ» ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το βραβείο δραματουργίας ελληνικού έργου έλαβαν οι Ελένη Ράντου, Σάρα Γανωτή, Νίκος Σταυρακούδης για την κωμωδία τους «Κατάδικός μου» (σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη). Έπαινο έλαβε ο Δημήτρης Δημόπουλος για την «Ελληνογερμανική συνάντηση φιλίας»  «Yasou Aida» που παρουσιάσθηκε στο Βερολίνο, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. (Πάνω σε μια ιδέα του σκηνοθέτη της παράστασης  Αλέξανδρου Ευκλείδη, βασισμένη στην όπερα «Αϊντα» του Τζουζέππε Βέρντι).

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2012
 ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑ
Τη διάκριση σε μουσικολογικό σύγγραμμα έλαβε ο Γιάννης Μπελώνης : «Η μουσική δωματίου στην Ελλάδα στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα. Η περίπτωση του Μάριου Βάρβογλη (1885-1967)», Αθήνα:  έκδ. Κέντρου Ελληνικής Μουσικής, 2012.
Έπαινος δόθηκε «Για τη Μουσική», ανθολογία κειμένων, συνεντεύξεων και αναλυτικών σημειωμάτων έργων του συνθέτη Γιώργου Σισιλιάνου, Αθήνα: έκδ. Μουσείου Μπενάκη σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής, 2011.

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ 
Την τιμητική διάκριση σε δισκογραφική εργασία κέρδισε ο δίσκος «Metamorphosis», έργα οκτώ Ελλήνων συνθετών για σόλο όμποε ή όμποε και πιάνο, ερμηνευμένα από τον ομποΐστα Σπύρο Κοντό και την πιανίστα Λητώ Θώμου, εταιρεία DNA Label (2012).
Έπαινο έλαβε και ο δίσκος «Vivaldi ma non solo», άριες Βιβάλντι, Χαίντελ και Μπερτόνι ερμηνευμένες από την μεσόφωνο Μαρίτα Παπαρίζου, ορχήστρα I Solisti Veneti, μουσική δ/νση Claudio Scimone, εταιρεία MDG, 2012.

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΝΕΟ Ή ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ
Έλαβε ο βαρύτονος Διονύσης Σουρμπής για τις ερμηνείες του ως Μπελκόρε, στο «Ελιξήριο του Έρωτα» του Ντονιτζέττι και Βαλεντίνος, στον «Φάουστ» του Γκουνώ σε παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και ως Μουσταφά Πασάς στην συναυλιακή παρουσίαση της όπερας «Μάρκος Μπότσαρης» του Καρρέρ στην αίθουσα συναυλιών του «Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός».
Έπαινο έλαβε ο κιθαριστής Αντώνης Λιοπύρης για την ατομική του εμφάνιση «It’s all Dyens to me» στο «Ωδείο Φίλιππος Νάκας» (17/02/2012),

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ωδείον Κερκύρας (έτος ιδρύσεως 1894), δεύτερο παλαιότερο εν ενεργεία ωδείο στην Eλλάδα.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ 2012
ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑ 
Η τιιμητική διάκριση σε θεατρολογικό σύγγραμμα απονεμήθηκε post mortem στον Γιάννη Βαρβέρη : «Η Κρίση του Θεάτρου τ. Ε΄» (Αθήνα, 2010, εκδόσεις Αλεξάνδρεια), συγκεντρωτική έκδοση των κειμένων κριτικής  του, της περιόδου 2003-2010.

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟΥ
Τιμητική διάκριση έλαβε ο Γιάννης Χουβαρδάς  για τη σκηνοθεσία του έργου διεθνούς ρεπερτορίου «Περικλής»  του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, που ανέβηκε στην Κεντρική Σκηνή του «Εθνικού Θεάτρου».
Έπαινο έλαβε ο  Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης για την σκηνοθεσία του έργου «Πυρκαγιές» του Λιβανοκαναδού συγγραφέα Ουαζντί Μουαουάντ, που παρουσιάσθηκε στην Κεντρική Σκηνή του «Εθνικού Θεάτρου».

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΝΕΟ  Ή ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ
Αν και δεν δόθηκε τιμητική διάκριση σε νέο καλλιτέχνη, μοιράστηκε έπαινος στη  Λένα Παπαληγούρα για την ερμηνεία της στο έργο του Γιάννη Τσίρου «Αόρατη Όλγα», σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη και στη Νεφέλη Κουρή  για την  ερμηνεία της στο ρόλο της Αρετούσας στον «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, που παρουσιάσθηκε στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου «Ακροπόλ».

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ
Τιμητική διάκριση αρχαίου δράματος δόθηκε στον  Τσέζαρις Γκραουζίνις για την σκηνοθεσία της τραγωδίας του Σοφοκλή «Οιδίπους Τύραννος», που παρουσιάσθηκε, σε διασκευή του ιδίου, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2012.
Έπαινος δόθηκε στην Αγγελική Κασόλα για την σκηνοθεσία της κωμωδίας του Αριστοφάνη «Πλούτος», που παρουσιάσθηκε από τη θεατρική ομάδα «Πείρα(γ)μα» στο Γυάλινο Θέατρο.
 
Συντακτική Ομάδα : Σοφία Θεοφάνη


Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Διασκέδαση
Συντακτική Ομάδα
20/02/13 09:15
Αρέσει: 1 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Πικ-νικ ξανά στη μόδα

Στην Βόρεια Ιταλία οι φίλοι και γείτονες Ιταλοί...

Διαβάστε περισσότερα...
Έμπλεξε με τον τζόγο, τώρα;

Σήμερα Δευτέρα πρωί ξύπνησα με την ανάγκη...

Διαβάστε περισσότερα...
Αυτή την Κυριακή στην Ομόνοια, από κάτω!

Κάτω απ' την Ομόνοια: περιοχή “δύσκολη”...

Διαβάστε περισσότερα...