Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Είναι πραγματική ευκαιρία τα φθηνά ασφάλιστρα των Ι.Χ.;

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Save Money
Με μία απλή αναζήτηση στο Ίντερνετ μπορείτε να βρείτε ιστοσελίδες που διαφημίζουν φθηνά ασφάλιστρα αυτοκινήτων, τα οποία ξεκινούν από 106 ευρώ το εξάμηνο για Ι.Χ. 1000 κυβικών και 120 ευρώ για Ι.Χ. 1.400 κυβικών. 

Οι τιμές αφορούν κάλυψη μόνο για αστική ευθύνη, δηλαδή αποζημίωση στον οδηγό του άλλου οχήματος για τις ζημιές που θα του προκαλέσετε έπειτα από σύγκρουση. Σίγουρα τα 106 ευρώ είναι ελκυστικά χαμηλό ασφάλιστρο. Αλλά εσείς  θα πρέπει να προβληματιστείτε, από το γεγονός ότι το μέσο ασφάλιστρο στην αγορά μόνο για αστική ευθύνη δεν πέφτει κάτω από 150 – 160 ευρώ. 

Το ερώτημα επομένως είναι : τι έσοδα μπορεί να έχει μία εταιρεία που εισπράττει μόνο 106 ευρώ, ώστε να μπορέσει να αποζημιώσει τους πελάτες της ύστερα από ατύχημα;

Διόλου τυχαία όσες εταιρείες έβαλαν λουκέτο τα τελευταία χρόνια στον κλάδο αυτοκινήτου (από την Εγνατία Ασφαλιστική και τη Σκούρτης, μέχρι την Ευρωπαϊκή Πρόνοια, την General Union και προ ολίγων ημερών την EVIMA) οι οποίες δούλευαν με χαμηλά ασφάλιστρα.

Επιπλέον, σύμφωνα με στελέχη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος μεταξύ των εταιρειών που υπόσχονται χαμηλά ασφάλιστρα υπάρχουν εταιρείες  με έδρα την Βουλγαρία και το Γιβραλτάρ. Οι καιροί απαιτούν προσοχή!

Η αγορά είναι ανοιχτή και ο ανταγωνισμός προσφέρει πραγματικές ευκαιρίες. Χρειάζεται ωστόσο να ελέγχετε και εσείς  την φερεγγυότητα και το ποιόν της εταιρείας που επιλέγετε. Ρωτήστε φίλους και γνωστούς, συγκεντρώστε πληροφορίες για την ασφαλιστική εταιρεία που θα επιλέξετε ή έχετε επιλέξει. Υπάρχουν φόρουμ με σχετικές συζητήσεις, επισκεφθείτε τα.

Επίσης καλό είναι να γνωρίζετε ότι, τα ασφάλιστρα μειώνονται κάθε χρόνο ανάλογα με την παλαιότητα των αυτοκινήτων. Ένας γενικός κανόνας που ισχύει στην αγορά είναι ότι μετά τον πρώτο χρόνο αγοράς ενός καινούργιου αυτοκινήτου η αξία του μειώνεται κατά 10%-12%. Μην ξεχνάτε λοιπόν να ζητάτε την μείωση των ασφαλίστρων του αυτοκινήτου σας ανάλογα με την παλαιότητά του. 

Αρκετές βέβαια είναι οι ασφαλιστικές εταιρείες που απομειώνουν μόνες τους κάθε χρόνο την αξία του αυτοκινήτου του πελάτη τους και ρίχνουν αντίστοιχα το ζητούμενο ασφάλιστρο. Υπάρχουν όμως κι άλλες που δεν το κάνουν. Επομένως πρέπει να το ζητάτε εσείς ή να το συζητήσετε με τον ασφαλιστή σας.

Κλείνοντας να υπενθυμίσω πως το ανασφάλιστο αυτοκίνητο δεν «συμφέρει» γιατί τα πρόστιμα είναι πλέον τσουχτερά. Φιλενάδες λάβετε τα μέτρα σας!

Συντακτική Ομάδα : Σοφία Θεοφάνη
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Save Money
Συντακτική Ομάδα
19/02/13 10:24
Αρέσει: 2 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Πίσω… στο σπίτι των γονιών μου!

Στις μέρες μας κυριαρχεί η επιστροφή-συγκατοίκηση στο σπίτι των γονιών...

Διαβάστε περισσότερα...
Γυναίκα και Υγεία...

Διαβάστε περισσότερα...
ΠΟΔΗΛΑΤΟ. Κορίτσια ποδήλατο ξανά!

Όλες μας αποκτήσαμε κάποτε το παιδικό μας όνειρο ένα ποδηλατάκι!

Διαβάστε περισσότερα...