Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Γυναίκα και έρωτας : Τι θέλουμε από μια σχέση;

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Σχέσεις Διασκέδαση
Ο Ρομπέρ ντε Φλερ είπε: «Στον έρωτα μη ζητάτε το «ναι» από τα χείλη των γυναικών, αλλά από τα μάτια τους. Οι γυναίκες θέλουν να τις μαντεύετε χωρίς αυτές να το ομολογούν.»

Γυναίκα και έρωτας είναι έννοιες σχεδόν ταυτόσημες, και στην πραγματικότητα η σχέση τους είναι πολύ απλή. Ή έτσι θέλουν να πιστεύουν.

Ωστόσο, τι θέλουν οι γυναίκες από μια σχέση; Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί εκατομμύρια άνδρες σε όλον τον κόσμο.

Ο έρωτας απογειώνει τις γυναίκες
Οι γυναίκες θέλουν πάνω από όλα να αισθάνονται επιθυμητές. Σε οποιαδήποτε ηλικία και αν είναι, από τα πρώτα χρόνια της ερωτικής και σεξουαλικής τους ωρίμανσης μέχρι και τα βαθιά γεράματα, οι γυναίκες βλέπουν τον έρωτα σαν ένα συναίσθημα που τις απογειώνει και τις κάνει να αισθάνονται επιθυμητές και ερωτικές. Αν ένας άντρας δε δείχνει την εκτίμησή του στη γυναίκα που έχει δίπλα του, αργά ή γρήγορα θα τη χάσει.
Το ενδιαφέρον είναι ότι οι γυναίκες δεν θεωρούν τον έρωτα μέσο επιβεβαίωσης, όπως συμβαίνει πολύ συχνά με τους άντρες, αλλά ως μέσο κάλυψης συναισθηματικών κενών. Επομένως, αναζητούν τον έρωτα, την αγάπη και την αφοσίωση, γιατί νιώθουν την ανάγκη να αισθάνονται ασφαλείς και αγαπητές. Όσο περισσότερο δείχνει κάποιος έμπρακτα ή μη τον έρωτά του, τόσο μπορεί να κρατήσει μια γυναίκα δίπλα του.

Τι ψάχνουν οι γυναίκες σε μια σχέση ;
Οι γυναίκες σε μια σχέση θέλουν να νιώθουν ξεχωριστές για τον άνθρωπο που έχουν δίπλα τους. Αυτό είναι από τα βασικά στοιχεία μιας σχέσης.
Αν κάποιος δεν μπορεί να ικανοποιήσει αυτό το κομμάτι της γυναίκας, τότε είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει μια από εκείνες τις συμπεριφορές που έχουν οδηγήσει στη γνωστή ρήση: της γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος…
Η γυναίκα χρειάζεται προσοχή και ενδιαφέρον. Μικρές εκπλήξεις που δείχνουν ότι ο σύντροφος της την σκέφτεται… δωράκια, λουλούδια, ερωτικά σημειώματα, ρομαντικές χειρονομίες.
Στην πραγματικότητα, οι γυναίκες δεν χρειάζονται οικονομική εξασφάλιση, αλλά συναισθηματική. Όταν εκλείπει η δεύτερη, τότε στρέφονται στην πρώτη, γιατί από μια ηλικία και μετά ίσως δεν μένει και τίποτα άλλο για αυτές.


Η γυναίκα θέλει τον σύντροφο της συνένοχο στον έρωτα
Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και η ερωτική και σεξουαλική δεκτικότητα μιας γυναίκας αυξάνει δραματικά όταν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες: τρυφερός και ειλικρινής σύντροφος, με κατανόηση και ενδιαφέρον για την προσωπικότητα της.
Η γυναίκα θέλει το σύντροφό της συνένοχο, όχι αντίπαλο. Να διατηρεί τα προσωπικά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, αλλά να είναι ταυτόχρονα κοντά της, σε μια διαλεκτική σχέση, να συμπληρώνει ο ένας τον άλλο.
Η γυναίκα στον έρωτα χρησιμοποιεί πολύ περισσότερο την καρδιά από το μυαλό της και αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα και το μεγάλο μειονέκτημά της. Είναι ευάλωτη ακόμα και στον ίδιο της τον εαυτό, καθώς μπορεί να νιώσει εύκολα ότι ο έρωτας της, σαν συναίσθημα μπορεί να την προδώσει.
Όταν ο Φρόιντ έθεσε το ερώτημα τι θέλουν οι γυναίκες από μια σχέση και ποια η σχέση ανάμεσα στη γυναίκα και τον έρωτα, προσπάθησε να δώσει απάντηση βασισμένος στην σεξουαλικότητά της.
Η πραγματικότητα όμως, καθώς και οι μετέπειτα ψυχολόγοι, διαπίστωσαν το λάθος του (και τον αντιφεμινισμό του, μεταξύ μας): οι γυναίκες χρειάζονται τρυφερότητα και ενδιαφέρον από το αντικείμενο του πόθου τους.
Ίσως κάποιες φορές να φτάνουν στα άκρα και να θεωρεί κανείς ότι η γυναίκα και ο έρωτας είναι δυο έννοιες που όταν συνυπάρχουν είναι ισοπεδωτικές, όμως στο βάθος είναι πολύ εύκολο για κάποιον να ικανοποιήσει και να κρατήσει μια γυναίκα «δέσμια» του έρωτά του.


Πηγή : eros-erotas.gr

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Σχέσεις Διασκέδαση
Συντακτική Ομάδα
14/02/13 09:22
Αρέσει: 2 / Σχόλια: 1
751 femmefatale5 Τρίτη, 19 Φεβ 2013, 15:53

Πραγματικά η γυναίκα στον έρωτα θέλει τρυφερότητα και ενδιαφέρον γιατί χρησιμοποιεί την καρδιά της. Κάποιος μπορεί να κρατήσει έτσι τη γυναίκα, αλλά βέβαια και η οικονομική εξασφάλιση βοηθάει (αν θέλουμε να μιλάμε με ειλικρίνεια)! Νομίζω...


<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Μπαίνοντας στο μυαλό των αντρών...

Δεν είναι λίγες οι φορές που αναρωτιόμαστε. Πώς σκέφτονται άραγε οι...

Διαβάστε περισσότερα...
Φτάσε όπου δε μπορείς!

Απόσπασμα από τον πρόλογο του Ν. Καζαντζάκη στο βιβλίο του «Αναφορά στον Γκρέκο» ...«Με κοίταξες, κι ως με κοίταξες ένιωσα πως ο κόσμος ετούτος είναι ένα σύννεφο...

Διαβάστε περισσότερα...
Ποτέ δεν είναι αργά για να αλλάξεις τη ζωή σου!

Δεν είχα προσπαθήσει να βελτιώσω τη ζωή μου ιδιαίτερα μέχρι τα...

Διαβάστε περισσότερα...
Γυναίκα και Καριέρα – Όνειρο ή εφιάλτης;

Η πραγματική δυσκολία της γυναίκας σήμερα είναι η δυνατότητα να συνδυάσει μια...

Διαβάστε περισσότερα...