Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Τι δεν πρέπει να περιέχουν τα σαμπουάν μας!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Ψυχολογία Υγεία
Διαβάζοντας την ετικέτα του σαμπουάν μας, δεν θα πρέπει να περιέχει τα παρακάτω χημικά συστατικά. Είναι επικίνδυνα για την υγεία μας αλλά και για το περιβάλλον μας.  Ας δώσουμε λίγο προσοχή!
 
COAL TAR COLOURS (Χρώματα γαιοανθρακόπισσας) (πουλιούνται με τα ονόματα Colors FD&C ή colors D&C): Ένα κολλώδες υλικό με μία πολύπλοκη σύνθεση, που προκύπτει σαν αποτέλεσμα της διύλισης του άνθρακα, και χρησιμοποιείται για να δίνει υφή και χρώμα σε ορισμένα σαμπουάν και επίσης για να μειώνει τη φαγούρα. Μπορεί να περιέχει μία ποικιλία τοξινών (βενζόλη, ξυλόλη, ναφθαλίνη), αναγνωρίζοντας ότι προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις, κρίσεις άσθματος, πονοκεφάλους, ναυτία, κόπωση, νευρικότητα, έλλειψη συγκέντρωσης.

 PVP / VA COPOLYMERE (Πολυβινυλοπυρρολιδόνη): Προέρχεται από πετρέλαιο και χρησιμοποιείται σε σαμπουάν και μαλακτικά. Υπολογίζεται σαν τοξικό εξαιτίας της μοριακής συνεισφοράς του στην απορρόφηση άλλων ξένων σωμάτων στους πνεύμονες ευαίσθητων ανθρώπων. 

SILICON: Οι σιλικόνες είναι συνθετικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούνται από την Βιομηχανία Καλλυντικών εδώ και πολλά χρόνια. Βρίσκονται σε ποσοστό από 1% μέχρι 99% σε πολλές φόρμουλες. Φράσσουν τους πόρους του δέρματος και έχει ως αποτέλεσμα την μη ομαλή αναπνοή του δέρματος. Δεν είναι βιοδιασπώμενα.

SLS και SLES χρησιμοποιούνται στα εργαστήρια σαν ερεθιστικές ουσίες ώστε να ελεγχθεί η απαλότητα των προϊόντων. Ωστόσο, το χαμηλό τους κόστος τα κάνει να παρίστανται στην πλειοψηφία των σαμπουάν και άλλων καλλυντικών αφριστικών προϊόντων. Διάφορες μελέτες έχουν υπογραμμίσει τα βλαβερά αποτελέσματα από τη χρήση τους: ουρολοιμώξεις, λοιμώξεις των νεφρών και της χολής, προβλήματα γονιμότητας, ερεθισμό των ματιών, της επιδερμίδας και του κεφαλιού, αλλεργικές αντιδράσεις, κακώσεις του κεφαλιού και πτώση των μαλλιών. 

SYNTHETIC PERFUMES = Συνθετικά αρώματα: Ο όρος «άρωμα» στην ετικέτα ενός συμβατικού προϊόντος είναι πολύ παραπλανητικός. Πίσω από αυτή την απλή λέξη κρύβονται 200 χημικά προϊόντα που είναι προκλητικά μη αναφερόμενα. Μερικά προβλήματα που προκαλούν αυτά τα χημικά προϊόντα είναι : πονοκεφάλους, ιλίγγους, υπερ-μελανώσεις, άγριο βήχα, εμετούς και ερεθισμούς της επιδερμίδας.

Διαβάζουμε πάντα την σύσταση των προϊόντων που χρησιμοποιούμε. Θα αποφύγουμε δυσάρεστες συνέπειες και θα επιλέγουμε περισσότερο φιλικά προς το δέρμα μας  αλλά και προς το περιβάλλον, προϊόντα.

Συντακτική Ομάδα: Σοφία Θεοφάνη
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Ψυχολογία Υγεία
Συντακτική Ομάδα
13/02/13 08:59
Αρέσει: 4 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Πώς να φτιάξετε ξύδι από το κρασί που περίσσεψε.

Πολλές φορές μας μένει κρασί, είτε γιατί δεν μας αρέσει, είτε γιατί το...

Διαβάστε περισσότερα...
Μεταλλαγμένο καλαμπόκι !

Θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια για τις βλαβερές συνέπειες του στην υγεία μας;

Διαβάστε περισσότερα...
Τα παιδιά στο σχολείο με λένε χοντρό...

Τις προάλλες συνάντησα τον 10χρονο ανιψιό μου μετά από 9μηνη απουσία μου στο...

Διαβάστε περισσότερα...
Aποζημίωση για μόλυνση!

Αποζημίωση-μαμούθ, ύψους 800.000 ευρώ, καλείται να πληρώσει το Ιπποκράτειο...

Διαβάστε περισσότερα...