Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Θέλω αύξηση. Πώς να την ζητήσω;

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Καριέρα
Δουλεύεις αρκετό καιρό στην νέα σου δουλειά, έχεις δώσει τον καλύτερο εαυτό σου δουλεύοντας σκληρά αποδίδοντας άριστα αποτελέσματα. Θεωρείς ότι  ήρθε ο καιρός να ζητήσεις να αυξηθούν οι αποδοχές σου, αλλά κάτι σε σταματά.

Πολλοί άνθρωποι φοβούνται να ζητήσουν αύξηση για κάποιο λόγο, ο οποίος συνήθως είναι ο φόβος της απόρριψης που θα τους οδηγήσει στην απογοήτευση.  Ακόμη χειρότερο είναι ο φόβος μήπως η απαίτηση για αύξηση, γίνει η αφορμή για μελλοντική απόλυση ή για χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας. 

Ωστόσο, αυτό είναι εξαιρετικά απίθανο. Ας ρίξουμε μια ματιά από την πλευρά του εργοδότη.

Όταν κάνουμε μια δουλειά, έχουμε μια συμφωνία με τον εργοδότη μας, με δέσμευση και από τις δύο μεριές. Από την μεριά την δική μας ότι θα παρέχουμε την εργασία που απαιτείτε και δεύτερον ο εργοδότης μας να φροντίσει όχι μόνο να μας αμείβει με το συμφωνημένο ποσό αλλά και να φροντίσει να μας παρέχει την απαιτούμενη εκπαίδευση που θα μας επιτρέψει να ενσωματωθούμε στις ιδιαίτερες συνθήκες της συγκεκριμένης δουλειάς, με αποτέλεσμα την μέγιστη δυνατή απόδοση.   Ο εργοδότης μας λοιπόν δεν θα αποφασίσει εύκολα να ακυρώσει την επένδυση χρόνου και χρήματος που έχει κάνει σε εσάς γιατί πολύ απλά δεν τον συμφέρει. Υποθέτοντας ότι το αφεντικό σας είναι ένας λογικός άνθρωπος που τον ενδιαφέρει το συμφέρον της εταιρείας, θα λάβει πολύ σοβαρά υπόψη του τα αιτήματά σας. 

Φυσικά οι τωρινές συνθήκες στην οποία έχουν περιέλθει οι περισσότερες επιχειρήσεις, ίσως είναι ανασταλτικός παράγοντας για να πετύχετε αυτό που ακριβώς έχετε στο μυαλό σας, παρόλα αυτά όλοι γνωρίζουμε τον σημαντικό παράγοντα του «ευτυχισμένου» εργαζόμενου ο οποίος είναι περισσότερο παραγωγικός προς όφελος της επιχείρησης.

Φροντίστε λοιπόν να κάνετε όσο το δυνατόν καλύτερα την δουλειά σας, να πετυχαίνετε τους στόχους σας και έχοντας σαφή εμπιστοσύνη στις ικανότητες και στα αποτελέσματα της δουλειάς σας, επιχειρήστε να κάνετε την κίνηση σε σωστό timing. Μιλήστε στον εργοδότη σας παραθέτοντας τα επιχειρήματα σας. Με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ πιθανό να τον πείσετε ότι μία αύξηση των αποδοχών σας θα σας δώσει το κίνητρο να συνεχίσετε την σκληρή εργασία προς όφελος του.
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Καριέρα
Συντακτική Ομάδα
17/10/12 19:49
Αρέσει: 9 / Σχόλια: 5
47 ifigenia Πέμπτη, 18 Οκτ 2012, 23:44

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ. ΕΓΩ ΠΡΙΝ 4 ΜΗΝΕΣ ΠΗΡΑ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑ ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΡΑ! ΕΙΜΑΙ ΕΥΓΝΩΜΩΝ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ. ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΤΩ!!!


28 spring flower Πέμπτη, 18 Οκτ 2012, 12:48

Ναι οι καιροί είναι δύσκολοι. Μας έχουν αφαιρέσει τα περισσότερα από τα εργασιακά δικαιώματα, αλλά αν σκύβουμε συνεχώς το κεφάλι θα μας τα πάρουν ΟΛΑ. Ας κρατήσουμε την αξιοπρέπεια και την αυτοπεποίθηση στον εαυτό μας.


26 Συντακτική Ομάδα Πέμπτη, 18 Οκτ 2012, 11:48

Εξάλλου ο καθένας από εμάς γνωρίζει τις συνθήκες της δουλειάς του και πράττει ανάλογα. Κουράγιο και Αισιοδοξία σε όλους μας. Άννα Λιακοπούλου / μέλος συντακτικής ομάδας.


25 Συντακτική Ομάδα Πέμπτη, 18 Οκτ 2012, 11:47

Όπως αναφέραμε και στο άρθρο οι τωρινές συνθήκες είναι δύσκολες και σίγουρα πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί όσοι και όσες έχουμε δουλειά και να δοξάζουμε τον Θεό. Όμως παράλληλα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και σίγουροι για τις ικανότητές μας και για αυτά που προσφέρουμε στις δουλειές μας και να είσαι σίγουρη πως και οι εργοδότες το γνωρίζουν, οι σωστοί τουλάχιστον. Εξάλλου ο καθένας από εμάς γν...


24 artemis jk Τετάρτη, 17 Οκτ 2012, 19:51

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΖΜΕ ΑΥΞΗΣΗ Η ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ?


<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Αφεντικό για... σκότωμα. Οδηγός επιβίωσης.

Πόσες φορές δεν σου πέρασε από το μυαλό, πόσο πιο ευχάριστη...

Διαβάστε περισσότερα...
Θέλω να δημιουργήσω μία επιτυχημένη επιχείρηση

Τελείωσες τις σπουδές σου και θέλεις να προσπαθήσεις...

Διαβάστε περισσότερα...
Καινούργια δουλειά! Τι να προσέξεις

Ξεκινώντας μια νέα δουλειά να είναι μια αγχωτική εμπειρία...

Διαβάστε περισσότερα...
Πως να φτιάξεις το βιογραφικό σου

Η αναζήτηση εργασίας είναι μια διαδικασία που ενέχει έντονο...

Διαβάστε περισσότερα...