Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Εύκολοι τρόποι για να έχετε καθαρό σπίτι και τον χειμώνα!


Μικρά μυστικά που θα σας βοηθήσουν να έχετε καθαρό σπίτι όταν έξω έχει κρύο!

Οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε την ανάγκη να κάνουμε γενική καθαριότητα στο σπίτι μας μόνο όταν... μπαίνει η άνοιξη. Ωστόσο, αυτό που συχνά ξεχνάμε είναι το αναμμένο τζάκι  δημιουργεί υδρατμούς και υγρασία που επικάθεται στους χώρους που το περιτριγυρίζουν, ενώ με τα παράθυρα να παραμένουν κυρίως κλειστά, η σκόνη βρίσκει ευκαιρία να εξαπλωθεί σε όλο το σπίτι. Τα καλά νέα: με τα ακόλουθα μυστικά, μπορείτε να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό και, μάλιστα, εύκολα και οικονομικά.

Φούρνος
Φροντίστε να αλλάζετε το φίλτρο του φούρνου σας κάθε μήνα. Ο λόγος; Με αυτόν τον τρόπο, εξοικονομείτε ενέργεια, ενώ διατηρείτε την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας καθαρή. Επιπλέον, μην ξεχνάτε να αφαιρείτε τυχόν λίπη και σκόνη από το εσωτερικό του φούρνου τακτικά χρησιμοποιώντας κάποιο ειδικό προϊόν.

Παράθυρα, έπιπλα και φωτιστικά
Οι εσωτερικοί χώροι μαζεύουν αρκετή σκόνη κατά τη διάρκεια του χειμώνα εξαιτίας του κρύου και ξηρού αέρα που εγκλωβίζεται σε αυτούς. Φροντίστε να σκουπίζετε τα δάπεδα του σπιτιού σας και να ξεσκονίζετε τις μεγάλες επιφάνειες των χώρων του συχνά (2-3 φορές την εβδομάδα) ώστε να κρατάτε τα επίπεδα της σκόνης υπό έλεγχο. Θυμηθείτε να καθαρίζετε σε εβδομαδιαία βάση τα περιζώματα, τη βιβλιοθήκη και τα βιβλία σας καθώς και τα φωτιστικά - μιας και όλα τα παραπάνω αποτελούν κρυφούς μαγνήτες σκόνης. Τέλος, αν ανάβετε το τζάκι συχνά, μην ξεχνάτε να καθαρίζετε τα παράθυρα χρησιμοποιώντας ένα μίγμα από ξίδι και νερό ώστε να απαλλαχθείτε από τη θολή όψη που αποκτούν τα τελευταία.

Τοίχοι και ταβάνι
Όσο εσείς μαγειρεύετε, το ταβάνι και οι τοίχοι της κουζίνας απορροφούν υδρατμούς, δημιουργώντας ένα λεπτό φιλμ υγρασίας στην επιφάνειά τους. Ευτυχώς, μπορείτε να της βάλετε εύκολα και γρήγορα στοπ: απλά διαλύστε λίγο απορρυπαντικό πιάτων σε μία λεκάνη με ζεστό νερό και χρησιμοποιώντας ένα καθαρό σφουγγάρι, τρίψτε τις εν λόγω επιφάνειες.


spirossoulis.com


Συντακτική Ομάδα
06/12/14 00:47
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>