Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Σπαγγέτι Bolognaise Mπολονέz

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 10’
Χρόνος ψησίματος για το σπαγγέτι: 8’-10’ 

ΥΛΙΚΑ ΒΑΣΗΣ
σπαγγέτι 640 gr
βούτυρο 80 gr

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ FONDUE ΝΤΟΜΑΤΑΣ
βούτυρο 40 gr
echalotes 40 gr
ντομάτες 800 gr
πελτές ντομάτας 20 gr
σκόρδο 2 σκελίδες
bouquet garni 1

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ BOLOGNAISE
βοδινό φιλέτο 400 gr
λάδι 40 ml
κρεμμύδια 100 gr
βοδινό σκουρόχρωμο fond
με ντομάτα 500 ml
σκόρδο 2 σκελίδες
bouquet garni 1
παρμετάνα τριμμένη 150 gr

ΥΛΙΚΑ ΚΑΡΥΚΕΥΣΗΣ
αλάτι χοντρό 80 gr
αλάτι ψιλό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1 Παρασκευάστε το fondue ντομάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της αντίστοιχης συνταγής. Διατηρήστε το τεστό.

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ BOLOGNAISE
2 Κόψτε το βοδινό φιλέτο σε μικρά καρεδάκια με πλευρά 1 cm.
3 Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου.
4 Σε ένα τηγάνι αφήστε τα 40 ml λαδιού να κάψουν και σοτάρετε τα καρεδάκια βοδινού.
5 Αποσύρετέ τα από το τηγάνι, αλατοπιπερώστε τα και κρατήστε τα στην άκρη.
6 Αφαιρέστε το λίπος από το τηγάνι και προσθέστε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Αφήστε το να μαλακώσει για λίγα λεπτά.
7 Προσθέστε το σκουρόχρωμο βοδινό fond.
8 Προσθέστε το σκόρδο και το bouquet garni.
9 Αφήστε το να πάρει βράση για 10΄, ξαφρίστε όταν πρέπει.
10 Αποσύρετε το buaquer garni και προσθέστε τα μικρά καρεδάκια του κρέατος.
11 Ελέγξτε το αλατοπίπερο και κρατήστε τη bolognaise ζεστή στο bain-marie.

ΒΡΑΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΠΑΓΓΕΤΙ
12 Βράστε το σπαγγέτι σε μια μεγάλη ποσότητα αλατισμένου νερού (1lt νερό περίπου για 100gr ζυμαρικών και 10gr χοντρό αλάτι).
13 Ελέγχετε το βαθμό βρασίματος του σπαγγέτι.
14 Βράστε το al dente και σταματήστε το βράσιμο προσθέτοντας κρύο νερό.
15 Στραγγίξτε το σπαγγέτι και ξεβγάλτε το με καυτό νερό για να μην κρυώσει.
16 Προσθέστε 80gr βούτυρο και ελέγξτε το αλατοπίπερο. Ανακατέψτε.

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ ΠΙΑΤΟΥ
17 Σερβίρετε το σπαγγέτι σε μια βαθιά πιατέλα. Συνοδέψτε με το fondue ντομάτας, την bolognaise και την παρμετάνα, σερβιρισμένα σε διαφορετικά σκεύη.
18 Tο σπαγγέτι γαρνίρεται την τελευταία στιγμή.

CHEF D’ OEUVRE
ΧΕΫΔΕΝ 20, ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ 104 34, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210.82.31.935

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
04/01/13 01:50
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...