Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Γιατί όταν παίρνουμε αντιβιοτικά πρέπει να τρώμε γιαούρτι

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Υγεία

Ασπίδα προστασίας για τα βακτήρια του εντέρου.

Τόσο οι γιατροί όσο και οι διαιτολόγοι επισημαίνουν την ανάγκη κατανάλωσης γιαουρτιού κατά τη λήψη αντιβιοτικών σκευασμάτων. Γιατί όμως οι επιστήμονες του χώρου υγείας συστήνουν την πρόσληψη γιαουρτιού μαζί με την αντιβίωση;

Στον ανθρώπινο εντερικό σωλήνα κατοικούν ποικίλα βακτήρια τα οποία συμβιώνουν ειρηνικά με τον ανθρώπινο οργανισμό παρέχοντάς του συνάμα και ποικίλα οφέλη. Τα βακτήρια της περιοχής του εντέρου αποτελούν τη λεγόμενη εντερική μικροχλωρίδα και η διατήρηση της ακεραιότητας των πληθυσμών τους είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του πεπτικού σωλήνα.

Τα αντιβιοτικά σκευάσματα λαμβάνονται για την αντιμετώπιση μιας λοίμωξης βακτηριακής αιτιολογίας ή ακόμα και για την πρόληψη μιας δευτερογενούς λοίμωξης όταν ο οργανισμός είναι ευάλωτος σε αυτές. Τα αντιβιοτικά στρέφονται κατά των βακτηρίων στόχων που θέλουμε να πολεμήσουμε, αλλά παράλληλα καταστρέφουν και μεγάλους πληθυσμούς των ευεργετικών βακτηρίων της εντερικής μικροχλωρίδας και όχι μόνο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διαταράσσεται η ισορροπία του συστήματος των βακτηρίων στο έντερο οδηγώντας σε αρνητικές επιδράσεις στη λειτουργία του πεπτικού σωλήνα, με τη διάρροια να αποτελεί ένα από τα πρώτα χαρακτηριστικά κλινικά συμπτώματα.

Το γιαούρτι αποτελεί το πιο πλούσιο σε ζωντανούς μικροοργανισμούς τρόφιμο της καθημερινότητας με αποτέλεσμα να εφοδιάζει τον εντερικό σωλήνα με ευεργετικά βακτηριακά στελέχη, ενώ παράλληλα προωθεί τον πολλαπλασιασμό των ήδη υπαρχόντων και την αναστολή της ανάπτυξης παθογόνων. Ουσιαστικά, το γιαούρτι λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας για τα βακτήρια του εντέρου προστατεύοντάς τα από τα αντιβιοτικά και προωθώντας τη διατήρηση της καλής λειτουργίας του εντέρου.

Έτσι, η κατανάλωση γιαουρτιού κατά τη λήψη αντιβιοτικών είναι απαραίτητη στο να διαφυλάξει στο μέγιστο δυνατό τα ευεργετικά βακτήρια του εντερικού σωλήνα.
newsbeast.gr

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Υγεία
Συντακτική Ομάδα
28/04/14 00:08
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Τα SOS της παιδικής διατροφής

Η διατροφή του παιδιού, κατέχει μία από τις top θέσεις στη «λίστα» των προτεραιοτήτων...

Διαβάστε περισσότερα...
Γυναίκα και Υγεία...

Διαβάστε περισσότερα...
Πώς θα αυξήσετε το μεταβολισμό σας

Θέλετε να χάσετε βάρος ή να διατηρηθείτε στα κιλά σας...

Διαβάστε περισσότερα...