Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Yoga και τέλειοι κοιλιακοί για το καλοκαίρι...

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Υγεία Ομορφιά

Λίγος καιρός έμεινε για να φορέσουμε τα μαγιό μας και να ξεχυθούμε στις παραλίες... η κοιλιά μας? Μαρτυρά όλη την δουλειά που κάναμε τον χειμώνα σε γυμναστική, διατροφή και αγάπη προς τον εαυτό μας… Η συσσώρευση λίπους  αντιπροσωπεύει την ανάγκη για προστασία. Επιζητούμε προστασία του εαυτού μας από τις πληγές, από την κριτική, από την ανασφάλεια, από την ταπείνωση,από το φόβο, από τις αρνητικές σκέψεις και καταστάσεις. Παρατήρησε στον εαυτό σου, μήπως αρχίζεις και βάζεις κιλά όταν αρχίζεις και νιώθεις ανασφάλεια; Όταν αρχίζεις και μαστιγώνεις τον εαυτό σου ότι δεν είσαι αρκετά καλή, ότι θα έπρεπε  να τα έχεις καταφέρει καλύτερα;Ότι  δεν αξίζεις; Στην πραγματικότητα η μάχη με τα κιλά, είναι η μάχη με τις ανασφάλειες μας και τον αρνητισμό..η αγάπη για τον εαυτό μας , η εμπιστοσύνη στην πορεία της ζωής και η σιγουριά που νιώθουμε για τη δύναμη του μυαλού μας είναι η καλύτερη δίαιτα που γνωρίζω και αυτό γιατί όταν εκτιμάς και σέβεσαι τον εαυτό σου τον φροντίζεις με σωστή διατροφή, με ισορροπημένη άσκηση , με θετικές σκέψεις για το σώμα σου και όλους τους τομείς της ζωής σου.. ας ξεκινήσουμε λοιπόν τις ασκήσεις μας και την φροντίδα της κοιλιάς μας με το εξής που επαναλαμβάνεις στην αρχή και στο τέλος  του προγράμματος για 3 λεπτά.

·        Κάτσε σε μια στάση χαλαρή που σε βολεύει και τοποθέτησε τα χέρια στον αφαλό σου. Εκεί βρίσκεται το δεύτερο τσάκρα σου. Πάρε μια βαθιά εισπνοή από την μύτη κράτα την αναπνοή σου για πέντε χρόνους και εξέπνευσε από το στόμα λέγοντας τα εξής λόγια εσωτερικά η εξωτερικά:

·                    η πρόθεση μου είναι να ζω δημιουργικά

·                    η πρόθεσή μου είναι να ζω με έμπνευση και πάθος

·                    η πρόθεσή μου είναι να ζώ ασφαλής

Επανέλαβε την αναπνοή τουλάχιστον δέκα φορές και νιώσε να απελευθερώνονται όλες οι τοξίνες και όλα τα αρνητικά συναισθήματα που συγκρατούν το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς σου για προστασία. Αντικατέστησε τώρα αυτή της μορφής την προστασία, με την αποδοχή και την ευγνωμοσύνη του εαυτού σου.

·        Στάσου όρθια με τα πόδια σου ανοιχτά στο άνοιγμα των ώμων σου. Σήκωσε το δεξί σου χέρι τεντωμένο σε τέλεια έκταση με το αριστερό σου πόδι, λυγισμένο στο γόνατο,προς το στήθος σου. Τώρα το αριστερό σου χέρι με το δεξί γόνατο προς το στήθος σου. Κάνε το εναλλάξ για 20-40 επαναλήψεις για προθέρμανση του σώματος.

 

·         Στάση σανίδα.Τώρα κάθισε μπρούμυτα και στήριξε το σώμα σου στις παλάμες των χεριών σου και τα δάκτυλα των ποδιών σου. Οι ώμοι σου χρειάζεται να είναι πάνω από τους καρπούς σου και τα δάκτυλα των χεριών σου ανοιχτά με τον δείκτη σου να κοιτάζει προς τα εμπρός. Σφίξε καλά τους κοιλιακούς σου και δημιούργησε μια μικρή κοιλότητα στη μέση σου σφίγγοντας τους γλουτούς προς τα μέσα και κάτω ώστε να ασφαλίσεις την μέση σου. Κάνε 10 αναπνοές και αν είσαι πιο προχωρημένη, κάνε λίγο περισσότερες. Κάνε 2-3 σετ από αυτήν την άσκηση.

Yoga Σανίδα

 

·        Σανίδα με σηκωμένο πόδι.Αν μπορείς κάνε το ίδιο μόνο που τώρα σήκωσε για τρείς  χρόνους κάθε πόδι και προσπάθησε να μείνεις.

Yoga Σανίδα με σηκωμένο πόδι

·        Στάση πλαϊνή σανίδα. Γύρισε το σώμα σου στο πλάι και στηρίξου στον αγκώνα , πήχη και παλάμη σου και το πλαϊνό μέρος των πατουσών σου. Επανέλαβε  για δέκα χρόνους από κάθε μεριά.

Yoga Πλαϊνή Σανίδα

·        Κεράκι: έλα στη στάση κεράκι με τα πόδια ψηλά σε ευθεία καθώς ενώνεις τις ωμοπλάτες σου. Μείνε σε αυτή τη στάση  για δέκα χρόνους. Και από εκεί φέρε για δέκα επαναλήψεις τα γόνατά σου στο κούτελό σου και τέντωσε τα πάλι ψηλά.

Yoga Κεράκι
Yoga Κεράκι 2

·        Χαλάρωσε στην στάση κόμπρα.

Yoga Κόμπρα

 

Χατζηγεωργάκη Έφη, Γυμνάστρια, inspiratory of angelic yoga, master angelicreiki.

e-mail:[email protected]

Facebook:Angelic yoga efi chatzigeorgaki

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Υγεία Ομορφιά
Συντακτική Ομάδα
06/04/13 19:22
Αρέσει: 4 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Βλαβερά για την υγεία τα χάπια αδυνατίσματος!

Στον «βωμό» του τέλειου σώματος…αυξημένος κίνδυνος για την καρδιά...

Διαβάστε περισσότερα...
Ο «μαγικός» χυμός που καίει το λίπος στην κοιλιά!

Ο διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης εμφανίστηκε στην εκπομπή της...

Διαβάστε περισσότερα...
Εύκολα και υγιεινά σνακ που μας αδυνατίζουν!

Σας προτείνουμε τέσσερα γευστικά σνακ...

Διαβάστε περισσότερα...