Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’
Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ
ΥΛΙΚΑ ΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
αλεύρι μαλακό 400 gr
αλάτι ψιλό 8 gr
αυγά ολόκληρα 4
λάδι 20 ml
αλεύρι 50 gr (για το άνοιγμα των φύλλων)
λάδι για το ψήσιμο 40 ml
βούτυρο 40 gr
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
ελαιόλαδο 40 ml
σκόρδο (4 σκελίδες) 20 gr
φρέσκος σολομός σε φιλέτο 300 gr
καπνιστός σολομός 100 gr
κρέμα γάλακτος 200 ml
βούτυρο 40 gr
αυγά σολομού
ΥΛΙΚΑ ΚΑΡΥΚΕΥΣΗΣ
αλάτι χοντρό
αλάτι ψιλό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1 Παρασκευάστε τη ζύμη σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής ζύμη για nouilles.
2 Χωρίστε τη ζύμη σε μπάλες των 80 gr (κάθε μπάλα ζύμης αντιστοιχεί σε μια μερίδα).
3 Αλευρώστε τις και τοποθετήστε τις σε πλαστικά σακίδια τροφίμων. Bάλτε τα στο ψυγείο για 30’.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΗΣ ΖΥΜΗΣ
4 Ανοίξτε τα φύλλα σε ορθογώνια σχήματα και κόψτε τις ταλιατέλες στη μηχανή ζυμαρικών.
5 Αφήστε τις ταλιατέλες να στεγνώσουν ελαφρώς για 10’.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΟΛΟΜΟΥ
6 Κόψτε τα φιλέτα του φρέσκου σολομού σε μικρά καρεδάκια με πλευρά 1cm.
7 Κόψτε τον καπνιστό σολομό σε μικρές φέτες του 1 cm.
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑΣ
8 Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σ’ ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι.
9 Προσθέστε τις σκελίδες σκόρδου (τις οποίες έχετε λιώσει), αφήστε τις να πάρουν χρώμα και κατόπιν αποσύρετέ τις.
10 Bάλτε στο καυτό λάδι τα καρεδάκια του φρέσκου σολομού.
11 Σοτάρετέ τα γρήγορα (10’’), καρυκεύστε και προσθέστε τον καπνιστό σολομό.
12 Ντεγκλασάρετε με την κρέμα γάλακτος και αφήστε να συρρικνωθεί ελαφρώς η sauce.
13 Δέστε τη sauce με το βούτυρο.
14 Ελέγξτε το αλατοπίπερο.
ΒΡΑΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ
15 Bυθίστε τις σε μια μεγάλη ποσότητα αλατισμένου νερού που βράζει, στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο λάδι.
16 Αφήστε τις για 1’-2’ και στραγγίστε τις σχολαστικά.
17 Σ’ ένα βαθύ σκεύος προσθέστε βούτυρο και τη γαρνιτούρα για τις ταλιατέλες.
18 Αναδεύστε μαλακά για να ενωθούν τα υλικά.
ΣΤΗΣΙΜΟ ΠΙΑΤΩΝ
19 Σερβίρετε τις ταλιατέλες σε βαθιά πιάτα, καυτές.
20 Φροντίστε να φαίνονται τα κομμάτια σολομού.
21 Πασπαλίστε φειδωλά με τα αυγά σολομού.
22 Συνοδεύεστε τις ταλιατέλες με ένα μπολάκι φρεσκοτριμμένης παρμεζάνας.
CHEF D’ OEUVRE
ΧΕΫΔΕΝ 20, ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ 104 34, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210.82.31.935