Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Smartphones: 5 tips για να εξοικονομούμε μπαταρία

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα στα smartphones, το οποίο δεν φαίνεται να έχει καταφέρει να υπερκεράσει έως τώρα η τεχνολογία, είναι η αυτονομία της μπαταρίας τους που συνήθως διαρκεί μία-δύο ημέρες.

Συγκεντρώσαμε λοιπόν μία σειρά από χρηστικά tips που εάν και δε βοηθούν στο να λύσουμε το πρόβλημα, μπορούν ωστόσο να συνεισφέρουν στο να εξοικονομήσουμε σημαντική και πολύτιμη ενέργεια στην μπαταρία του κινητού μας.
 
Αναλυτικά λοιπόν:
 
1. Απενεργοποιούμε GPS, WiFi και Bluetooth όταν δεν τα χρησιμοποιούμε. Εάν δεν το κάνουμε είναι περίπου βέβαιο ότι η μπαταρία μας θα χρειαστεί φόρτιση συντομότερα απ' ότι κανονικά.
 
2. Ρυθμίζουμε τη φωτεινότητα της οθόνης μας σε χαμηλότερα επίπεδα – η οθόνη είναι ίσως η βασικότερη (ή μία από τις βασικότερες) αιτίες κατανάλωσης μπαταρίας.
 
3. Δεν κατεβάζουμε ανεξέλεγκτα δωρεάν εφαρμογές (apps). Έρευνα του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα που δημοσίευσε το BBC κατέδειξε ότι οι δωρεάν εφαρμογές, οι ενημερώσεις και οι διαφημίσεις που φορτώνουν τα smartphones μπορούν να καταναλώσουν έως και το 75% της μπαταρίας τους.
 
4. Όταν φορτίζουμε για πρώτη φορά μία καινούρια συσκευή ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του κατασκευαστή όσον αφορά την διάρκεια της 1η φόρτισης. Η πρώτη φόρτιση είναι εξαιρετικά σημαντική για το πως θα ''συμπεριφερθεί'' η μπαταρία στη συνέχεια.
 
5. Κατεβάζουμε κάποια από τις δωρεάν ειδικές εφαρμογές που κυκλοφορούν (αφού φυσικά κάνουμε μια σχετική έρευνα μέσω Google) και οι οποίες μπορούν να μας προσφέρουν μία σχετικά αναλυτική εικόνα του ποιοί είναι οι βασικοί 'υπεύθυνοι' για την κατανάλωση μπαταρίας στο κινητό μας. Έτσι, στη συνέχεια μπορούμε να κάνουμε τις απαιτούμενες ρυθμίσεις, ώστε να μεγιστοποιούμε κάθε φορά το χρόνο διάρκειας της μπαταρίας έως την επόμενη φόρτιση.
 
praktikesidees.gr

Συντακτική Ομάδα
04/08/15 00:01
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>