Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Nερό σε πλαστικά μπουκάλια: 3 μεγάλοι κίνδυνοι

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Υγεία
Όλοι μας αγοράζουμε συστηματικά πλαστικά μπουκαλάκια νερού τους ζεστούς μήνες, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που φυλάνε πάντα 1-2 στο αυτοκίνητο για «ώρα ανάγκης». Πολλοί επαναχρησιμοποιούν το ίδιο μπουκάλι, γεμίζοντάς το ξανά και ξανά, ενώ ελάχιστοι είναι αυτοί που το καθαρίζουν. Ουκ ολίγες μελέτες, όμως, έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια που επισημαίνουν τους ενδεχόμενους κινδύνους που μπορεί να ενέχουν αυτές οι συνήθειες.

Ποτέ μην ξαναγεμίζετε το ίδιο μπουκάλι πλαστικού νερού
Τα πλαστικά μπουκάλια νερού πρέπει να χρησιμοποιούνται αυστηρά μία φορά. Αν συνηθίζετε να τα κρατάτε για μέρες ξαναγεμίζοντάς τα, υπάρχει ο κίνδυνος στις εσοχές τους να συγκεντρωθούν βλαβερά βακτήρια που να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία σας, λένε οι επιστήμονες. Τα περισσότερα βακτήρια, μάλιστα, συγκεντρώνονται στο στόμιο.
Άλλη πρόσφατη μελέτη έδειξε, επίσης, ότι πιθανώς η παρατεταμένη χρήση του ίδιου πλαστικού μπουκαλιού, το οποίο δεν προορίζεται για αυτόν τον σκοπό, να θέτει σε κίνδυνο και την γονιμότητα των ανθρώπων, καθώς στο νερό που βάζει κανείς εκεί συγκεντρώνονται ξανά και ξανά οι πλαστικοποιητές του μπουκαλιού (χημικά που δίνουν ελαστικότητα στο μπουκάλι), τους οποίους προσλαμβάνει κανείς πίνοντας από το ίδιο μπουκάλι. Οι πλαστικοποιητές αυτοί περιέχουν φθαλάτες, ουσίες που έχουν επανειλημμένα κατηγορηθεί για προβλήματα στην αναπαραγωγική υγεία.

Ποτέ μην πλένετε τα μπουκάλια του πλαστικού νερού
Κι αν νομίζετε ότι πλένοντας το μπουκαλάκι σας με σαπούνι και νερό, εξασφαλίζετε την καλή υγεία σας, μάθετε πως αντίθετα, έτσι αυξάνεται ο κίνδυνος, καθώς τα μπουκάλια αυτά δεν είναι σχεδιασμένα για δεύτερη χρήση και με το πλύσιμο καταστρέφετε την σύστασή τους ακόμα περισσότερο. Ειδικά αν τα πλένετε με πολύ ζεστό νερό, οι επιβλαβείς χημικές ουσίες τους εκλύονται πιο εύκολα από το πλαστικό, μολύνοντας το νερό που θα βάλετε στη συνέχεια για να πιείτε.

Ποτέ μα ποτέ μην πίνετε εμφιαλωμένο νερό που έχει εκτεθεί στη ζέστη
Τέλος, μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα έδειξε ότι η έκθεση των πλαστικών μπουκαλιών με εμφιαλωμένο νερό στον ήλιο και τη ζέστη μπορεί να απελευθερώσει βλαβερές χημικές ουσίες στις πλαστικές φιάλες. Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά πως όταν ένα αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο στον ήλιο τους θερινούς μήνες μπορεί να αναπτύξει στο εσωτερικό του θερμοκρασίες που φτάνουν ακόμα και τους 55°C. Όταν το τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο, υλικό που χρησιμοποιείται για τα πλαστικά μπουκάλια, θερμαίνεται απελευθερώνει το χημικό ΒΡΑ, που σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορεί να προκαλέσει κινδύνους για την υγεία.

mama365.gr

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Υγεία
Συντακτική Ομάδα
28/03/16 23:33
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Τα SOS της παιδικής διατροφής

Η διατροφή του παιδιού, κατέχει μία από τις top θέσεις στη «λίστα» των προτεραιοτήτων...

Διαβάστε περισσότερα...
Γυναίκα και Υγεία...

Διαβάστε περισσότερα...
Πώς θα αυξήσετε το μεταβολισμό σας

Θέλετε να χάσετε βάρος ή να διατηρηθείτε στα κιλά σας...

Διαβάστε περισσότερα...