Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Mακριές πιπεριές κόκκινες γεμιστές με brandade μπακαλιάρου

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Χρόνος προετοιμασίας: 40’
Χρόνος ψησίματος: 10’

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

ΥΛΙΚΑ ΒΑΣΗΣ 
πιπεριές κόκκινες μακριές 18
μπακαλιάρος 200 gr
γάλα 500 ml
πατάτες 200 gr
σκόρδο 1 σκελίδα
ελαιόλαδο 100 ml

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ SAUCE
κρέμα γάλακτος υγρή 100 ml
coulis ντομάτας 250 gr

ΥΛΙΚΑ ΚΑΡΥΚΕΥΣΗΣ
αλάτι ψιλό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
πιπερίτσα Espelette σε σκόνη (αρωματική, πικάντικη)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ
μαϊντανός
φρέσκος 1/2 ματσάκι

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΞΑΛΜΙΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ
1 Ξαλμυρίστε τον για 36 ώρες ανανεώνοντας το νερό τουλάχιστον 3-4 φορές.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
2 Πλύντε τις πατάτες και βάλτε τις, χωρίς να τις καθαρίσετε, σε μια κατσαρόλα.
3 Σκεπάστε τις με κρύο νερό και αλατίστε το νερό σε αναλογία 7 gr χοντρού αλατιού ανά λίτρο νερού.
4 Αφήστε τις να βράσουν για 25’ περίπου.
5 Οι πατάτες είναι βρασμένες όταν η λάμα ενός μαχαιριού τις διαπερνά χωρίς δυσκολία.
6 Στραγγίξτε τις, καθαρίστε τις και κόψτε τις σε μεγάλα κομμάτια.

COULIS NΤΟΜΑΤΑΣ
7 Για το coulis ντομάτας 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ
8 Bάλτε τον ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο σε μια κατσαρόλα, σκεπάστε τον με κρύο γάλα και 1/2 λίτρο κρύου νερού και αφήστε τον να πάρει μια βράση.
9 Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε τον για 2-3 λεπτά ακόμα.
10 Στραγγίστε τον μπακαλιάρο και αφήστε τον να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
11 Αφαιρέστε το δέρμα και τα ψαροκόκαλα και ξεχωρίστε τον με τα χέρια σας σε κομματάκια.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΙΠΕΡΙΩΝ
12 Κόβοντας ένα καπελάκι από τις πιπεριές αδειάστε τις από τα σπόρια τους.
13 Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τη σκελίδα του σκόρδου.
14 Κρατήστε στην άκρη τις 16 πιπεριές και ψιλοκόψτε τις 2.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ  BRANDADE ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ
15 Bάλτε τις ζεστές ακόμη πατάτες στο μπολ ενός μίξερ.
16 Προσθέστε τον μπακαλιάρο και τη σκελίδα του σκόρδου ψιλοκομμένη.
17 Πασπαλίστε με την πιπερίτσα Espelette σε σκόνη και πολτοποιήστε ρίχνοντας σιγά-σιγά το λάδι.
18 Στο τέλος προσθέστε 50 ml από την κρέμα γάλακτος.

ΓΕΜΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
19 Με τη βοήθεια ενός κορνέ γεμίστε τις 16 πιπεριές με την brandade μπακαλιάρου.
20 Τοποθετήστε τις πιπεριές ομοιόμορφα σ’ ένα λαδωμένο ταψί.
21 Ενώστε το coulis ντομάτας με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και τις ψιλοκομμένες πιπεριές.
22 Αλατοπιπερώστε.
23 Ρίξτε το coulis ντομάτας πάνω από τις γεμιστές πιπεριές.
24 Ψήστε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 οC για 10’.
25 Αποσύρετε από το φούρνο και πασπαλίστε με φυλλαράκια φρέσκου μαϊντανού.
26 Σερβίρετε αμέσως.


CHEF D’ OEUVRE
ΧΕΫΔΕΝ 20, ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ 104 34, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210.82.31.935

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
19/10/12 14:28
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...