Χρόνος προετοιμασίας: 30’
Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ
ΥΛΙΚΑ ΒΑΣΗΣ
βίδες 640 gr
βούτυρο 80 gr
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΤΟ
βασιλικός φρέσκος πλατύφυλλος 3 ματσάκια
σκόρδα 4 σκελίδες 20 gr
κουκουνάρια 100 gr
παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη 75 gr
ελαιόλαδο 300 ml
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
ντομάτες 8
ντομάτες λιαστές 50 gr
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΝΙΣΙΟΝ
παρμεζάνα (όχι τριμμένη)
κουκουνάρια καβουρντισμένα
φυλλαράκια βασιλικού
ΥΛΙΚΑ ΚΑΡΥΚΕΥΣΗΣ
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΕΣΤΟ
1 Πλύντε και σκουπίστε το βασιλικό. Ξεχωρίστε τα φύλλα από τα κοτσανάκια.
2 Καβουρδίστε ελαφρώς τα κουκουνάρια.
3 Καθαρίστε και κόψτε στη μέση τις σκελίδες σκόρδου.
4 Bάλτε στο μπολ του μίξερ τα φύλλα βασιλικού (κρατήστε λίγα για τη διακόσμηση των πιάτων), το σκόρδο και τα κουκουνάρια. Πολτοποιήστε τα.
5 Προσθέστε στο μείγμα τη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και αλατίστε.
6 Ανακατέψτε μαλακά προσθέτοντας λίγο-λίγο το ελαιόλαδο.
7 Τοποθετήστε το πέστο σ’ ένα μπολάκι και σκεπάστε το με πλαστική μεμβράνη.
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
8 Πλύντε και ξεφλουδίστε τις ντομάτες (βυθίζοντάς τις για λίγα δευτερόλεπτα σε νερό που βράζει).
9 Κόψτε τις στη μέση και αφαιρέστε τους τα σπόρια.
10 Κόψτε την ψίχα της ντομάτας σε μικρά κυβάκια.
11 Κόψτε τις λιαστές ντομάτες σε μικρά κυβάκια ίδιου μεγέθους με αυτά των φρέσκων ντοματών.
ΒΡΑΣΙΜΟ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ
12 Σε μεγάλη ποσότητα αλατισμένου νερού που βράζει βυθίστε τις βίδες. Bράστε τις al dente.
13 Στραγγίστε τις καλά. Προσθέστε βούτυρο.
14 Σ’ ένα τηγάνι ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο και ρίξτε τις ντομάτες. Μόλις μαλακώσουν, αποσύρετέ τις από τη φωτιά.
15 Ενώστε τις βίδες με τις ντομάτες και το πέστο.
16 Αναδέψτε μαλακά για να ενωθούν όλα τα υλικά.
ΣΤΗΣΙΜΟ ΠΙΑΤΟΥ
17 Σερβίρετε τις βίδες ζεστές.
18 Διακοσμήστε με φυλλαράκια βασιλικού και ξύσματα παρμεζάνας και πασπαλίστε λίγα καβουρντισμένα κουκουνάρια.
CHEF D’ OEUVRE
ΧΕΫΔΕΝ 20, ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ 104 34, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210.82.31.935