Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

5 τρόποι για εξοικονόμηση χρημάτων μέσα στο σπίτι σας!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Save Money
Δεν χρειάζεται να έχουμε οικονομικό πρόβλημα για να κάνουμε οικονομία στις διάφορες λειτουργίες του σπιτιού. Πρώτον, με αυτόν τον τρόπο προστατεύουμε το περιβάλλον, ενώ τα χρήματα που εξοικονομούνται μπορούν να διατεθούν για άλλα πράγματα - όπως πχ. μια μικρή ανακαίνιση.
Τζάκι Κλείστε την πεταλούδα της καμινάδας του τζακιού όταν δεν το χρησιμοποιείτε, για να μην μπαίνει κρύο. Αντίθετα, το καλοκαίρι ανοίξτε τη για να δημιουργείται ρεύμα. Επίσης, αντί να πετάτε την στάχτη, σκορπίστε τη στον κήπο ή τις γλάστρες σας. Είναι πρώτης τάξεως λίπασμα και όχι μόνο ενισχύει τη σύσταση του εδάφους, αλλά αποθαρρύνει σαλιγκάρια και γυμνοσάλιαγκες από το να κατασπαράξουν τα φύλλα των φυτών σας.

Ντους και βρύσες
Χρησιμοποιήστε ειδικά φίλτρα εξοικονόμησης: το νερό αναμειγνύεται με αέρα ώστε να αυξηθεί η ταχύτητά του. Έτσι δημιουργείται η αίσθηση ότι ρέει περισσότερο, ενώ μειώνει την κατανάλωση κατά 40%. Το ίδιο ισχύει και για το τηλέφωνο του ντους. Είναι μια πάμφθηνη και ιδιαίτερα οικολογική λύση.

Ηλεκτρικές θερμάστρες
Συμφέρουν μόνο για περιορισμένη χρήση σε μικρούς χώρους (πχ. σε ένα μικρό δωμάτιο ή μπάνιο) κι εφόσον διαθέτει τεχνολογία για περιορισμένη κατανάλωση ρεύματος – κοστίζει περισσότερο αλλά αξίζει. Σε διαφορετική περίπτωση θα πληρώνετε δυσανάλογα πολλά χρήματα.

Οικονομία στην κουζίνα
Όταν πλένετε φρούτα και λαχανικά στην κουζίνα προσπαθείτε να μην ανοίγετε τη βρύση στο τέρμα και αξιοποιήστε το νερό ξανά, συλλέγοντάς το σε μια λεκάνη για να ποτίσετε τις γλάστρες σας. Επίσης, χρησιμοποιήστε στη μπαταρία του νεροχύτη σας ένα φιλτράκι οικονομίας (κόστος 3 ευρώ). Σύμφωνα με στοιχεία του National Geographic, το 5 με 20% του νερού, που καταναλώνεται καθημερινά στον πλανήτη, χρησιμοποιείται από τα νοικοκυριά.

Κήπος ή Βεράντα
Εγκαταστήστε αυτόματο πότισμα. Κάνει μεγάλη εξοικονόμηση νερού που μπορείτε να πετύχετε με φυτά που δεν χρειάζονται συχνό πότισμα (πχ. λεβάντα, μέντα, φασκόμηλο, δεντρολίβανο, γεράνι, κισσός, καθώς και διάφορα κακτοειδή). Επίσης, καλά ριζωμένα μεγάλα δέντρα και θάμνοι έχουν ερευνητικά ριζικά συστήματα και γενικά αποσπούν νερό από μεγάλο βάθος μέσα στο έδαφος, οπότε δεν χρειάζονται τόσο συχνό. Αποφεύγετε το συχνό και λιγοστό πότισμα, γιατί ενθαρρύνει την επιφανειακή ανάπτυξη ριζών. Επίσης, ποτίζετε πάντα νωρίς το πρωί ή το βράδυ.

spirossoulis.com

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Save Money
Συντακτική Ομάδα
06/11/15 00:38
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Πίσω… στο σπίτι των γονιών μου!

Στις μέρες μας κυριαρχεί η επιστροφή-συγκατοίκηση στο σπίτι των γονιών...

Διαβάστε περισσότερα...
Γυναίκα και Υγεία...

Διαβάστε περισσότερα...
ΠΟΔΗΛΑΤΟ. Κορίτσια ποδήλατο ξανά!

Όλες μας αποκτήσαμε κάποτε το παιδικό μας όνειρο ένα ποδηλατάκι!

Διαβάστε περισσότερα...