Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Υποτροφίες. Μία οικονομική λύση για άριστες σπουδές !

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Save Money Καριέρα Σχέσεις Οικολογία Νέα Τεχνολογία Διασκέδαση
Σ’αυτήν την οικονομικά ανασφαλή εποχή που ζούμε, μας είναι δύσκολο να παροτρύνουμε τα παιδιά μας για σπουδές στο εξωτερικό ή ακόμα και στο εσωτερικό. Η διάρκεια των σπουδών είναι από δύο χρόνια, εάν πρόκειται για μεταπτυχιακό ή τέσσερα έως πέντε χρόνια εάν πρόκειται για πτυχιακό. Στην συγκεκριμένη διάρκεια των σπουδών, δεν γνωρίζουμε πώς θα είναι  η οικονομική μας κατάσταση και με την αγωνία μήπως δεν μπορέσουμε ν’ αντεπεξέλθουμε στις οικονομικές υποχρεώσεις των σπουδών, δεν παίρνουμε καμία απόφαση.  Εγκλωβίζοντας τα παιδιά μας στην ανεργία και την αδράνεια.

Στη προσπάθεια να βρω λύση για τις σπουδές του γιου μου, αναζήτησα τις ευκαιρίες μέσω υποτροφιών και τελικά ανακάλυψα πως δεν είναι και λίγες.

Για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, υπάρχουν πολλά κληροδοτήματα που αναλαμβάνουν  την συντήρηση και εκπαίδευση σπουδαστών. Στην σχετική ιστοσελίδα που επισκέφθηκα του Υπουργείου Παιδείας  θα βρείτε  πληροφορίες για όλες τις τρέχουσες υποτροφίες και τις σχετικές αιτήσεις και δικαιολογητικά. http://www.minedu.gov.gr/index.php?option=com_content&view=category&id=53%3A2010 

Με έκπληξη διάβασα επίσης πώς υπάρχει πρόγραμμα υποτροφιών σε Έλληνες σπουδαστές για μεταπτυχιακές σπουδές στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ινστιτούτου Διοίκησης Επιχειρήσεων και Έρευνας της Ινδίας (Bharatiya Vidya Bhavan’s S.P. Jain Institute of Management and Research) στο Μουμπάι της Ινδίας, για 2ετείς μεταπτυχιακές σπουδές, με κάλυψη των διδάκτρων, στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, αντίστοιχο του ΜΒΑ. Υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης και αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα: http://www.spjimr.org. Καταληκτική ημερομηνία: 31 Μαρτίου 2013.

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, προσφέρει 7 Μεταπτυχιακές Σπουδές στο εξωτερικό (καλύπτοντας τις δαπάνες διαβίωσης και δίδακτρα) με μέγιστη διάρκεια τα δυο έτη για την απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Εξειδίκευσης (Master’s Degree).  Οι υπότροφοι θα έχουν την υποχρέωση να εργαστούν στον Όμιλο μέχρι τρία έτη, εφόσον τους ζητηθεί και ως καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων και δικαιολογητικών ορίζεται η 1η Απριλίου 2013. Για τις αιτήσεις επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ομίλου www.helpe.gr  (Γραφείο Τύπου/Ανακοινώσεις).

Για τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες που θέλουν αρκετό χρόνο για να πάρουν πτυχίο, προτείνω να διαβάσουν τις προδιαγραφές για τις υποτροφίες, για να έχουν συγκεκριμένο στόχο και σκοπό. Άλλωστε ο καλύτερα προετοιμασμένος έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. 

Και για την υποχρεωτική εκπαίδευση η Σχολή Μωραϊτη ανακοίνωσε το πρόγραμμα υποτροφιών για 8 πλήρεις υποτροφίες : 5 για την Α’ Γυμνασίου και 3 για την Α’ Λυκείου, έχοντας ως απαραίτητες προϋποθέσεις την Άριστη Επίδοση και την Άριστη Διαγωγή.  Οι αιτήσεις θα κατατεθούν στη γραμματεία του Σχολείου ως τις 6 Μαρτίου 2013 και για περισσότερες πληροφορίες τηλ. 210 6795000 κ. Θεοτόκη για να ρωτήσετε σχετικά με τον τρόπο επιλογής ή στο www.moraitis.edu.gr

Κατά καιρούς πολλά Σχολεία, Ιδρύματα και Εταιρείες ανακοινώνουν τις δικές τους υποτροφίες, να είστε σε εγρήγορση, όπως θα είμαι κι εγώ,  γι΄αυτό το τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι οι σπουδές και το επαγγελματικό μέλλον των παιδιών μας. 

Άλλωστε η εκπαίδευση και οι σπουδές δεν προδιαγράφουν σίγουρη απασχόληση, αναπτύσσουν όμως την σκέψη και όπως οι δικές μου σπουδές μου άφησαν σαν οδηγό το «για όλα υπάρχει λύση αρκεί να την σκεφτείς» το ίδιο επιθυμώ και για το δικό μου παιδί. Να μάθει να σκέφτεται…


Συντακτική Ομάδα : Σοφία Θεοφάνη

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Save Money Καριέρα Σχέσεις Οικολογία Νέα Τεχνολογία Διασκέδαση
Συντακτική Ομάδα
14/02/13 09:22
Αρέσει: 2 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Οικολογικά apps… για κάθε smart phone!

Κατεβάστε δωρεάν μια «πράσινη» εφαρμογή στο...

Διαβάστε περισσότερα...
Έρχονται τα ΙΧ φυσικού αερίου: διανύουν 100 χιλιόμετρα με τρία ευρώ

Η ανακοίνωση της ΔΕΠΑ ότι θα προχωρήσει άμεσα στο άνοιγμα νέων πρατηρίων τα οποία θα πωλούν...

Διαβάστε περισσότερα...
Χιλιάδες ζωές χαμένες στο όνομα του λιγνίτη

Για περισσότερους από 1.200 πρόωρους θανάτους και για την επιβάρυνση κάθε νοικοκυριού με 1.000 ευρώ στην Ελλάδα ετησίως ευθύνεται η ρύπανση...

Διαβάστε περισσότερα...