Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Τι μου αρέσει στους Γερμανούς...

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Καριέρα Διασκέδαση Σχέσεις
Ξέρω ότι μπορεί να "σοκάρεστε" με τον τίτλο, ιδιαίτερα αυτή την εποχή. Με δεδομένο όμως ότι το παιδί μου ζει 7 χρόνια στην Γερμανία, με δεδομένο ότι τελείωσε το πολυτεχνείο στο Μόναχο, έκανε μεταπτυχιακό, δούλεψε, γύρισε για να κάνει το στρατιωτικό του και ξαναγύρισε πίσω στην χώρα του κρύου και με δεδομένο ότι έρχομαι όχι πολύ συχνά ,αλλά συχνά θέλω να αναδείξω αυτά που "ζηλεύω " ως πολίτης, στην χώρα τους.

Το παιδί μου βρήκε δουλειά εντελώς ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ . Δεν είχε καμία σημασία αν είναι Έλληνας, Ιρανός, Κινέζος η Αμερικάνος. Από την στιγμή που διαβάζουν βιογραφικό και ικανοποιούνται από την προσωπική συνέντευξη, οι ίδιοι, δημιουργούν τις προϋποθέσεις εκείνες για να εργαστείς στην χώρα τους,απολαμβάνοντας πλήρως τα δικαιώματα ενός Γερμανού πολίτη.

Στην Βαυαρία, οι άνθρωποι, είναι εξαιρετικά φιλόξενοι, στην μεγάλη τους πλειοψηφία και φιλικότατοι με τους ξένους. Νοιώθουν, οι περισσότεροι, εξαιρετικά ενοχικά με ότι προκάλεσαν οι Ναζί στον κόσμο και γι’ αυτό μ’ έναν ψυχαναγκαστικό, για μένα τρόπο, επιχειρούν να τους το θυμίζουν και μέσω του εκπαιδευτικού τους συστήματος, που πρακτικά σημαίνει να πηγαίνουν συχνά - πυκνά τους μαθητές στο Νταχάου, για να θυμούνται τα εγκλήματα που προκάλεσαν πρόγονοί τους στην ανθρωπότητα ....

Βρήκα αρκετούς φίλους του γιου μου που έμαθαν αρχαία Ελληνικά,καθώς για τους Γερμανούς δασκάλους τα "ελληνικά γράμματα" θεωρούνται η βάση των επιστημών και της φιλοσοφίας.

Στην καθημερινότητα: Όλοι εργάζονται σκληρά, πολλές ώρες και με τον γενικό κανόνα ότι κάποιος αν αργήσει στην δουλειά του, την 3η φορά ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ.
Η κρίση συναντήθηκε με τους Γερμανούς μετά την ένωση των Γερμανιών. Ήταν τότε που πολλοί εγκατέλειψαν την μετακίνησή τους με τ αυτοκίνητα, επιλέγοντας το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς, για να μην ξοδεύουν χρήματα σε βενζίνη.

Οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις ΔΕΝ κάνουν φορολογικές δηλώσεις. Το κράτος κρατάει απευθείας από τον μισθό τους το ποσοστό που κρίνει ότι μπορεί να πληρώσει ο κάθε μισθωτός και τα χρήματα φτάνουν καθαρά στα χέρια του για να τα διαχειριστεί όπως νομίζει. Στο τέλος του χρόνου αν ο Γερμανός πολίτης έχει χρησιμοποιήσει μέσα μεταφοράς, παίρνει επιστροφή χρημάτων ως ανταμοιβή για την εξοικονόμηση ενέργειας, μ’ έναν τρόπο ζωής που ευνοεί το περιβάλλον.

Στο Μόναχο και γενικότερα στην Βαυαρία, ένας ανάπηρος μετακινείται με πολύ μεγαλύτερη ευκολία από έναν αρτιμελή. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που έχουν οι εργαζόμενοι έχει ως εξής. Κάθε εξάμηνο στον πρώτο γιατρό που θα επισκεφθούν πληρώνουν συμμετοχή 10 Ευρώ. Με αυτή την συμμετοχή για ένα εξάμηνο ( !!!!!)  σε όποιον γιατρό και αν επισκεφθούν μετά ΔΕΝ πληρώνουν τίποτα. Σύνολο έτους 20 Ευρώ .

Η ιδιοκτησία φορολογείται πολύ και αυτό γιατί έχει κριθεί  ότι μια τετραμελής οικογένεια μπορεί άνετα να ζήσει σε σπίτι 130 τετραγωνικών και όχι 800 τετραγωνικών . Όποιος επιθυμεί να έχει σπίτι 800 τετραγωνικά θα πληρώσει αναλόγως της εκκεντρικότητας της ζωής του. Τα είδη της πρώτης ανάγκης είναι πάνφθηνα. Το γιαούρτι στοιχίζει 0.80 ....0,50 ,όσο για τα ρούχα όταν δεν είναι "μαρκέ", μπορείς να βρεις αριστουργήματα από εξαιρετικά υλικά πληρώνοντας από 30 έως 50 Ευρώ.


Στα καλλίτερα καφέ , που βρίσκονται γύρω από την όπερα του Μονάχου, δεν θα πληρώσει κανείς τον εσπρέσο περισσότερο από ενάμιση Ευρώ, ενώ οι μερίδες των φαγητών είναι ασύλληπτα μεγάλες. Η μερίδα σ ένα παραδοσιακό βαυαρικό εστιατόριο δεν κοστίζει περισσότερο από 9,5 Ευρώ .

Σε κάθε πόλη της Γερμανίας και σε κάθε γειτονιά γίνονται παζάρια όπου όλοι οι Γερμανοί, ανεξαρτήτου κοινωνικής θέσης, μπορεί να πουλήσουν αντικείμενα που δεν τα χρησιμοποιούν ή που τα βαρέθηκαν . Εκεί μπορεί να βρεις, παράδειγμα δίνω, δερμάτινα μπουφάν σ εξαιρετική κατάσταση με γούνινη επένδυση 100 Ευρώ.

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΖΩΑ
Φαντάζομαι ότι αν ένας Γερμανός , μάθει το πως συμπεριφερόμαστε, στα οικόσιτα θα φρικάρει. Τα οικόσιτα ζώα συνοδεύουν τους ιδιοκτήτες τους παντού. Στο τραμ, στον ηλεκτρικό, στα πολυκαταστήματα, στα βιβλιοπωλεία, στους παιδότοπους, στην εκκλησία...Είδα κυρία σε αναπηρικό καροτσάκι να την βγάζει βόλτα ο σκύλος της !!!!!  Όοοοοολα τα οικόσιτα ζώα, εκπαιδεύονται όμως έτσι ώστε να αποκτήσουν αστική συμπεριφορά που σημαίνει ότι ΔΕΝ σατανίζονται οταν βλέπουν γάτες ή άλλα τετράποδα.

ΤΟ ΨΕΜΜΑ ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΛΕΞΗ
Τον πρώτο καιρό που ήρθα, μου έκανε εντύπωση, ότι ο τύπος, οι εφημερίδες δηλαδή, μπαίνουν σε πλαστικούς κάδους, όπου ο κάθε Γερμανός σηκώνει το καπάκι, παίρνει την εφημερίδα και ΜΕΤΑ ρίχνει το αντίτιμο....Όταν το είδα, σταμάτησα και ρώτησα τον γιό μου" μα είναι δυνατόν ;;;; Θα μπορούσαν να πάρουν την εφημερίδα και να φύγουν, χωρίς να δώσουν χρήματα". Τα μάτια του Αλέξη , άνοιξαν σαν αβγά, από την έκπληξη. "Τι λες μαμά....είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ, να παρανομήσουν ...είναι ντροπή, ούτε καν το σκέφτονται"....(Στην χώρα μας, σκέφτηκα θα είχαμε πάρει και τον κάδο χα χα χα χα χα).

Το περιβάλλον το φροντίζουν σαν να είναι το παιδί που απέκτησαν μετά απο 14 εξωσωματικές  ...Σε περίπτωση που γείτονας, τηλεφωνήσει στην αστυνομία και καταγγείλει ότι ένας άλλος πετάει ουσίες επικίνδυνες για το περιβάλλον στο δρόμο , έχει συλληφθεί ο τέντυ μποι σε δευτερόλεπτα. ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση Γερμανός να σκεφθεί ότι ένας άλλος Γερμανός λέει ψέματα , για λόγους εκδίκηση !!

Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ
Εδώ γελάμε !!!! Τα όρια ταχύτητας τηρούνται με ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΥΛΑΒΕΙΑ . Αν ξεπεράσει κάποιος το 10 % της ανώτατης ταχύτητας που αναγράφεται , αυτοκίνητο της αστυνομίας συμβατικό , τον έχει σταματήσει , του έχει δώσει την πρώτη "κόκκινη κάρτα " και την επόμενη φορά του αφαιρεί το δίπλωμα !!!!!! , ακόμη και αν είναι ο διευθυντής του μεγαλύτερου τηλεοπτικού σταθμού

ΟΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕΣ
Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και το παιδί μου. Δηλώνουν για πόσες μήνες θέλουν να κυκλοφορήσουν την μηχανή, πληρώνουν ασφάλεια μόνο για τους μήνες που την κυκλοφορού , το ποσό είναι αστείο, (δεν το γράφω γιατί θα μου πάθετε ..) και φυσικά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ χωρίς ΚΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΛΗ. Κράνη φοράνε ακόμη και στα ποδήλατα , οδηγοί και συνεπιβάτες.

ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ , έρχονται με ακρίβεια δευτερολέπτου, Τα ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ διαρκούν ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ με θεομηνίες, χιονοπτώσεις, θύελλες, κατακλυσμούς, τ’ αυτοκίνητα φοράνε λάστιχα χιονιού και οι άνθρωποι εκπαιδεύονται για να οδηγούν στο χιόνι ανεξάρτητα αν είναι έμπειροι οδηγοί ή όχι.

ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
"ταβανώνουν " σε ποσά έως 7000 Ευρώ, με ένα συμπαθητικό διαμέρισμα στο κέντρο του Μονάχου να κοστίζει 2500 Ευρω!!!

Τελικό συμπέρασμα προς το παρόν ...οι γενικεύσεις είναι εύκολες. Όμως η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων είναι εξαιρετικά εργατικοί, υπερβολικά συνεπείς, οι Γερμανίδες μητέρες είναι πάρα πολύ παραδοσιακές με τα παιδιά τους , παρά την αντίθετη στερεοτυπική γνώμη που κυριαρχεί, είναι επίσης εξαιρετικά ανοικτοί με τους ξένους, με την διαφορά ότι για να εξασφαλίζουν στους μετανάστες τ απαραίτητα βάζουν κανόνες τους οποίους τηρούν πρώτα οι ίδιοι.

Αν θα ζούσα εδώ;;;;; Μετά από επτά χρόνια που πηγαινοέρχομαι, νομίζω ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το δικό μου παιδί επέλεξε να ζήσει εδώ αν και λατρεύει την ελληνική θάλασσα και τον ήλιο μας. Χαίρομαι που στο ντουλάπι της κουζίνας του είδα την "σφραγίδα " που η γιαγιά μου χρησιμοποιούσε για τα πρόσφορα που πήγαινε στην εκκλησία, συγκινήθηκα που είδα τις πεταλίδες από τις ακτές της Αστυπάλαιας στο μπάνιο του, αλλά ...αισθάνθηκα και περήφανη όταν μου είπε ότι ..."φεύγω γιατί σε τρία λεπτά περνάει το λεωφορείο και πρέπει να είμαι στην ώρα μου "
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Καριέρα Διασκέδαση Σχέσεις
Συντακτική Ομάδα
10/12/13 01:42
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Τώρα αρχίζει η ΚΟΛΑΣΗ της ΕΛΕΝΗΣ! Ποια ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ της δεδομένα θα βγουν στη φόρα;

Δεν έχει σημασία αν έχεις συνηθίσει να βλέπεις τον εαυτό...

Διαβάστε περισσότερα...
Κέλλυ Σακάκου: Αποκλειστική συνέντευξη στις filenades!!!

Ένα ολόκληρο κεφάλαιο της ελληνικής τηλεοπτική ιστορίας, μια...

Διαβάστε περισσότερα...
Τρυφερή Ερωτική Εξομολόγηση…με πολύχρωμα αυτοκόλλητα post-it

Ένα ντροπαλό κορίτσι συναντά ένα ντροπαλό αγόρι. Δουλεύουνε μαζί στην ίδια...

Διαβάστε περισσότερα...
Εκδίκηση ή Συγχώρεση ;

Η εκδίκηση είναι λύτρωση ή μεγάλο λάθος; Είτε συμφωνούμε με την μια ή την...

Διαβάστε περισσότερα...