Η ανακάλυψη των δημητριακών , όπως τα ξέρουμε σήμερα, ανήκει σε δυο αδέλφια τον Will Keith Kellogg και τον John Harvey Kellogg. Ο ένας σημαντικός χειρούργος της εποχής και ο άλλος ζούσε στη σκιά του αδελφού του. Και όμως παρόλα αυτά ο Will Keith Kellogg, έμελλε να αλλάξει για πάντα τις διατροφικές μας συνήθειες.
Όλα ξεκίνησαν το 1894, όταν ο John Kellogg, χειρούργος στο επάγγελμα, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα γευστικό, εύπεπτο, θρεπτικό υποκατάστατο ψωμιού έχoντας σαν βασικό συστατικό το βραστό σιτάρι. Όμως μόνο μετά από ‘’λάθος’’ του Will Kellogg τα δημητριακά πήραν τη μορφή που ξέρουμε σήμερα. Ο Will άφησε το βρασμένο σιτάρι πολλές ώρες έξω μέχρι που αυτό ξεράθηκε. Στη συνέχεια πρόσθεσε το σιτάρι στη ζύμη, την οποία έπλασε με το συνήθη τρόπο. Αν και είδε ότι οι κόκκοι του σιταριού είχαν φουσκώσει αρκετά πάνω από τη ζύμη, ωστόσο έψησε το μείγμα δημιουργώντας ένα τραγανό φύλλο. Λίγο αργότερα το ‘’ψωμί’’ όπως το αποκαλούσαν, μοιράστηκε στους ασθενείς του σανατορίου με τη μορφή νιφάδων, οι οποίοι έμειναν ενθουσιασμένοι από τη γεύση τους. Και αυτή ήταν μόνο η αρχή της επιτυχημένης ανακάλυψης των δυο αδελφών. Τα δημητριακά έγιναν ευρέως γνωστά όταν οι ασθενείς του σανατορίου, φεύγοντας ζητούσαν προμήθειες από αυτό το θαυματουργό ‘’ ψωμί’’. Πολύ γρήγορα τα δημητριακά απέκτησαν δημοτικότητα και έγιναν το αγαπημένο σνακ όλων. Η δημοτικότητά τους ανέβηκε τόσο στα ύψη που πολλοί προσπάθησαν να δημιουργήσουν ανάλογα σνακ. Γι’αυτό το λόγο ο ίδιος ο Kellogg έγραφε στη χάρτινη συσκευασία των δημητριακών :’’Προσέξτε τις απομιμήσεις. Γνήσια είναι μόνο αυτά που φέρουν την υπογραφή Kellogg’’.