Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Πότε διακόπτουμε μια φιλία στο facebook;

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Σχέσεις Νέα Τεχνολογία Φιλία
Η ερώτηση «πόσους φίλους έχεις στο Facebook;» τείνει να γίνει απαραίτητο «αξεσουάρ» μιας συνομιλίας μεταξύ κάποιων που γνωρίζονται, σχεδόν το ίδιο συνηθισμένη με το «τι ζώδιο είσαι;» και «ποια είδη μουσικής ακούς;». Το Facebook έχει ξεφύγει πια από το λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκε, έγινε ένα μέσο προσωπικής προβολής και μάρκετινγκ.

Αν είστε απ’ αυτούς που «μαζεύουν» φίλους στο Facebook και τους ενδιαφέρει να έχουν απήχηση σε κόσμο, αξίζει μια ματιά στην έρευνα των φοιτητών του πανεπιστημίου Γουίλμινγκτον της Βόρειας Καρολίνας. Οι φοιτητές έψαξαν και κατέγραψαν τους πέντε πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους οι χρήστες των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης αποφασίζουν να διακόψουν τη σχέση τους μ’ έναν «ηλεκτρονικό» τους φίλο (unsubscribe, ban κτλ.).

1. Όταν στο προφίλ μας διαφημίζουμε συστηματικά εμπορικά προϊόντα. Αλλο να πεις μία φορά «πήγα στο συγκεκριμένο εστιατόριο και πέρασα καλά» κι άλλο σε κάθε post να εκθειάζεις την κουζίνα και την εξυπηρέτηση.

2. Όταν χρησιμοποιούμε προσβλητική γλώσσα, έστω και για τρίτους. Οσο φιλελεύθερο και δημοκρατικό κι αν είναι το Facebook, οι βρισιές δεν συγκινούν, ακόμα κι αν έχουμε δίκιο.

3. Όταν χρησιμοποιούμε το «βήμα» του Facebook μόνο για να γκρινιάζουμε. Προφανώς δεν πρέπει να τα ωραιοποιούμε όλα, αλλά η πολλή γκρίνια δεν είναι το καλύτερο που βλέπει κάποιος όταν ανοίγει τον υπολογιστή του.

4. Όταν υπερβάλουμε στον αριθμό των post μας και καταγράφουμε τα πάντα. Εχει καταγραφεί ο μέσος χρήστης του Facebook κάνει τρία post καθημερινά. Οσοι κάνουν πάνω από δέκα post χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος (συνομιλία κτλ.) γίνονται κουραστικοί.

5. Όταν υπερηφανευόμαστε πολύ για τον εαυτό μας και τα επιτεύγματά μας. Ακόμα κι αν έχουμε δίκιο, είναι καλύτερο να αφήσουμε κάποιον άλλο να μας πει μπράβο κι όχι να το λέμε μόνοι μας ή να το «επιδιώκουμε» από τους φίλους μας.

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Σχέσεις Νέα Τεχνολογία Φιλία
Συντακτική Ομάδα
16/01/15 00:04
Αρέσει: 1 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Πότε blokάρεις έναν φίλο στο Facebook!

Το να έχεις πολλούς φίλους στο Facebook...

Διαβάστε περισσότερα...
Θες περισσότερους φίλους; Οι 15 κανόνες του Facebook που θα σε κάνουν πιο δημοφιλή!

Το Facebook έχει γίνει για πολλές και...

Διαβάστε περισσότερα...
8 πράγματα που δεν ήξερες και ούτε φανταζόσουν για το Facebook!

Σε μια εποχή, όπου τα περισσότερα ΜΜΕ...

Διαβάστε περισσότερα...