Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Πως θα πλύνετε τα πιάτα σας...χρησιμοποιώντας λιγότερο νερό!!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Οικολογία Save Money
Υπάρχουν μερικά tips που μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε νερό στο πλύσιμο των πιάτων σας. Δείτε ποια είναι αυτά.

Τρίψτε καλά Αντί να χύνετε τόνους νερό προκειμένου να διώχνετε τα αποφάγια από τα πιάτα σας, τρίψτε τα όσο είναι ακόμα στεγνά. Πετώντας όλα τα αποφάγια στα σκουπίδια πριν πλύνετε τα πιάτα σας θα σας βοηθήσει να γλιτώσετε νερό. Επίσης, ένα άλλο πολύ σημαντικό tip είναι, αφού καθαρίσετε τα πιάτα σας καλά, να τα ξεπλύνετε πρόχειρα με ελάχιστο νερό για να βγαίνουν πολύ πιο εύκολα οι λεκέδες όταν αποφασίσετε να τα πλύνετε.

Έχετε τα πιάτα σας κοντά Όταν ξεκινάτε να πλένετε τα πιάτα φροντίστε να τα έχετε όλα πολύ κοντά σας για να μη χρειάζεται να πηγαινοέρχεστε συνεχώς προκειμένου να τα φτάνετε.

Γεμίστε το νεροχύτη σας Αφού σιγουρευτείτε ότι ο νεροχύτης σας είναι καθαρός (ρίξτε του λίγο ξίδι για να απολυμανθεί) γεμίστε τον με ζεστό νερό και σαπούνι για τα πιάτα και σφραγίστε τον έτσι ώστε να μείνει το νερό μέσα σε αυτόν. Πλύντε τα πιάτα σας με το νερό που έχετε ρίξει στο νεροχύτη. Έτσι, δε θα χρειάζεται να τρέχει η βρύση σας όλη την ώρα. Αν το νερό σας αρχίσει να βρωμίζει αφήστε το μισό να φύγει και προσθέστε φρέσκο, ζεστό νερό.

Μην χρησιμοποιείτε πολύ σαπούνι Σύμφωνα με έρευνες οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν 10 φορές περισσότεροσαπούνι για τα πιάτα από ό,τι θα έπρεπε. Αν χρησιμοποιείτε και εσείς περισσότερο σαπούνι απ' όσο χρειάζεται τότε θα χρειάζεστε και περισσότερο νερό για να ξεπλύνετε τα πιάτα σας. Διαβάστε τις οδηγίες του απορρυπαντικού σας (τα περισσότερα υπόσχονται ότι μπορούν να καθαρίσουν μία ντουζίνα πιάτα με μία μόνο σταγόνα) και ακολουθήστε τις. Έτσι θα εξοικονομήσετε και χρήματα.

Δεν χρειάζεται πρόπλυση Αν χρησιμοποιείτε πλυντήριο πιάτων τότε δε χρειάζεται να πλένετε και τα πιάτα σας με νερό πριν την πλύση στο πλυντήριο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πετάτε τα αποφάγια από τα πιάτα. Κατά τα άλλα δε χρειάζεται τίποτα άλλο. Άλλωστε, γι’αυτό υπάρχουν τα πλυντήρια πιάτων. Για να καθαρίζουν πλήρως τα βρώμικα πιάτα.

Τεστάρετε το πλυντήριο πιάτων σας Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε ένα τεστ στο πλυντήριο πιάτων σας. Ξεκινήστε πλένοντας μία παρτίδα πιάτων στην πιο απλή πλύση και στους λιγότερους κύκλους. Αν τα πιάτα σας δεν είναι καθαρά μετά την πλύση, δοκιμάστε μία που διαρκεί περισσότερο. Μετά από μερικά τεστ θα έχετε βρει την πλύση που θα έχει το καλύτερο αποτέλεσμα για εσάς.

Αφήστε το πλυντήριό σας να γεμίσει Αν μένετε μόνοι σας δε χρειάζεται να βάζετε το πλυντήριο πιάτων σας σε λειτουργία κάθε μέρα. Αν δεν το γνωρίζετε κάθε πλύση χρησιμοποιεί την ίδια ποσότητα νερού είτε πλένει 1 είτε 10 πιάτα. Περιμένετε 2-3 μέρες μέχρι να γεμίσει το πλυντήριό σας.

Και αν αναρωτιέστε τι είναι καλύτερο, το πλύσιμο στο χέρι ή το πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων, η απάντηση είναι μία: Η τεχνολογία νικάει! Για να σκοτωθούν τα περισσότερα βακτήρια που αναπτύσσονται στα βρώμικα πιάτα το νερό πρέπει να φτάνει τους 60 βαθμούς κελσίου. Τη θερμοκρασία αυτή εύκολα πιάνει ένα πλυντήριο πιάτων ενώ είναι σχεδόν αδύνατον να τη φτάσει το νερό της βρύσης. Από την άλλη μεριά, ακόμα και αν ζεσταινόταν το νερό τόσο πολύ, το ανθρώπινο χέρι δε θα μπορούσε να αντέξει την τόσο υψηλή θερμοκρασία για παραπάνω από μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου.

spirossoulis.com
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Οικολογία Save Money
Συντακτική Ομάδα
28/10/15 23:55
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Μοναδικά σαμπουάν και αφρόλουτρα!

Στις μέρες μας οι καταναλωτές φαίνεται να καταφεύγουν σε βιομηχανικά προϊόντα...

Διαβάστε περισσότερα...
Δύο έξυπνα tips, που ίσως κάνουν την ζωή σας ευκολότερη...

Έχετε πολλά κλειδιά και βαρεθήκατε να ψάχνετε για το...

Διαβάστε περισσότερα...
Χρήσιμα tips για την κουζίνα!

Για να μην μυρίζει ο κάδος απορριμάτων της κουζίνας...

Διαβάστε περισσότερα...