Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Μήπως η σχέση σου έχει βαλτώσει; 8 σημάδια για να το διαπιστώσεις

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Σχέσεις
Αναρωτιέστε για το πού πηγαίνει η σχέση σας; Οι σχέσεις ξεκινούν χαρούμενα στην αρχή αλλά με το πέρασμα του χρόνου μπορεί να γίνουν αρνητικές χωρίς καν να προλάβετε να το συνειδητοποιήσετε. Όλες οι σχέσεις απαιτούν προσπάθεια και σκληρή δουλειά, χωρίς αυτά τα δυο μπορεί κάποια στιγμή να νιώσετε δυστυχισμένοι και πως δεν παίρνετε αυτό που σας αξίζει.

Παρακάτω θα βρείτε 8 σημάδια σύμφωνα με τα οποία η σχέση σας μπορεί να μην κρατήσει.

Ο σύντροφός σας δεν μπορεί να σας δεχτεί όπως είστε
Όλοι έχουν τη θετική και την αρνητική τους πλευρά και ένας καλός σύντροφος θα σας δεχτεί με τα ελαττώματά σας. Δεν είναι απαραίτητο να του αρέσει να παρακολουθεί την αγαπημένη σας σειρά, όμως θα πρέπει να δεχτεί το γεγονός πως την απολαμβάνετε και κυρίως, να σας επιτρέπει να την απολαμβάνετε χωρίς να σας κρίνει για αυτό. Αν ο σύντροφός σας δεν εγκρίνει πιο σημαντικά πράγματα όπως τον τρόπο που ντύνεστε ή τη δουλειά σας, είναι ώρα να πηγαίνετε. Το να μη μπορεί να αποδεχτεί ο ένας τον άλλο για αυτό που είναι, είναι μια από τις μεγαλύτερες ενδείξεις πως η σχέση δεν θα λειτουργήσει.

Δεν μπορείτε να δεχτείτε τον σύντροφό σας όπως είναι
Η αποδοχή του ενός για τον άλλο πρέπει να είναι αμοιβαία. Αν ο σύντροφός σας σας αγαπάει για αυτό που είστε, τότε θα έπρεπε κι εσείς να μπορείτε να κάνετε το ίδιο. Αναρωτηθείτε: αν ο σύντροφός σας κάνει πράγματα τα οποία απεχθάνεστε ή με τα οποία δεν μπορείτε να συμβιβαστείτε, τότε γιατί είστε μαζί του;

Αγωνίζεστε να διαχειριστείτε ο ένας τον άλλο στις δύσκολες στιγμές
Οι σχέσεις περιέχουν οικειότητα, ευτυχία και γέλιο καθώς επίσης και άγχος, κακή διάθεση και δυσκολίες. Σαφώς αγαπάτε τον σύντροφό σας όταν είναι ευδιάθετος και ήρεμος, όμως νιώθετε το ίδιο για αυτόν όταν είναι εκνευρισμένος; Σε μια σχέση θα έπρεπε να υποστηρίζετε ο ένας τον άλλο στις δύσκολες στιγμές και όχι να απομακρύνεστε.

Ο σύντροφός σας δεν ικανοποιεί τις ανάγκες σας
Ο σύντροφός σας δεν μπορεί να κάνει τα πάντα για σας: για παράδειγμα, είναι πολύ απαιτητικό και ψυχοφθόρο εκ μέρους σας το να έχετε την απαίτηση να μιλά μαζί σας όλη την ημέρα. Ωστόσο είναι σημαντικό να μπορεί να καλύψουν την ανάγκη σας ως ένα βαθμό. Θα πρέπει να μπορεί να σας φτιάξει τη διάθεση έπειτα από μια δύσκολη μέρα, να σας παρέχει αγάπη και στήριξη όταν τη χρειάζεστε. Αν δεν μπορεί να σας δώσει αυτά τα πράγματα, η σχέση θα καταρρεύσει.

Δεν επικοινωνείτε
Αν εσείς είστε έτοιμοι να παντρευτείτε και να αποκατασταθείτε και ο σύντροφός σας θέλει να ταξιδέψει μόνος για λίγα χρόνια, μπορείτε να ξεκινήσετε από τώρα να απαριθμείτε προβλήματα. Αν αντιλαμβάνεστε πως η σχέση σοβαρεύει, είναι ωφέλιμο να καθίσετε να μιλήσετε σχετικά με τα σχέδια που αφορούν το μέλλον σας. Δεν φταίει κανείς από τους δυο αν τα ενδιαφέροντά σας είναι διαφορετικά, όμως πρέπει να γνωρίζετε αν είστε κινείστε στο ίδιο μήκος κύματος.

Εσείς προσπαθείτε για αυτή τη σχέση, αλλά ο σύντροφός σας όχι
Οι σχέσεις αποτελούνται από την προσπάθεια που κάνουμε για αυτές. Πρέπει να δίνουν και οι δυο σύντροφοι το καλύτερο που μπορούν, όμως ενδέχεται ορισμένες φορές ένας από τους δύο να παίρνει ή να δίνει περισσότερα. Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα καθώς θα έπρεπε να προσπαθείτε ισάξια και οι δυο για να λειτουργήσει αυτή η σχέση. Αν ένας από τους δυο δεν ενδιαφέρεται αρκετά ώστε να συναντήσει τον άλλο κάπου στη μέση, τότε αυτό μπορεί να είναι σημάδι πως η σχέση αρρωσταίνει.

Δυσκολεύεστε να εμπιστευτείτε ο ένας τον άλλο
Τόσο εσείς όσο και ο σύντροφός σας θα έπρεπε να μπορείτε να εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλο ανεπιφύλακτα. Αν το έτερό σας ήμισυ σας έχει δώσει λόγους να μην το κάνετε, μπορείτε είτε να το συγχωρήσετε, είτε να προχωρήσετε. Η χειρότερη απόφαση που μπορείτε να πάρετε είναι το να επιλέξετε να μείνετε στη σχέση χωρίς να του έχετε εμπιστοσύνη. Αν τσακώνετε συχνά τον εαυτό σας να ελέγχει το τηλέφωνό του όταν φεύγει από το δωμάτιο, τότε ο χωρισμός μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή και για τους δυο.

Δεν βλέπετε προοπτική
Μια σχέση απαιτεί χρόνο και προσπάθεια οπότε είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε πως προσπαθείτε για κάτι που θα μπορέσει πραγματικά να διαρκέσει. Δεν είναι ανάγκη να παντρευτείτε τον σύντροφό σας, αλλά θα πρέπει να μπορείτε να οραματιστείτε ένα ευτυχισμένο μέλλον μαζί του. Αν δεν βλέπετε κανένα μέλλον μαζί του, τότε ίσως είναι ο καιρός να προχωρήσετε χωρίς αυτόν.

Μετάφραση/Επιμέλεια : Σοφία Ισμήνη, anapnoes.gr
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Σχέσεις
Συντακτική Ομάδα
01/03/16 00:00
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Τα SOS της παιδικής διατροφής

Η διατροφή του παιδιού, κατέχει μία από τις top θέσεις στη...

Διαβάστε περισσότερα...
19η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση

Με αφορμή την 19η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση...

Διαβάστε περισσότερα...
"5 τρόποι να ξετρελανεις έναν άνδρα στο κρεβάτι"

1. Οι άντρες συχνά λατρεύουν να επιδεικνύουν σε κάθε φάση της ζωής...

Διαβάστε περισσότερα...