Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Η ανθρώπινη αύρα

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Save Money Υγεία Ομορφιά Σχέσεις Ψυχολογία Διασκέδαση Καριέρα
Τι είναι η ανθρώπινη «αύρα»; Υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις και ερμηνείες. Το σώμα μας έχει ένα «ενεργειακό» αποτύπωμα, ένα ενεργειακό πεδίο γύρω του. Ενεργειακό πεδίο έχουν τα φυτά, τα ζώα, τα δέντρα, αλλά και όλα τα υλικά.  Αυτό το ενεργειακό πεδίο, ονομάζεται αύρα. Η αύρα δεν είναι ορατή με τα μάτια μας. 

«Ιδιαίτερη ώθηση στην επιστημονική αναγνώριση και έρευνα της αύρας, έδωσε η ανακάλυψη μιας μεθόδου ικανής να απεικονίζει και να φωτογραφίζει την αύρα με τη βοήθεια κατάλληλων μηχανημάτων. 

Πρόκειται για τη φωτογραφική μέθοδο Κίρλιαν που ανακαλύφθηκε τυχαία από το ζεύγος Semyon και Valentina Kirlian στο Καζακστάν το 1930. Το ζευγάρι, μελετώντας εργαστηριακά εφαρμογές του επαγωγικού πηνίου Tesla, κατέγραψε σε φιλμ την ορατή και αόρατη φωταύγεια που εκπεμπόταν από σώματα που βρίσκονταν υπό την επίδραση εναλλασσόμενου ηλεκτρομαγνητικού πεδίου υψηλής τάσης και συχνότητας. 

Το ζεύγος Κίρλιαν μετά από μακρόχρονη έρευνα, και παρόλο που αρχικά ο Κίρλιαν ήταν επιφυλακτικός, συμπέραναν ότι οι εικόνες που παρήγαγε η συσκευή όταν φωτογράφιζε έμβιους οργανισμούς μπορούσε να συγκριθεί με την αύρα και ένα πεδίο που σχετίζεται με τη ζωή...

Αυτή η ανακάλυψη προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην επιστημονική κοινότητα. Αφενός διότι η φωτογραφημένη φωταύγεια από πολλούς ταυτίστηκε με την αύρα και θεωρήθηκε επιστημονική της απόδειξη. Αφετέρου διότι ακόμα και η αντίθετη άποψη, ότι επρόκειτο δηλαδή απλά και μόνο για ένα ηλεκτρομαγνητικό φαινόμενο που καμία σχέση δεν έχει με τα λεπτεπίλεπτα σώματα του ανθρώπου τα οποία αξιολογούνται από κάποιους ερευνητές ως ανυπόστατες θεωρίες, έπρεπε να αποδειχθεί. 

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην εποχή μας πλέον είναι γνωστό ότι η λειτουργία της αύρας σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με αυτό που γενικά αποκαλείται ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Συνεπώς το γεγονός διαφορετικής ονοματολογίας δεν επηρεάζει την ίδια τη φύση του φαινομένου, αλλά είναι απλά θέμα ορολογίας.

Το 1960 η έρευνα αναγνωρίστηκε και χρηματοδοτήθηκε από το πανεπιστήμιο του Καζακστάν. Το 1970 πέρασε η πληροφορία στη δύση μέσω δημοσιογράφων και το 1972 πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη το πρώτο επιστημονικό συνέδριο με θέμα τη φωτογραφία Κίρλιαν. Στις μέρες μας πλήθος πανεπιστημίων σε όλο τον κόσμο διαθέτουν συσκευές Κίρλιαν και μελετούν την ανθρώπινη αύρα στα πλαίσια ιατρικών ερευνών...

Ωστόσο, η επιστήμη μόλις που έχει αρχίσει να διαμορφώνει άποψη για το θέμα της αύρας. Και αυτό διότι αφενός στερείται οργάνων ικανών να καταγράψουν την πραγματικότητα των εσωτερικών επιπέδων και φορέων ύπαρξης και αφετέρου υπάρχουν ακόμη αρκετές προκαταλήψεις σε αυτόν τον τομέα έρευνας που, ωστόσο, μέρα με τη μέρα διαρκώς καταρρίπτονται από την ίδια την πραγματικότητα.»
 
Πηγή: e-zine.gr
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Save Money Υγεία Ομορφιά Σχέσεις Ψυχολογία Διασκέδαση Καριέρα
Συντακτική Ομάδα
09/01/13 09:54
Αρέσει: 1 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Γίνε οπαδός της "Meatless Monday" - Δευτέρα χωρίς κρέας....

Ο όρος "Meatless Monday" δεν είναι καινούργιος, επανεργοποιήθηκε όμως το 2003...

Διαβάστε περισσότερα...
2013: Το έτος του φιδιού

Σύμφωνα με το Κινέζικο Αστρολογικό Ημερολόγιο, το 2013 είναι το έτος του...

Διαβάστε περισσότερα...
Τι λένε τα άστρα για εσάς αυτή την εβδομάδα (24 έως 30 Δεκεμβρίου 2012)

Αυτή την εβδομάδα, οι επαγγελματικές συναντήσεις που θα έχετε και...

Διαβάστε περισσότερα...
Πώς θα περάσουν τα ζώδια τις γιορτές των Χριστουγέννων;

Λίγο πολύ οι γιορτές κυλάνε μέσα σε μια ρουτίνα παρόμοια για τον...

Διαβάστε περισσότερα...