Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Η Μήδεια του Ευρυπίδη με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κιμούλη

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Θέατρο
Η «Μήδεια» του Ευριπίδη, η τραγωδία του έρωτα που μετατρέπεται σε τρομερό και άγριο μίσος, είχε πρεμιέρα χθες Παρασκευή στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου ανοίγοντας τον κύκλο των φετινών Επιδαυρίων.

Ο Σπύρος Α. Ευαγγελάτος σκηνοθετεί για δεύτερη φορά το έργο, 12 χρόνια μετά την παρουσίασή του από το «Αμφι-Θέατρο» στην Επίδαυρο το 2001, με τη Λήδα Τασοπούλου στον ομώνυμο ρόλο. Τώρα, ο σκηνοθέτης επανέρχεται στο κείμενο του Ευριπίδη κάτω από μια ιδιαίτερη συνθήκη: η παράσταση ανεβαίνει με αποκλειστικά ανδρική διανομή και πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κιμούλη.

«Πρόκειται για ένα εγχείρημα που στηρίζεται «μορφολογικά» σε κάποιες αρχές των παραστάσεων της αρχαιότητας: ανδρική παρουσία σε όλους τους ρόλους (και στον Χορό) και μάσκες. Ασφαλώς τα τεκμήρια αυτά λειτουργούν εντελώς διαφορετικά σήμερα», σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης που παρουσιάζεται σε παραγωγή του Θεάτρου Βασιλάκου.

«Η Μήδεια, είναι το έργο που σπάει τα καλούπια της λογικής, ακόμα και του ίδιου του συμβατικού πάθους. Και το πιο παράδοξο: η ηρωίδα ενώ έχει διαπράξει το απεχθέστερο έγκλημα, την παιδοκτονία, στο τέλος του έργου δεν τιμωρείται. Η Ευριπίδεια σύλληψη κινείται πέραν της ηθικής», προσθέτει.

«Θέλουμε να πιστεύουμε πως η ερμηνεία της Μήδειας από άνδρα με το σκληρό αρσενικό της ήχο θα καταφέρει να απομακρύνει το θεατή από τη συναισθηματική και ηθογραφική ερμηνεία της Ιστορίας. Κατά αυτήν, μία γυναίκα προδίδεται από τον άνδρα της και στη συνέχεια τον εκδικείται σκοτώνοντας τα παιδιά του. Η τωρινή ερμηνεία επιχειρεί να τον φέρει σε επαφή με τον κοσμολογικό λόγο του Ευριπίδη, όπου η φύση εκπροσωπούμενη από τη γυναίκα τιμωρεί τον άνδρα και μια ολόκληρη ανθρωπότητα, η οποία διαιωνίζει την αρσενική της ταυτότητα», παρατηρεί ο Γιώργος Κιμούλης.

Τα σκηνικά επιμελείται ο Γιώργος Πάτσας, τα κοστούμια ο Γιάννης Μετζικώφ, τη μουσική ο Θάνος Μικρούτσικος, τη χορογραφία η Ζωή Χατζηαντωνίου και τους φωτισμούς η Ελευθερία Ντεκώ.

Συμμετέχουν, μεταξύ άλλων οι: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος (Ιάσων), Τάσος Νούσιας (Κρέων), Μάνος Βακούσης (Τροφός), Νικόλας Παπαγιάννης (Αγγελιοφόρος), Δημήτρης Παπανικολάου (Αιγέας), Νίκος Αναστασόπουλος (Παιδαγωγός).

Η παράσταση θα παιχτεί και Σάββατο 6/7 στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.AΠE-MΠΕ


Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Θέατρο
Συντακτική Ομάδα
06/07/13 00:11
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
“Τα κύματα” της Β. Γούλφ στο “Βυρσοδεψείο” από 10 έως 20 Ιουλίου

«Κάποιοι άνθρωποι καταφεύγουν στην εκκλησία, άλλοι στην ποίηση. Εγώ στους φίλους μου»

Διαβάστε περισσότερα...
«Ωχ! Τι κόσμος γιαγιά!»: Η επίκαιρη σατιρική κωμωδία στο Θέατρο Λαμπέτη!

Το Θέατρο επιστρέφει το καλοκαίρι στην Αθήνα με τη διαχρονική και επίκαιρη σατιρική βρετανική κωμωδία...

Διαβάστε περισσότερα...
Ο Πλούτος του Διονύση Σαββόπουλου

Ο Διονύσης Σαββόπουλος, πλαισιωμένος από εξαιρετικούς ηθοποιούς, παρουσιάζει με τον...

Διαβάστε περισσότερα...