Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Γλιτώστε από την υγρασία με τη σωστή μόνωση!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Οικολογία Save Money
Όπως ξέρουν ακόμη και οι πρωτοετείς φοιτητές Ιατρικής η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία. Εσείς φροντίστε από την αρχή για τη μόνωση του σπιτιού σας ή τουλάχιστον κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε στο στάδιο της ανακαίνισης, για να έχετε οικονομία και καλύτερη απόδοση του κτιρίου συνολικά, και ειδικότερα στην υγρασία και τη μούχλα.

Χρώμα Υπάρχουν ειδικά υλικά και χρώματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αν έχετε εντοπίσει υγρασία ή μούχλα σε τοίχους και γυψοσανίδες. Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν βάση και ενδείκνυνται τόσο για πρόληψη όσο και για καταπολέμηση του προβλήματος. Είναι ακίνδυνο για το περιβάλλον, κατάλληλο για τοίχους, πέτρες, τούβλα, ντουλάπες και ταβάνια. Αντίστοιχα, υπάρχουν ισοθερμικά χρώματα που είναι ιδανικά για μπάνια, κουζίνες, ντουλάπες και αποθήκες. Είναι θερμομονωτικά και αποτρέπουν τη συσσώρευση υδρατμών και την ανάπτυξη μικροοργανισμών και μυκήτων.

Υλικά Αν χτίζετε κάτι από την αρχή, όπως μία επέκταση ή έναν τοίχο, επιλέξτε βελτιωτικά κονιάματα. Για το εσωτερικό του σπιτιού (μόνωση ή αλλαγές στη διαρρύθμιση) επιλέξτε σύστημα ξηράς δόμησης - δηλαδή γυψοσανίδες, τσιμεντοσανίδες ή μεταλλικά προφίλ, για οροφές, τοιχοποιίες, επενδύσεις τοίχων. Προσφέρουν ελευθερία σχεδιασμού, οικονομία, γρήγορη τοποθέτηση, θερμομόνωση, ηχομόνωση και αντισεισμική προστασία. Προσέξτε να μην κάνετε το λάθος και βάλετε απλές γυψοσανίδες στο μπάνιο. Εκεί απαιτείται αντοχή στην υγρασία. Σε άλλα τμήματα του σπιτιού θα πρέπει να κάνετε πρόβλεψη για ενδεχόμενο πυρκαγιάς.

Ταράτσα Στην ταράτσα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θερμομονωτικά πλακίδια από τσιμέντο υψηλών προδιαγραφών με επικολλημένη πολυστερίνη (προσέξτε ότι πρέπει να έχει προηγηθεί στεγάνωση). Τα πλεονεκτήματα, εκτός από την ενεργειακή απόδοση, είναι ότι σταματούν τη συγκέντρωση υδρατμών, προλαμβάνουν την εμφάνιση της μούχλας στους τοίχους, και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη κι αν πρόκειται αργότερα να ρίξετε άλλον όροφο από πάνω. Για να δείτε πόσο σημαντικό είναι αυτό, μελέτη του 2006 που έγινε από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας έδειξε ότι μια τυπική πολυκατοικία στην Αθήνα θα μπορούσε να γλιτώνει περίπου 1.000€ τον χρόνο με μία σωστά μονωμένη ταράτσα.

Κουφώματα και τζάμια Προσφέρουν ηχομόνωση, θερμομόνωση και ηλιοπροστασία, γι’ αυτό η σωστή επιλογή τους βελτιώνει σημαντικά την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου και φυσικά το πορτοφόλι σας. Τα πιο γνωστά υλικά για τα κουφώματα είναι από PVC, αλουμίνιο και ξύλο. Καθένα από αυτά έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στην απόδοσή του ανάλογα με την γεωγραφική περιοχή και το κόστος τους. Πχ. το ξύλο είναι πιο ευαίσθητο, το αλουμίνιο ακριβό, ενώ το PVC είναι πιο ευαίσθητο στον ήλιο. Φροντίζετε να τα συνδυάζετε πάντα με ενεργειακά τζάμια που δεν επιτρέπουν απώλειες από το εσωτερικό προς το εξωτερικό (τόσο για ψύξη όσο και για τη θέρμανση).

spirossoulis.com

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Οικολογία Save Money
Συντακτική Ομάδα
22/11/15 23:36
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Μοναδικά σαμπουάν και αφρόλουτρα!

Στις μέρες μας οι καταναλωτές φαίνεται να καταφεύγουν σε βιομηχανικά προϊόντα...

Διαβάστε περισσότερα...
Δύο έξυπνα tips, που ίσως κάνουν την ζωή σας ευκολότερη...

Έχετε πολλά κλειδιά και βαρεθήκατε να ψάχνετε για το...

Διαβάστε περισσότερα...
Χρήσιμα tips για την κουζίνα!

Για να μην μυρίζει ο κάδος απορριμάτων της κουζίνας...

Διαβάστε περισσότερα...