Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να μπαίνετε με ασφάλεια στο Ίντερνετ!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Νέα Τεχνολογία
Οι περισσότεροι από εμάς πλέον διαθέτουμε ένα σωρό passwords για τα mail μας, τα social media αλλά και για e-shop καταστήματα, τραπεζικούς λογαριασμούς και άλλα. Όλοι αυτοί οι κωδικοί είναι σημαντικοί για να μας προστατεύουν από hackers που σκοπό έχουν να υποκλέψουν τα προσωπικά μας δεδομένα ή να βλάψουν τον υπολογιστή μας.

Για να δημιουργήσετε ένα καλό password, καλό θα ήταν να ακολουθήσετε τα παρακάτω τιπς για να μην αναγκαστείτε να επισκεφθείτε και εσείς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει πολλή δουλειά!

Μην χρησιμοποιείτε τους ίδιους κωδικούς Κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να ξέρετε είναι πως δεν πρέπει να βάζετε τους ίδιους κωδικούς σε διαφορετικά sites. Κάθε site που θέλει Login, θα πρέπει να έχει τον δικό του κωδικό, τον οποίο καλό είναι να σημειώνετε σε ένα τετράδιο για να μην τους ξεχνάτε. Προς θεού μην τα σημειώσετε σε ένα αρχείο word μέσα στον υπολογιστή σας, γιατί αν χακάρουν τον υπολογιστή σας, αυτόματα έχουν πρόσβαση σε όλη σας την ηλεκτρονική δραστηριότητα.

Επιλογή χαρακτήρων Ένα καλό password πρέπει να έχει πάνω από 8 χαρακτήρες και καλό θα ήταν να μην περιέχει το όνομά σας, το username σας ή το όνομα της εταιρείας σας. Επίσης δεν θα πρέπει να περιέχει καμία ολοκληρωμένη λέξη γιατί αυτές ανιχνεύονται εύκολα από τους hackers.


Δημιουργία password Μια καλή ιδέα για τη δημιουργία ενός καλού password είναι να σκεφτείτε μια φράση που σημαίνει κάτι για εσάς και από τα αρχικά γράμματα να βγάλετε τον κωδικό σας. Για παράδειγμα, η Microsoft προτείνει πως αν η φράση σας είναι «My son's birthday is 12 December, 2004», τότε ο κωδικός σας μπορεί να είναι «Msbi12/Dec,4». Αυτός ο κωδικός περιλαμβάνει πολύ δυνατά σημεία και δεν μπορεί να σπάσει εύκολα. Μια άλλη επιλογή είναι να γράψετε την παραπάνω φράση με αυτόν τον τρόπο: «Mi$un's Brthd8iz 12124». Αυτός ο κώδικας είναι ακόμα πιο δυνατός και περιέχει και κενά.

Ακολουθεί ένας οδηγός με παραδείγματα password. Στην πρώτη στήλη είναι αποτυχημένα password που σπάνε με τη μία, στη δεύτερη στήλη καλύτερα password που όμως και πάλι μπορεί να σπάσουν, και στην τρίτη στήλη είναι μερικά πολύ δυνατά password.


thehomeissue_passwords01

Σε αυτή τη λίστα θα δείτε μερικά παραδείγματα αποτυχημένων αλλά και πολύ καλών password

Τέλος, θα πρέπει να προσέχετε να μην αποθηκεύετε ποτέ μόνιμα τους κωδικούς σας στους διάφορους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς που έχετε αλλά να προτιμάτε να πληκτρολογείτε κάθε φορά τον κωδικό όταν συνδέεστε.spirossoulis.

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Νέα Τεχνολογία
Συντακτική Ομάδα
24/03/15 00:18
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Φθηνό i-phone!

Την τρέλα για τα κινητά I Phone τα τελευταία 2 χρόνια τη βιώνουμε καθημερινά...

Διαβάστε περισσότερα...
Κενό ασφαλείας στο Facebook

Τον τελευταίο καιρό είναι σύνηθες το φαινόμενο της εμφάνισης κενών ασφαλείας...

Διαβάστε περισσότερα...
Οθόνη υπολογιστή για τους λάτρεις του σινεμά

Καθώς οι κινηματογραφικές ταινίες γυρίζονται σε αναλογία 21:9...

Διαβάστε περισσότερα...