Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Απλές συμβουλές....για καλύτερα οικονομικά!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Save Money
Σε μια δύσκολη περιόδο για τα οικονομικά σας, χρειάζεται πολύ καλή οργάνωση για να μη χάσετε τον... λογαριασμό. Δείτε μερικές συμβουλές που θα σας βάλουν σε τάξη.

Ξεκινάμε με το γεγονός ότι είναι πολύ σημαντικό να μπορείτε να εστιάσετε οι ίδιοι στο πώς ξοδεύετε τα χρήματά σας, ώστε να φτάσετε στο πώς θα εξοικονομήσετε χρήματα.

Κάθε ευρώ που ξοδεύετε είναι πολύτιμο, γι’ αυτό κρατήστε ένα αρχείο με όλες τις δαπάνες σας σε εβδομαδιαία και μηνιαία βάση. Στη συνέχεια αναλύστε τις δαπάνες και ελέγξτε τις προτεραιότητες που βάλατε σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Εδώ θα δείτε ότι ορισμένες από τις δαπάνες δεν μπορείτε να τις αποφύγετε, μπορείτε όμως να τις περιορίσετε ή να τις ελέγχετε καλύτερα π.χ. λογαριασμοί τηλεφώνου, ηλεκτρικού, αγορές στο σούπερ μάρκετ.

Διαβάστε μερικές συμβουλές για το πώς να εξοικονομήσετε χρήματα από τους λογαριασμούς. Έτσι, κάντε συνήθεια να σβήνετε τα φώτα κάθε φορά που φεύγετε από ένα δωμάτιο. Κλείνετε τις συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε και μην τις αφήνετε σε αναμονή, διότι αρκετές καταναλώνουν μια ποσότητα ρεύματος γι’ αυτή τη λειτουργία. Επίσης, όσον αφορά το σούπερ μάρκετ μη συμβιβαστείτε στην ποιότητα, αλλά φροντίστε να μην ξεφύγετε στην ποσότητα.

Φτιάξτε μια λίστα με όλα όσα χρειάζεστε και αγοράστε μόνο αυτά. Πολλές φορές, ελλείψει μιας τέτοιας λίστας αγοράζετε ό,τι βλέπετε και όχι ό,τι χρεiάζεστε. Εκμεταλλευτείτε κάρτες σούπερ μάρκετ, κουπόνια προσφορών και αγοράστε τα προϊόντα με έκπτωση. Μια άλλη μέθοδος αποταμίευσης είναι να αγοράζετε το μεγαλύτερο μέγεθος της συσκευασίας ενός προϊόντος που καταναλώνετε αντί για δύο μικρές. Είναι και οικονομικό και οικολογικό και πρακτικό όσον αφορά την αποθήκευση. Επιπλέον οι περισσότερες εταιρείες έχουν σχεδόν πάντα προσοφορές στις μεγάλες συσκευασίες.

Ελέγξτε τις χρεώσεις σας στον τηλεφωνικό σας λογαριασμό. Μήπως σας χρεώνουν για κάποιες υπηρεσίες που δεν χρησιμοποιείτε πολύ συχνά και θα μπορούσατε να τις κόψετε, π.χ. αναγνώριση κλήσεων, αναμονή κλήσης, φωνητικά μηνύματα;

Αποφύγετε τη χρήση δαπανηρών υπηρεσιών που επιβαρύνουν και θα διαπιστώσετε ότι έχετε εξοικονομήσει ήδη αρκετά χρήματα. Διαλέξτε ένα πρόγραμμα που να ανταποκρίνετε πραγματικά στις ανάγκες σας με μειωμένες τιμές τις ώρες και τις ημέρες που χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας, π.χ. οικογενειακά πακέτα, πακέτα για κλήσεις στο εξωτερικό, επαγγελματικό τιμολόγιο (αν έχετε τη δυνατότητα), κλήση σε συγκεκριμένα κινητά κ.λπ.

Με μερικούς τέτοιους χειρισμούς σε όλα τα έξοδα, θα διαπιστώσετε ότι δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος για να καταφέρει να διαχειριστεί σωστά τα χρήματά του. Χρειάζεται απλώς έλεγχος και έξυπνοι τρόποι επένδυσής τους.

spirossoulis.com

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Save Money
Συντακτική Ομάδα
28/09/15 22:34
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Πίσω… στο σπίτι των γονιών μου!

Στις μέρες μας κυριαρχεί η επιστροφή-συγκατοίκηση στο σπίτι των γονιών...

Διαβάστε περισσότερα...
Γυναίκα και Υγεία...

Διαβάστε περισσότερα...
ΠΟΔΗΛΑΤΟ. Κορίτσια ποδήλατο ξανά!

Όλες μας αποκτήσαμε κάποτε το παιδικό μας όνειρο ένα ποδηλατάκι!

Διαβάστε περισσότερα...