Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Μπουγάτσα εύκολη και γρήγορη!!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική

Ένα αγαπημένο γλυκάκι, σε μια πιο γρήγορη εκδοχή…

Υλικά:

1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλα)
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 πρέζα αλάτι
4 κουταλιές βούτυρο
1 βανίλια
Ζάχαρη άχνη και κανέλλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο.
Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ ή ταψί.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την ζάχαρη, 
το σιμιγδάλι και το αλάτι, σε μέτρια φωτιά 
και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πάρει βράση και να πήξει ~ 
δεν θα χρειαστεί πάνω από 5-6 λεπτά.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την βανίλια.
Ανακατεύουμε καλά να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθούν τα υλικά.
Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στο ταψί, 
αδειάσουμε την κρέμα φροντίζοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος
και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο, κλείνοντας καλά τις άκρες.
Βουτυρώνουμε πολύ ελαφρά την επιφάνεια, χαράζουμε σε μέτρια κομμάτια
και ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά.
Αποσύρουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να μισοκρυώσει,
πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη και κανελίτσα και την απολαμβάνουμε ζεστή ή χλιαρή.


Καλή επιτυχία!






bettyscuisine.blogspot.gr

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
13/02/14 00:03
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...