Ένα αγαπημένο γλυκάκι, σε μια πιο γρήγορη εκδοχή…
Υλικά:
1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλα)
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 πρέζα αλάτι
4 κουταλιές βούτυρο
1 βανίλια
Ζάχαρη άχνη και κανέλλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο.
Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ ή ταψί.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την ζάχαρη,
το σιμιγδάλι και το αλάτι, σε μέτρια φωτιά
και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πάρει βράση και να πήξει ~
δεν θα χρειαστεί πάνω από 5-6 λεπτά.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την βανίλια.
Ανακατεύουμε καλά να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθούν τα υλικά.
Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στο ταψί,
αδειάσουμε την κρέμα φροντίζοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος
και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο, κλείνοντας καλά τις άκρες.
Βουτυρώνουμε πολύ ελαφρά την επιφάνεια, χαράζουμε σε μέτρια κομμάτια
και ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά.
Αποσύρουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να μισοκρυώσει,
πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη και κανελίτσα και την απολαμβάνουμε ζεστή ή χλιαρή.
Καλή επιτυχία!
bettyscuisine.blogspot.gr