Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Υπέροχα Λαχματζούν!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική

Υπέροχα πικάντικα λαχματζούν με ζύμη, γίνονται ανάρπαστα σε κάθε τραπέζι!!!

Υλικά

 30 γραμ. φρέσκια μαγιά
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μισή κούπα του τσαγιού λάδι
Μισή κούπα γάλα 
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
νερό,  όσο πάρει
Για την γέμιση
300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
200 γραμ. αρνίσιο κιμά 
4 ντομάτες κομμάτια (1 μπορεί επίσης να είναι σε κονσέρβα ντομάτες)
1/2  ματσάκι μαϊντανό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο όχι στο μούλτι
1 κουταλιά της σούπας  ντοματοπελτέ
αλάτι
Μαύρο πιπέρι  ή καυτερή πάπρικα για όσους αρέσουν τα καυτερά
κόλιανδρο 
ελαιόλαδο

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ... Μπορείτε να βάλετε 1 κουταλάκι του γλυκού,  μίγμα 7 μπαχαρικών που θα τα βρείτε στα Αιγυπτιακά μαγαζιά.

Εκτέλεση
 
Παίρνουμε μια λεκάνη και ρίχνουμε χλιαρό γάλα και λίγο χλιαρό νερό και διαλύουμε τη μαγιά. Ζυμώνουμε λιγάκι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί το ζυμάρι στην άκρη σκεπασμένο με μια πετσέτα.
Σε μια άλλη λεκάνη βάζουμε τους κιμάδες , τα κρεμμύδια χωρίς τα ζουμιά τους , τις ντομάτες ψιλοκομμένες επίσης χωρίς τα ζουμιά τους, μαίντανό, τον ντοματοπελτέ , αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι και ανακατεύουμε το μίγμα. Αν είναι πολύ αραιό, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές αλεύρι. Τώρα διαιρούμε  τη ζύμη σε κομμάτια στο μέγεθος ενός καρυδιού, και ανοίγουμε με την βοήθεια ενός ψιλού πλάστη στρογγυλά μικρά ή μεγάλα φύλλα.

Ψήνουμε στους 220 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.

Καλή σας όρεξη ...




koyzinopagida.blogspot.gr
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
13/02/14 00:02
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...